Více informací: Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je vhodný pro styk s horkými nápoji a potravinami. Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou. Měď je nejlepší vodič tepla ze všech kovů používaných v gastronomii, její hlavní výhodou je, že k dosažení nejlepších výsledků vyžaduje pouze nízkou... Celý popis

Koupit za 349 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Více informací:
Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je vhodný pro styk s horkými nápoji a potravinami.
Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou.
Měď je nejlepší vodič tepla ze všech kovů používaných v gastronomii, její hlavní výhodou je, že k dosažení nejlepších výsledků vyžaduje pouze nízkou až střední teplotu, proto je jasnou volbou všech profesionálních baristů a kuchařů.
Vhodná velikost džezvy
Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!
         1 osoba = 100 – 200 ml
         2 osoby = 200 – 250 ml
         3 osoby = 300 – 350 ml
         4 osoby = 400 – 450 ml
         5 osob a více = 500 – 600 ml
Dávkování kávy
Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.
Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.
Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.
Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.
Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy
         Džezvu nevkládejte do myčky
         Džezvu nevkládejte do mikrovlnné trouby
         Kovové části džezvy neomývejte mýdlem, leštidly a jinými čistícími prostředky
         Džezvu po použití očistěte vlhkým hadříkem a ihned utřete do sucha
         Kovové části džezvy nenechávejte vlhké
Pro vaši bezpečnost
         Při použití se kovové části džezvy mohou zahřát
         Při použití dbejte zvýšené pozornosti na ostré části džezvy
         Vaření kávy v džezvě není vhodné pro děti do šesti let
Zobrazit více

Podobné produkty