Jeho vzhled vás možná zarazí, ale nenechte se ním odradit. Aeropress vám umožní připravit si rychle a jednoduše velmi dobrou kávu kdekliv na cestách , ale samozřejmě také doma nebo v kanceláři. Praktickou metodu přípravy kávy vymyslela americká hračkářská firma Aerobie a během pár let si získala oblibu mezi kávovými fajnšmekry po celém světě. My jsme si jej oblíbili díky své kompaktnosti a možnosti ideálního spojení s mlýnkem Firebox nebo Helikon, který do otvoru Aeropressu lehce vsadíte získáte... Celý popis
Koupit za 765 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Aerobie AeroPress
Doprava:
39 Kč
Skladem
749 Kč
Koupit za 749 Kč
Aerobie Aeropress
Doprava:
49 Kč
Skladem
799 Kč
Koupit za 799 Kč
Aerobie AeroPress
Doprava:
99 Kč
Skladem
765 Kč
Koupit za 765 Kč
Aeropress Aerobie kávovar se 100 filtry
Doprava:
45 Kč
Skladem
765 Kč
Koupit za 765 Kč
AeroPress Aerobie
Doprava:
88 Kč
Skladem
998 Kč
Koupit za 998 Kč
Popis
Jeho vzhled vás možná zarazí, ale nenechte se ním odradit. Aeropress vám umožní připravit si rychle a jednoduše velmi dobrou kávu kdekliv na cestách , ale samozřejmě také doma nebo v kanceláři. Praktickou metodu přípravy kávy vymyslela americká hračkářská firma Aerobie a během pár let si získala oblibu mezi kávovými fajnšmekry po celém světě.
My jsme si jej oblíbili díky své kompaktnosti a možnosti ideálního spojení s mlýnkem Firebox nebo Helikon, který do otvoru Aeropressu lehce vsadíte získáte kompaktní sadu pro přípravu kávy, právě tam kde se zrovna pohybujete!
Ukázka využití s ručním mlýnkem Firebox Coffee Grinder
Další výhody a pozitiva Aeropressu
Připravuje kávu velmi rychle a za ideálních podmínek – správné teploty, úplného ponoru a rychlého filtrování. Do nápoje se nedostanou žádné nežádoucí chutě ani příměsi.
Šetří přírodu – jediný odpad tvoří papírový filtr a kávová sedlina.
Čištění je ještě rychlejší než příprava kávy – obojí stihnete do 3 minut.
Je lehký a snadno se přenáší – přibalíte ho na cesty i do práce.
Lehký a nerozbitný
Za vynálezem Aeropressu stojí pan Alan Adle, který v roce 2005 přišel na trh s patentem jednoduchého aparátu, pomocí kterého lze téměř kdekoliv připravit vysoce kvalitní filtrovanou kávu.
Aeropress je vyroben z kopolyesteru, je prakticky nerozbitný, lehký, nenáročný na údržbu a především také levný.
I když výrobce proklamuje, že je přístroj schopen připravit espresso, samozřejmě tomu tak není. Káva z Aeropressu je filtrovaná pomocí vzduchu (proto název Aeropress) přes malý papírový filtr. I když zde dochází k určitému tlaku, který je nezbytný pro krátkou dobu extrakce, nelze očekávat, že by dosáhl 9 barů potřebných pro přípravu espressa :-)
PŘÍPRAVA KÁVY V AEROPRESSU
PŘIPRAVTE SI:
Čerstvě mletou kávu – 15 až 20 gramů dle chuti
Horkou vodu o teplotě cca 94 °C – cca 275 ml
POSTUP KROK ZA KROKEM (KLASICKÁ METODA):
Založte papírový filtr do sítka a zašroubujte.
Položte přístroj filtrem na šálek.
Do plastové nádoby nasypte kávu.
Zalijte ji vodou.
Čím hruběji mletou kávu zvolíte, tím delší čas dejte extrakci – od 20 sekund až po 2 minuty. Pro začátek doporučujeme jemně mletá zrnka a kratší dobu extrakce.
Navlhčete píst s gumovým koncem.
Vložte jej do nádoby a kontrolovaným pohybem stlačte.
Hotovo! Klasickou metodou připravíte kávu v aeropressu během chvilky.
NÁVOD NA OBRÁCENÝ POSTUP
Můžete vyzkoušet i postup obrácený – přístroj postavte na píst, do horní nádoby dejte kávu a zalijte trochou horké vody. Důkladně promíchejte. Nyní dolijte vodou po okraj a nechte louhovat cca 30 vteřin (dle hrubosti mletí). Zašroubujte sítko s filtrem a otočte celý přístroj na připravený šálek. Stlačením vyprázdněte obsah do šálku.
