Legendární a mimořádně oblíbená, hledaná po celém světě. Taková je thajská chilli omáčka Sriracha. Obsahuje až 83% chilli. Sriracha chilli omáčka, Sriracha hot chilli sauce, thajská chilli omáčka, chilli omáčka thajská ostrá, Sriracha ostrá. Kohout na láhvi je známkou originální receptury. Všechny ostatní Sriracha omáčky jsou pravé kopie. Chilli omáčka Sriracha od Huy Fong je známá a oblíbená chilli omáčka pocházející z Thajska. Je vyrobena z kvalitních červených chilli papriček, octa, cukru, česneku... Celý popis
Koupit za 349 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Legendární a mimořádně oblíbená, hledaná po celém světě. Taková je thajská chilli omáčka Sriracha. Obsahuje až 83% chilli. Sriracha chilli omáčka, Sriracha hot chilli sauce, thajská chilli omáčka, chilli omáčka thajská ostrá, Sriracha ostrá. Kohout na láhvi je známkou originální receptury. Všechny ostatní Sriracha omáčky jsou pravé kopie.
Chilli omáčka Sriracha od Huy Fong je známá a oblíbená chilli omáčka pocházející z Thajska. Je vyrobena z kvalitních červených chilli papriček, octa, cukru, česneku a soli, což jí dodává charakteristickou chuť a vůni.
Sriracha omáčka je známá svým vyváženým spojením pikantnosti, sladkosti a kyselosti. Má středně silnou chuť (4/5) a je ideální přísadou pro ty, kteří mají rádi pikantní jídla. Skvěle se hodí jako přísada do asijských jídel, jako jsou woky, sushi, pho polévky, marinády, saláty a mnoho dalšího. Kromě asijské kuchyně se Sriracha omáčka stala populární i v různých kuchyních po celém světě.
Huy Fong je renomovaná značka, která je známá svou vysokou kvalitou a autentickým chuťovým profilem. Jejich chilli omáčka Sriracha je balená v praktickém plastovém obalu o objemu 793 gramů, což je ideální pro ty, kteří ji často používají nebo mají rádi pikantní omáčky.
Sriracha omáčka Huy Fong je skvělou volbou pro všechny milovníky pikantní a chutné kuchyně, kteří si chtějí přidat do svých jídel příjemnou pikantní chuť.
CHILLI OMÁČKA SRIRACHA
Sriracha je jedna z nejoblíbenějších chilli omáček, pojmenovaná podle města Si Racha v provincii Chonburi ve východním Thajsku. Omáčka Sriracha byla původně podávána jako dochucovadlo k jídlu v thajských mořských restauracích nabízejících mořské plody a ryby. Dnes je rozšířená a používána po celém světě k dochucení jídel a jako přísada do různých pokrmů. Název Sriracha je považován za obecný termín, protože dosud nebyl vybaven ochrannou známkou, a to překvapivě ani zakladatelem nejvýznamnějšího výrobce chilli omáčky Huy Fong Foods, Davidem Tranem.
PŮVOD OMÁČKY SRIRACHA
Původ a historie chilli omáčky Sriracha jsou diskutabilní. Jedna zmínka tvrdí, že první chilli omáčka byla vyrobena v roce 1930 v Thajsku ženou jménem Thanom Chakkapak ve městě Si Racha, podle něhož je omáčka pojmenována. Tento fakt potvrdil v rozhovoru s časopisem Bon Appétit americký distribútor asijských potravin ze společnosti Eastland Food Corporation.
Avšak podle ,,The Si Racha Lovers’ Association” – Asociace milovníků Si Racha byla první omáčka Sriracha vyrobena v tomto městě, ale barmskými pracovníky píly. Tato informace je podložená rozhovorem s 88letým mužem jménem Thawat Wiphisamakun, známým jako Ah Pae. Babička Ah Paela měla malý důchod ve městě Si Racha. Jeden z barmských mužů přišel do jejího obchodu koupit chilli, sůl, ocet a cukr přímo na výrobu chilli omáčky. Babička Ah Paela nakonec také začala vyrábět svou vlastní chilli omáčku nejprve pro rodinu a poté ji prodávala zákazníkům. Později jeden z jejich zákazníků, Kimsua Thimkrachang, začal kupovat větší množství surovin, jako jsou chilli, ocet, cukr a sůl, a vyráběl chilli omáčku, kterou prodával pod značkou “Sauce Si Racha Traa Phukhao Thong”, v angličtině Golden Moutain Brand Si Racha Sauce, tedy Sriracha Zlatá hora s obrázkem Zlaté hory na etiketě.
