Timemore stále inovuje své mlýnky podle referencí od uživatelů a v tomto mlýnku C3 ESP PRO se zaměřili na mletí na espresso a přidali praktickou skládací kličku. Mlecí kameny má stejně kvalitní, jako ostatní mlýnky ze série C3, ovšem novinkou je extra jemné nastavení hrubosti (spíše by se chtělo říct jemnosti) mletí. V tomto mlýnku je možné nastavit hrubost pomocí 30 stupňového mechanismu (oproti klasickému 12 stupňovému). Timemore C3 ESP PRO tedy směle konkuruje elektrickým mlýnkům na espresso... Celý popis
Koupit za 2 199 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Timemore Chestnut C3 ESP PRO - Black
Doprava:
zdarma
Skladem
2 199 Kč
Koupit za 2 199 Kč
Mlýnek Timemore C3 ESP PRO FOLD- černý
Doprava:
zdarma
Skladem
2 590 Kč
Koupit za 2 590 Kč
Popis
Timemore stále inovuje své mlýnky podle referencí od uživatelů a v tomto mlýnku C3 ESP PRO se zaměřili na mletí na espresso a přidali praktickou skládací kličku. Mlecí kameny má stejně kvalitní, jako ostatní mlýnky ze série C3, ovšem novinkou je extra jemné nastavení hrubosti (spíše by se chtělo říct jemnosti) mletí. V tomto mlýnku je možné nastavit hrubost pomocí 30 stupňového mechanismu (oproti klasickému 12 stupňovému). Timemore C3 ESP PRO tedy směle konkuruje elektrickým mlýnkům na espresso nejen cenou, ale zvláště precizním nastavením přesné hrubosti mletí.
Na co se u mlýnku můžete spolehnout:
- Prvotřídní zpracování:
Tělo i spodní nádoba je vyrobena z jednoho kusu hliníkové slitiny, díky které má mlýnek perfektní stabilitu.
- Výrazná povrchová "diamantová" struktura pro příjemné držení bez prokluzování
- Neobsahuje plastové části, díky čemuž se vnitřní prostor zvětšil a pojme až 25 g kávy.
- Silikonová vrstva na spodku mlýnku pro jemné a tiché pokládání.
- Nové 38mm kónické mlecí kameny Spike to Cut (S2C) z oceli SUS420 zaručují:
Velmi konzistentní mletí
- Vysokou rychlost mletí
- Nyní ještě jemnější a přesnější nastavení hrubosti mletí
- Vhodné na espresso i velmi světle pražené kávy na filtr
- Patentovaná skládací klička pro extra snadnou manipulaci a skladnost
- Hřídel mlecího mechanizmu je uložena na dvou kuličkových ložiscích:
Rovnoměrnější mletí oproti uložení bez ložisek
- Zvládá velmi jemné mletí
- Velmi konzistentní mletí i světle pražených a tvrdých zrn
- Snadnější i rychlejší mletí
Na tomto videu můžete vidět srovnání mlýnků C3S a C3 ESP, od kterých se varianta Pro liší pouze skládací kličkou:
Názor BotaCoffee:
Ruční mlýnek Timemore C3 ESP je bezkonkurenční ruční mlýnek pro mletí kávy na espresso. Domyšlené je zde vše až do posledního detailu. Kupříkladu klička má ze spodní strany gumovou plošku, aby nedošlo ve složeném stavu k poškrábání těla mlýnku, spodní strana mlýnku má silikonovou vrstvu pro jemné a tiché pokládání. Tento mlýnek však vyniká zejména extra jemným 30 stupňovým nastavením hrubosti mletí, což umožňuje pohodlně vyladit hrubost pro dokonalé espresso. To co byl u ručních mlýnků na espresso zásadní problém, bylo vždy malé spektrum nastavení hrubosti mletí. Na jeden stupeň mlel mlýnek moc hrubě, ale na druhý stupeň už zase moc jemně. To změnil příchod právě Timemore Chestnut C3 ESP díky velmi jemnému nastavení hrubosti. Za rozumnou cenu můžete mít mlýnek, který zvládne jak rychlostí mletí tak i konzistencí mletí na espresso. Což u ručních mlýnků rozhodně není běžný standard. Je sice zkonstruovaný především podle požadavků na espresso, ale mletí na filtr je pro něj také hračka. A to i u světle pražených káv, která mají zrna zpravidla velmi tvrdá. Díky konstrukci mlecích kamenů se i velmi světle pražené kávy melou velmi snadno. Kameny jsou opravdu velmi ostré a precizní, uložení pohyblivého mlecího kamene na ložiscích nedovolí při mletí kývání kamenů ze strany na stranu. To výrazně zlepšuje konzistenci mletí, která je nejen na ruční mlýnek vynikající. Velmi kladně hodnotíme robustní zpracování a strukturovaný povrch, který připomíná hlaveň zbraně. Při mletí je tento povrch velmi příjemný a nějaké proklouznutí nehrozí.
