Dekadentní pomazánkový krém (ang. spread) od značky Incacao vás ohromí křupavou texturou populárních belgických sušenek speculoos se skořicovo-zázvorovou příchutí. Po upečení se sušenky rozdrtí na jemný prášek, smíchají se s kouzelnými přísadami (čti: rostlinnými oleji) a vytvoří se z nich hladká, ale zároveň křubavá, roztíratelná hmota, které se někdy říká také Crunchy Cookie Spread. Barvou a konzistencí se podobá arašídovému máslu. Nenechte se však mýlit, jedná se o lahůdku skrz naskrz. Použití... Celý popis

Koupit za 103 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Dekadentní pomazánkový krém (ang. spread) od značky Incacao vás ohromí křupavou texturou populárních belgických sušenek speculoos se skořicovo-zázvorovou příchutí.

Po upečení se sušenky rozdrtí na jemný prášek, smíchají se s kouzelnými přísadami (čti: rostlinnými oleji) a vytvoří se z nich hladká, ale zároveň křubavá, roztíratelná hmota, které se někdy říká také Crunchy Cookie Spread.

Barvou a konzistencí se podobá arašídovému máslu. Nenechte se však mýlit, jedná se o lahůdku skrz naskrz.

Použití

- Tento lahodný křupavý krém si můžete namazat na toasty, bagety, palačinky nebo vafle.

- Použijte ho jako dip na kousky hořké čokolády, preclíky nebo (světe div se!) zeleninu, jako je mrkev nebo celer.

- Nebo to můžete to udělat úplně jednoduše a použít ho jen jako dip na lžíci - dlouho se v kuchyni neohřeje.

- Nejlépe je skladovat při teplotě 18 - 24 oC.

Co je to speculoos/ speculaas?

- Speculoos je obecný název pro druh křupavých sušenek, které pocházejí z Belgie.

- Biscoff je název specifické sušenky Speculoos vyráběné společností Lotus.

- Speculaas jsou ploché sušenky ve tvaru obrázku a jsou oblíbené zejména kolem svátku svatého Mikuláše a v době adventu.

- V posledních desetiletích se však stalo normální jíst tyto sušenky po celý rok, zejména s kávou nebo čajem, případně se zmrzlinou.

- Speculoos se vyrábí a konzumují hlavně v Belgii a speculaas v Nizozemsku, dále v německém Vestfálsku a Porýní, Lucembursku a severní Francii.

- Značka Lotus ovšem tyto sušenky zpopularizovala po celém světě.

Složení

- sušenky speculaas 35%

- polydextróza

- máslo (mléko)

- erytritol

- sušená syrovátka

- proteinový prášek

- směs koření speculaas (skořice, hřebíček, zázvor, nové koření, muškátový oříšek, koriandr, muškátový květ, kardamom)

- kypřící látka: uhličitan sodný

- vanilkové lusky

- emulgátor: lecitin (GMO FREE slunečnice)

- mořská sůl

- řepkový olej

- kakaové máslo

- ghí

- sladidlo: thaumatin (ovoce katemfe).

-

Alergeny: Vyrobeno v zařízení, které zpracovává také obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko, arašídy, vlašské ořechy a sezam.

Výživové hodnoty (100 g)

- Energie: 349 kcal / 1011 kJ

- Tuky: 34,6 g
z toho nasycené: 14,6 g

- Sacharidy: 18,7 g
z toho cukry: 2,2 g
z toho polyoly: 15,7 g

- Vláknina: 34,0 g

- Bílkoviny: 6,3 g

- Sůl: 0 g

Přínosy použitých surovin

1. PREBIOTICKÁ ROZPUSTNÁ VLÁKNINA POLYDEXTRÓZA: má nízkou kalorickou hodnot (asi 1 kcal/g). Používá se jako plnidlo a nahrazuje strukturu a texturu sacharózy (stolního cukru). Tato rozpustná vláknina má glykemický index (GI) 4 až 7.