Dnes je již těžké určit, kdo tedy jako první začal vyrábět oblíbenou chilli omáčku Sriracha. Jedno je však jisté, omáčka pochází z města Si Racha, jehož jméno nese dodnes.
POUŽITÍ CHILLI OMÁČKY SRIRACHA
V Thajsku se Sriracha často používá jako omáčka k jídlu, především k rybám a mořským plodům. Ve vietnamské kuchyni se Sriracha přidává jako ingredience do tradiční vietnamské polévky Pho, smažených nudlí a k ochucení jarních závitků. Sriracha se také obecně používá do polévek, k vaječným pokrmům a do hamburgerů. Také ji můžete objevit v džemech, lízacích, v koktejlech a dokonce se vyrábějí brambory se příchutí Sriracha. Její využití je opravdu široké.
V USA se omáčka Sriracha hojně používá v mnoha restauracích, včetně známých řetězců jako McDonald’s, Subway nebo Burger King. Ty tuto omáčku začlenily do svých receptů a někdy ji míchají s majonézou nebo do dipů. Blue Diamond, přední výrobce mandlových produktů mezi jinými a s příchutí Sriracha. Američané nedají dopustit na hot dogy, tacos, hamburgery, míchaná vajíčka, ale také špagety nebo pizzu s pikantní omáčkou Sriracha.
V praxi ji najdete ve všech asijských restauracích po celém světě a lidé si ji stále častěji kupují domů. Sriracha se u nás nejčastěji používá k dochucení jídel na stole. Vyzkoušejte tuto pikantní omáčku někdy k masu místo klasického kečupu, tatarské omáčky nebo hořčice. Sriracha vám určitě chutná a nebojte se, hodí se nejen k asijským pokrmům.
ZAJÍMAVOSTI O OMÁČCE SRIRACHA
Výslovnost: [sí-račá] V roce 2013 americký režisér Griffin Hammond natočil dokumentární film o původu a výrobě pálivé omáčky Sriracha. Omáčka Sriracha je ve skutečnosti méně pálivá než chilli paprička odrůdy Jalapeño. Sriracha dosahuje cca 2 200 SHU, zatímco Jalapeño se chlubí pálivostí od 2500 do 6000 SHU. Každou hodinu je vyrobená 1 tuna omáčky Sriracha. Výrobní linky pojímají 3 000 lahví pálivé omáčky Sriracha za 24 hodin a výroba běží 6 dní v týdnu. Výsledkem je 200 tun omáčky týdně. Za rok se tedy prodává až 20 milionů lahví.
POZOR! Obsahuje alergeny siřičitany E202, E222!
Chilli omáčka Sriracha od Huy Fong je známá a oblíbená chilli omáčka pocházející z Thajska. Je vyrobena z kvalitních červených chilli papriček, octa, cukru, česneku a soli, což jí dodává charakteristickou chuť a vůni.
Sriracha omáčka je známá svým vyváženým spojením pikantnosti, sladkosti a kyselosti. Má středně silnou chuť (4/5) a je ideální přísadou pro ty, kteří mají rádi pikantní jídla. Skvěle se hodí jako přísada do asijských jídel, jako jsou woky, sushi, pho polévky, marinády, saláty a mnoho dalšího. Kromě asijské kuchyně se Sriracha omáčka stala populární i v různých kuchyních po celém světě.
Huy Fong je renomovaná značka, která je známá svou vysokou kvalitou a autentickým chuťovým profilem. Jejich chilli omáčka Sriracha je balená v praktickém plastovém obalu o objemu 793 gramů, což je ideální pro ty, kteří ji často používají nebo mají rádi pikantní omáčky.
Sriracha omáčka Huy Fong je skvělou volbou pro všechny milovníky pikantní a chutné kuchyně, kteří si chtějí přidat do svých jídel příjemnou pikantní chuť.
CHILLI OMÁČKA SRIRACHA
Sriracha je jedna z nejoblíbenějších chilli omáček, pojmenovaná podle města Si Racha v provincii Chonburi ve východním Thajsku. Omáčka Sriracha byla původně podávána jako dochucovadlo k jídlu v thajských mořských restauracích nabízejících mořské plody a ryby. Dnes je rozšířená a používána po celém světě k dochucení jídel a jako přísada do různých pokrmů. Název Sriracha je považován za obecný termín, protože dosud nebyl vybaven ochrannou známkou, a to překvapivě ani zakladatelem nejvýznamnějšího výrobce chilli omáčky Huy Fong Foods, Davidem Tranem.
