Díky velikosti, poctivé izolaci a kvalitní nerezi, je moje "ELEKTRICKÁ OSMDESÁTKA" ideální domácí udírna pro celoroční provoz. Vejde se do ní přibližně 12 kilo masa, 16 středních ryb nebo 35 klobásek. Udíte pomocí kombinace elektrické topné spirály a udící jemný drtě nebo pilin. Topná spirála je regulovatelná a tak pohodlně nastavíte požadovaný výkon. Ta zároveň podpálí udící drť v misce (při teplotě 60-100°C) a na vás je tak už jen pravidelný kropení vodou pro řízení rychlosti doutnání štěpky... Celý popis
Koupit za 18 200 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Díky velikosti, poctivé izolaci a kvalitní nerezi, je moje "ELEKTRICKÁ OSMDESÁTKA" ideální domácí udírna pro celoroční provoz.
Vejde se do ní přibližně 12 kilo masa, 16 středních ryb nebo 35 klobásek.
Udíte pomocí kombinace elektrické topné spirály a udící jemný drtě nebo pilin. Topná spirála je regulovatelná a tak pohodlně nastavíte požadovaný výkon. Ta zároveň podpálí udící drť v misce (při teplotě 60-100°C) a na vás je tak už jen pravidelný kropení vodou pro řízení rychlosti doutnání štěpky a udržení vhodný vlhkosti v udírně. Výsledek uzení s topnou spirálou se kvalitou nějak neliší od tradičního topení dřevem, záleží pouze na kvalitě použité drtě, proto doporučuju používat ověřené z moji nabídky.
Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studenýho kouře, kterej výrazně neovlivní teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na velikosti generátoru a venkovním počasí 4-10hodin bez potřeby elektrickýho proudu.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(po vyjmutí spirály můžete zatopit drobným dřevem)
3x rovný rošt (vejde si jich až 5)
1x set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
1x set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
1x nástavec komínku s klapkou pro řízení odvodu kouře
1x Kaiserův českej teploměr do udírny
1x odkapová miska
4x tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů
500g jemné bukové štěpky
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
S ochranným obalem je to na sichr za každýho počasí
Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez + izolační vata
příkon topné spirály: 2000W
kapacita potravin: 12 kg
průměr komínku: 100 mm
vnější rozměry: 385 x 860 x 410 mm
rozměry udící komory: 360 x 675 x 325 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 150g drtě/štěpky
maximální doporučená teplota: 150 °C
váha udírny: 30 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- udící piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 6 Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení
Vejde se do ní přibližně 12 kilo masa, 16 středních ryb nebo 35 klobásek.
Udíte pomocí kombinace elektrické topné spirály a udící jemný drtě nebo pilin. Topná spirála je regulovatelná a tak pohodlně nastavíte požadovaný výkon. Ta zároveň podpálí udící drť v misce (při teplotě 60-100°C) a na vás je tak už jen pravidelný kropení vodou pro řízení rychlosti doutnání štěpky a udržení vhodný vlhkosti v udírně. Výsledek uzení s topnou spirálou se kvalitou nějak neliší od tradičního topení dřevem, záleží pouze na kvalitě použité drtě, proto doporučuju používat ověřené z moji nabídky.
Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studenýho kouře, kterej výrazně neovlivní teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na velikosti generátoru a venkovním počasí 4-10hodin bez potřeby elektrickýho proudu.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(po vyjmutí spirály můžete zatopit drobným dřevem)
3x rovný rošt (vejde si jich až 5)
1x set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
1x set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
1x nástavec komínku s klapkou pro řízení odvodu kouře
1x Kaiserův českej teploměr do udírny
1x odkapová miska
4x tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů
500g jemné bukové štěpky
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
S ochranným obalem je to na sichr za každýho počasí
Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez + izolační vata
příkon topné spirály: 2000W
kapacita potravin: 12 kg
průměr komínku: 100 mm
vnější rozměry: 385 x 860 x 410 mm
rozměry udící komory: 360 x 675 x 325 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 150g drtě/štěpky
maximální doporučená teplota: 150 °C
váha udírny: 30 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- udící piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 6 Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení
Parametry
Hmotnost | 30 kg |
Výrobce | Kaiser |
Materiál | nerezové |
Rybářské | ne |
Varianta | elektrické |
S grilem | ne |
Digitální | ne |
Maximální teplota | 150 °C |
Nerezové | ano |
Počet roštů | 3 ks |
Počet háčků | 10 ks |
Výška | 86 cm |
Šířka | 38.5 cm |
Hloubka | 41 cm |