PÁR TIPŮ PRO PŘÍPRAVU TÉ NEJLEPŠÍ KÁVY
Navlhčete předem papírový filtr – zamezíte tak dřevité nebo papírové pachuti nápoje.
Rychlý stisk = více chuti z těla kávy, pomalý = čistší nápoj – rádi si vychutnáváte ovocné nebo kořenité chutě? Pak stlačte píst rychle. Pokud se chcete přívlastkům vyhnout a vychutnat si co nejčistší kávu, stlačujte píst postupně až 30 vteřin.
Balení obsahuje:
Aeropress
350 papírových filtrů
násypku a míchátko
český návod k přípravě
Záruka: 24 měsíců
My jsme si jej oblíbili díky své kompaktnosti a možnosti ideálního spojení s mlýnkem Firebox nebo Helikon, který do otvoru Aeropressu lehce vsadíte získáte kompaktní sadu pro přípravu kávy, právě tam kde se zrovna pohybujete!
Ukázka využití s ručním mlýnkem Firebox Coffee Grinder
Další výhody a pozitiva Aeropressu
Připravuje kávu velmi rychle a za ideálních podmínek – správné teploty, úplného ponoru a rychlého filtrování. Do nápoje se nedostanou žádné nežádoucí chutě ani příměsi.
Šetří přírodu – jediný odpad tvoří papírový filtr a kávová sedlina.
Čištění je ještě rychlejší než příprava kávy – obojí stihnete do 3 minut.
Je lehký a snadno se přenáší – přibalíte ho na cesty i do práce.
Lehký a nerozbitný
Za vynálezem Aeropressu stojí pan Alan Adle, který v roce 2005 přišel na trh s patentem jednoduchého aparátu, pomocí kterého lze téměř kdekoliv připravit vysoce kvalitní filtrovanou kávu.
Aeropress je vyroben z kopolyesteru, je prakticky nerozbitný, lehký, nenáročný na údržbu a především také levný.
I když výrobce proklamuje, že je přístroj schopen připravit espresso, samozřejmě tomu tak není. Káva z Aeropressu je filtrovaná pomocí vzduchu (proto název Aeropress) přes malý papírový filtr. I když zde dochází k určitému tlaku, který je nezbytný pro krátkou dobu extrakce, nelze očekávat, že by dosáhl 9 barů potřebných pro přípravu espressa :-)
PŘÍPRAVA KÁVY V AEROPRESSU
PŘIPRAVTE SI:
Čerstvě mletou kávu – 15 až 20 gramů dle chuti
Horkou vodu o teplotě cca 94 °C – cca 275 ml
POSTUP KROK ZA KROKEM (KLASICKÁ METODA):
Založte papírový filtr do sítka a zašroubujte.
Položte přístroj filtrem na šálek.
Do plastové nádoby nasypte kávu.
Zalijte ji vodou.
Čím hruběji mletou kávu zvolíte, tím delší čas dejte extrakci – od 20 sekund až po 2 minuty. Pro začátek doporučujeme jemně mletá zrnka a kratší dobu extrakce.
Navlhčete píst s gumovým koncem.
Vložte jej do nádoby a kontrolovaným pohybem stlačte.
Hotovo! Klasickou metodou připravíte kávu v aeropressu během chvilky.
NÁVOD NA OBRÁCENÝ POSTUP
Můžete vyzkoušet i postup obrácený – přístroj postavte na píst, do horní nádoby dejte kávu a zalijte trochou horké vody. Důkladně promíchejte. Nyní dolijte vodou po okraj a nechte louhovat cca 30 vteřin (dle hrubosti mletí). Zašroubujte sítko s filtrem a otočte celý přístroj na připravený šálek. Stlačením vyprázdněte obsah do šálku.
PÁR TIPŮ PRO PŘÍPRAVU TÉ NEJLEPŠÍ KÁVY
Navlhčete předem papírový filtr – zamezíte tak dřevité nebo papírové pachuti nápoje.
Rychlý stisk = více chuti z těla kávy, pomalý = čistší nápoj – rádi si vychutnáváte ovocné nebo kořenité chutě? Pak stlačte píst rychle. Pokud se chcete přívlastkům vyhnout a vychutnat si co nejčistší kávu, stlačujte píst postupně až 30 vteřin.
Balení obsahuje:
Aeropress
350 papírových filtrů
násypku a míchátko
český návod k přípravě
Záruka: 24 měsíců
Parametry
Výrobce | Aerobie |
Typ | aeropressy |
Materiál | plastové |
Objem | 250 ml |
Barva | černé |