PŮVOD OMÁČKY SRIRACHA
Původ a historie chilli omáčky Sriracha jsou diskutabilní. Jedna zmínka tvrdí, že první chilli omáčka byla vyrobena v roce 1930 v Thajsku ženou jménem Thanom Chakkapak ve městě Si Racha, podle něhož je omáčka pojmenována. Tento fakt potvrdil v rozhovoru s časopisem Bon Appétit americký distribútor asijských potravin ze společnosti Eastland Food Corporation.
Avšak podle ,,The Si Racha Lovers’ Association” – Asociace milovníků Si Racha byla první omáčka Sriracha vyrobena v tomto městě, ale barmskými pracovníky píly. Tato informace je podložená rozhovorem s 88letým mužem jménem Thawat Wiphisamakun, známým jako Ah Pae. Babička Ah Paela měla malý důchod ve městě Si Racha. Jeden z barmských mužů přišel do jejího obchodu koupit chilli, sůl, ocet a cukr přímo na výrobu chilli omáčky. Babička Ah Paela nakonec také začala vyrábět svou vlastní chilli omáčku nejprve pro rodinu a poté ji prodávala zákazníkům. Později jeden z jejich zákazníků, Kimsua Thimkrachang, začal kupovat větší množství surovin, jako jsou chilli, ocet, cukr a sůl, a vyráběl chilli omáčku, kterou prodával pod značkou “Sauce Si Racha Traa Phukhao Thong”, v angličtině Golden Moutain Brand Si Racha Sauce, tedy Sriracha Zlatá hora s obrázkem Zlaté hory na etiketě.
Dnes je již těžké určit, kdo tedy jako první začal vyrábět oblíbenou chilli omáčku Sriracha. Jedno je však jisté, omáčka pochází z města Si Racha, jehož jméno nese dodnes.
POUŽITÍ CHILLI OMÁČKY SRIRACHA
V Thajsku se Sriracha často používá jako omáčka k jídlu, především k rybám a mořským plodům. Ve vietnamské kuchyni se Sriracha přidává jako ingredience do tradiční vietnamské polévky Pho, smažených nudlí a k ochucení jarních závitků. Sriracha se také obecně používá do polévek, k vaječným pokrmům a do hamburgerů. Také ji můžete objevit v džemech, lízacích, v koktejlech a dokonce se vyrábějí brambory se příchutí Sriracha. Její využití je opravdu široké.
V USA se omáčka Sriracha hojně používá v mnoha restauracích, včetně známých řetězců jako McDonald’s, Subway nebo Burger King. Ty tuto omáčku začlenily do svých receptů a někdy ji míchají s majonézou nebo do dipů. Blue Diamond, přední výrobce mandlových produktů mezi jinými a s příchutí Sriracha. Američané nedají dopustit na hot dogy, tacos, hamburgery, míchaná vajíčka, ale také špagety nebo pizzu s pikantní omáčkou Sriracha.
V praxi ji najdete ve všech asijských restauracích po celém světě a lidé si ji stále častěji kupují domů. Sriracha se u nás nejčastěji používá k dochucení jídel na stole. Vyzkoušejte tuto pikantní omáčku někdy k masu místo klasického kečupu, tatarské omáčky nebo hořčice. Sriracha vám určitě chutná a nebojte se, hodí se nejen k asijským pokrmům.
ZAJÍMAVOSTI O OMÁČCE SRIRACHA
Výslovnost: [sí-račá] V roce 2013 americký režisér Griffin Hammond natočil dokumentární film o původu a výrobě pálivé omáčky Sriracha. Omáčka Sriracha je ve skutečnosti méně pálivá než chilli paprička odrůdy Jalapeño. Sriracha dosahuje cca 2 200 SHU, zatímco Jalapeño se chlubí pálivostí od 2500 do 6000 SHU. Každou hodinu je vyrobená 1 tuna omáčky Sriracha. Výrobní linky pojímají 3 000 lahví pálivé omáčky Sriracha za 24 hodin a výroba běží 6 dní v týdnu. Výsledkem je 200 tun omáčky týdně. Za rok se tedy prodává až 20 milionů lahví.
POZOR! Obsahuje alergeny siřičitany E202, E222!
Parametry
Výrobce | Huy Fong Foods |