Na co se u mlýnku můžete spolehnout:
- Prvotřídní zpracování:
Tělo i spodní nádoba je vyrobena z jednoho kusu hliníkové slitiny, díky které má mlýnek perfektní stabilitu.
- Výrazná povrchová "diamantová" struktura pro příjemné držení bez prokluzování
- Neobsahuje plastové části, díky čemuž se vnitřní prostor zvětšil a pojme až 25 g kávy.
- Silikonová vrstva na spodku mlýnku pro jemné a tiché pokládání.
- Nové 38mm kónické mlecí kameny Spike to Cut (S2C) z oceli SUS420 zaručují:
Velmi konzistentní mletí
- Vysokou rychlost mletí
- Nyní ještě jemnější a přesnější nastavení hrubosti mletí
- Vhodné na espresso i velmi světle pražené kávy na filtr
- Patentovaná skládací klička pro extra snadnou manipulaci a skladnost
- Hřídel mlecího mechanizmu je uložena na dvou kuličkových ložiscích:
Rovnoměrnější mletí oproti uložení bez ložisek
- Zvládá velmi jemné mletí
- Velmi konzistentní mletí i světle pražených a tvrdých zrn
- Snadnější i rychlejší mletí
Na tomto videu můžete vidět srovnání mlýnků C3S a C3 ESP, od kterých se varianta Pro liší pouze skládací kličkou:
Názor BotaCoffee:
Ruční mlýnek Timemore C3 ESP je bezkonkurenční ruční mlýnek pro mletí kávy na espresso. Domyšlené je zde vše až do posledního detailu. Kupříkladu klička má ze spodní strany gumovou plošku, aby nedošlo ve složeném stavu k poškrábání těla mlýnku, spodní strana mlýnku má silikonovou vrstvu pro jemné a tiché pokládání. Tento mlýnek však vyniká zejména extra jemným 30 stupňovým nastavením hrubosti mletí, což umožňuje pohodlně vyladit hrubost pro dokonalé espresso. To co byl u ručních mlýnků na espresso zásadní problém, bylo vždy malé spektrum nastavení hrubosti mletí. Na jeden stupeň mlel mlýnek moc hrubě, ale na druhý stupeň už zase moc jemně. To změnil příchod právě Timemore Chestnut C3 ESP díky velmi jemnému nastavení hrubosti. Za rozumnou cenu můžete mít mlýnek, který zvládne jak rychlostí mletí tak i konzistencí mletí na espresso. Což u ručních mlýnků rozhodně není běžný standard. Je sice zkonstruovaný především podle požadavků na espresso, ale mletí na filtr je pro něj také hračka. A to i u světle pražených káv, která mají zrna zpravidla velmi tvrdá. Díky konstrukci mlecích kamenů se i velmi světle pražené kávy melou velmi snadno. Kameny jsou opravdu velmi ostré a precizní, uložení pohyblivého mlecího kamene na ložiscích nedovolí při mletí kývání kamenů ze strany na stranu. To výrazně zlepšuje konzistenci mletí, která je nejen na ruční mlýnek vynikající. Velmi kladně hodnotíme robustní zpracování a strukturovaný povrch, který připomíná hlaveň zbraně. Při mletí je tento povrch velmi příjemný a nějaké proklouznutí nehrozí.
Parametry
Výrobce | Timemore |