Dekadentní pomazánkový krém (ang. spread) od značky Incacao pro všechny milovníky kvalitního kakaa a lískových oříšků. - Tento produkt neobsahuje palmový olej - Je schválen jako vhodný pro diabetiky - Má jedinečnou strukturu "crémeux". Použití - Tento lahodný heboučký krém si můžete namazat na toasty, bagety, palačinky nebo vafle. - U nás vyzkoušeno na teplé vánočce. Je to nebe v puse. - Použijte ho jako dip na kousky hořké čokolády, preclíky. - Nebo to můžete to udělat úplně jednoduše a... Celý popis

Koupit za 113 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Dekadentní pomazánkový krém (ang. spread) od značky Incacao pro všechny milovníky kvalitního kakaa a lískových oříšků.

- Tento produkt neobsahuje palmový olej

- Je schválen jako vhodný pro diabetiky

- Má jedinečnou strukturu "crémeux".

Použití

- Tento lahodný heboučký krém si můžete namazat na toasty, bagety, palačinky nebo vafle.

- U nás vyzkoušeno na teplé vánočce. Je to nebe v puse.

- Použijte ho jako dip na kousky hořké čokolády, preclíky.

- Nebo to můžete to udělat úplně jednoduše a použít ho jen jako dip na lžíci.

- Nejlépe je skladovat při teplotě 18 - 24 oC.

Složení

- rozpustná vláknina (polydextróza)

- lískové oříšky 20%

- kakaové máslo

- ghí (přepuštěné máslo)

- sladidlo: erytritol

- řepkový olej

- kakaový prášek 3,6%

- vanilkový lusk

- emulgátor: lecitin (slunečnicový)

- sladidlo: thaumatin (ovoce katemfe)

Výživové hodnoty (100 g)

- Energie: 2039 kJ/487 kcal
Tuk: 50,6 g
- z toho nasycené tuky 23,2 g

- Sacharidy: 13,4 g
- z toho cukry 2,6 g
- z toho polyoly 10,5 g
- čisté sacharidy 2,9 g

- Vláknina 30 g

- Bílkoviny 3,8 g

- Sůl 0 g

Přínosy použitých surovin

1. PREBIOTICKÁ ROZPUSTNÁ VLÁKNINA POLYDEXTRÓZA: má nízkou kalorickou hodnot (asi 1 kcal/g). Používá se jako plnidlo a nahrazuje strukturu a texturu sacharózy (stolního cukru). Tato rozpustná vláknina má glykemický index (GI) 4 až 7.

Namísto klasických keto a low carb schválených vláknin, jako jsou:

-
rozpustná čekanková vláknina (známá jako inulin s GI 14, maximální spotřeba 60 g/den)

-
rozpustná kukuřičná vláknina (známá jako rezistentní maltodextrin s GI 25, maximální spotřeba 45 g/den)

-
rozpustná tapioková vláknina (známá jako isomalto-oligosacharid s GI 35, maximální spotřeba 30 g/den)

jsme raději zvolili tuto syntetickou prebiotickou vlákninu, polydextrózu, abychom mohli snižovat používání těchto koncentrovaných "přírodních" vláknin s výjimkou našich karamelových pomazánek. Přestali jsme používat marketingové triky typu "zcela přírodní...".

Med, obiloviny a banány (zralé banány mají GI 130!) jsou také "přírodní", stejně jako řepný a třtinový cukr, proto nadměrné používání "přírodních sladidel" způsobuje inzulinovou rezistenci a cukrovku.

- Omezujeme používání inulinu, rozpustné kukuřičné a tapiokové vlákniny, protože způsobují nadýmání a měkkou nebo řídkou stolici.

- Některé mají navíc vysoký GI, a denní příjem je tak omezený, a způsobuje tělu velkou zátěž.

Polydextróza má nejvyšší denní příjem 90 g, méně zatěžuje organismus a mnohem lépe zlepšuje střevní flóru a mikroby tím, že fermentací této prebiotické vlákniny vznikají 3 hlavní krátké mastné kyseliny (acetát, propionát a butyrát), které mohou ovlivňovat systémový metabolismus mastných kyselin prostřednictvím modulace exprese genů hostitele a poskytování substrátu pro buněčné katabolické a anabolické reakce.

2. ERYTHRITOL: jedná se o přírodní alkoholový cukr. Je zcela odlišný od ostatních alkoholových cukrů a je velmi bezpečný. Má pouhých 6% kalorií jako klasický cukr a dosahuje 70% sladkosti cukru.

Na rozdíl od klasického cukru však bezpečně prochází tělem nedotčený, s nulovou metabolizací, protože ho tělo nedokáže rozložit. Při konzumaci erythritolu nedochází k žádné změně hladiny krevního cukru nebo inzulínu, protože má glykemický index (GI) pouze 1 na rozdíl například od glukózy, která má GI 100.

Co je to 'Nízký glykemický index': kromě diabetiků 1. a 2. typu má více než 50 % populace malou rezistenci na inzulin. Inzulín je nejdominantnější hormon a je naprosto zásadní pro zdraví, je zodpovědný za více funkcí, jednou z nich je glykolýza (oxidace glukózy). Jeho protějškem je hormon glukagon, který je zodpovědný za lipolýzu (oxidaci tuků). Pokud je inzulín vysoký, je u zdravých jedinců sekrece glukagonu zcela utlumena.

3. GHÍ 10 %: Incacao do svých produktů používá vlastní kultivované ajurvédské ghí, které dobře snáší i osoby s citlivostí na laktózu nebo kasein. Je plné vitamínů rozpustných v tucích (A,D,E,K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugované kyseliny linolové (CLA), což je přírodní transmastný tuk.

Kyselina linolová je důležitá pro udržení normální hmotnosti a snížení tukové hmoty. Je taktéž nejbohatším zdrojem mastné kyseliny s krátkým řetězcem „butyrátu“, která vyživuje prospěšné střevní bakterie.

4. THAUMATIN: přírodní sladidlo z afrického ovoce, který však tělo metabolizuje jako protein, proto nezanechává stopy jako jiná sladidla a je zcela bezpečný.

Ve srovnání se stévií, monkfruit i stolním cukrem má toto sladidlo index sladkosti 3000.

Přečtěte si více k tématu

Úvod do biohackingu

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

Vegetariánská a veganská strava

Co si s sebou sbalit na túru?

Vylepšete své cvičení správnými a účinnými doplňky
Zobrazit více

Parametry

Výrobce INCACAO