Namísto klasických keto a low carb schválených vláknin, jako jsou:

-
rozpustná čekanková vláknina (známá jako inulin s GI 14, maximální spotřeba 60 g/den)

-
rozpustná kukuřičná vláknina (známá jako rezistentní maltodextrin s GI 25, maximální spotřeba 45 g/den)

-
rozpustná tapioková vláknina (známá jako isomalto-oligosacharid s GI 35, maximální spotřeba 30 g/den)

jsme raději zvolili tuto syntetickou prebiotickou vlákninu, polydextrózu, abychom mohli snižovat používání těchto koncentrovaných "přírodních" vláknin s výjimkou našich karamelových pomazánek. Přestali jsme používat marketingové triky typu "zcela přírodní...".

Med, obiloviny a banány (zralé banány mají GI 130!) jsou také "přírodní", stejně jako řepný a třtinový cukr, proto nadměrné používání "přírodních sladidel" způsobuje inzulinovou rezistenci a cukrovku.

- Omezujeme používání inulinu, rozpustné kukuřičné a tapiokové vlákniny, protože způsobují nadýmání a měkkou nebo řídkou stolici.

- Některé mají navíc vysoký GI, a denní příjem je tak omezený, a způsobuje tělu velkou zátěž.

Polydextróza má nejvyšší denní příjem 90 g, méně zatěžuje organismus a mnohem lépe zlepšuje střevní flóru a mikroby tím, že fermentací této prebiotické vlákniny vznikají 3 hlavní krátké mastné kyseliny (acetát, propionát a butyrát), které mohou ovlivňovat systémový metabolismus mastných kyselin prostřednictvím modulace exprese genů hostitele a poskytování substrátu pro buněčné katabolické a anabolické reakce.

2. ERYTHRITOL: jedná se o přírodní alkoholový cukr. Je zcela odlišný od ostatních alkoholových cukrů a je velmi bezpečný. Má pouhých 6% kalorií jako klasický cukr a dosahuje 70% sladkosti cukru.

Na rozdíl od klasického cukru však bezpečně prochází tělem nedotčený, s nulovou metabolizací, protože ho tělo nedokáže rozložit. Při konzumaci erythritolu nedochází k žádné změně hladiny krevního cukru nebo inzulínu, protože má glykemický index (GI) pouze 1 na rozdíl například od glukózy, která má GI 100.

Co je to 'Nízký glykemický index': kromě diabetiků 1. a 2. typu má více než 50 % populace malou rezistenci na inzulin. Inzulín je nejdominantnější hormon a je naprosto zásadní pro zdraví, je zodpovědný za více funkcí, jednou z nich je glykolýza (oxidace glukózy). Jeho protějškem je hormon glukagon, který je zodpovědný za lipolýzu (oxidaci tuků). Pokud je inzulín vysoký, je u zdravých jedinců sekrece glukagonu zcela utlumena.

3. GHÍ 10 %: Incacao do svých produktů používá vlastní kultivované ajurvédské ghí, které dobře snáší i osoby s citlivostí na laktózu nebo kasein. Je plné vitamínů rozpustných v tucích (A,D,E,K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugované kyseliny linolové (CLA), což je přírodní transmastný tuk.

Kyselina linolová je důležitá pro udržení normální hmotnosti a snížení tukové hmoty. Je taktéž nejbohatším zdrojem mastné kyseliny s krátkým řetězcem „butyrátu“, která vyživuje prospěšné střevní bakterie.

4. THAUMATIN: přírodní sladidlo z afrického ovoce, který však tělo metabolizuje jako protein, proto nezanechává stopy jako jiná sladidla a je zcela bezpečný.

Ve srovnání se stévií, monkfruit i stolním cukrem má toto sladidlo index sladkosti 3000.

Přečtěte si více k tématu

Úvod do biohackingu

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

Vegetariánská a veganská strava

Co si s sebou sbalit na túru?

Vylepšete své cvičení správnými a účinnými doplňky
Zobrazit více

Parametry

Výrobce INCACAO