BioSpirulina je 100% sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy. Spirulina je také vyjímečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidů, enzymů, vitamínů a minerálních látek. ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY Spirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65 %), daleko více než maso nebo ryby (15–25 %),... Celý popis
Koupit za 315 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Health Link Bio Spirulina 500 mg 300 tablet
Doprava:
55 Kč
Skladem
315 Kč
Koupit za 315 Kč
Health Link SPIRULINA BIO tbl 300 ks
Doprava:
130 Kč
Skladem
351 Kč
Koupit za 351 Kč
Health link s.r.o. Bio spirulina 300 tablet Health Link
Doprava:
65 Kč
Skladem
329 Kč
Koupit za 329 Kč
Bio Spirulina 500mg tbl.300
Doprava:
49 Kč
Skladem
309 Kč
Koupit za 309 Kč
Health Link Spirulina BIO 500mg 300tbl
Doprava:
69 Kč
308 Kč
Koupit za 308 Kč
Popis
BioSpirulina je 100% sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy. Spirulina je také vyjímečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidů, enzymů, vitamínů a minerálních látek.
ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY
Spirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65 %), daleko více než maso nebo ryby (15–25 %), sojové boby (35 %), sušené mléko (35 %), obilniny (8–14 %) nebo plnotučné mléko (3–4 %). Spirulina obsahuje jako jeden z mála rostlinných zdrojů veškeré esenciální aminokyseliny.
Zásadní význam stravitelnosti proteinů
Buněčná stěna Spiruliny je tvořena měkkými mukopolysacharidy, neobsahuje celulózu, což umožňuje její lehkou stravitelnost a vstřebávání. Tato vynikající stravitelnost je obvzláště důležitá pro jedince trpící podvýživou a u kterých je snížena kapacita příjmu živin. Podávání spiruliny podvýživeným dětem je účinnější než sušené mléko, protože laktóza obsažená v mléce může vyvolat potíže se zažíváním.
Srovnání obsahu proteinu ve spirulině a v potravinách bohatých na protejny
Spirulina
65–70
Vejce
40–50
Soja
35–40
Sušené mléko
30–40
Sýr
30–40
Luštěniny
20–25
BETA KAROTEN
Spirulina je nejbohatším zdrojem beta karotenu, jeho koncentrace je několika násobně vyšší než v mrkvi. Beta karoten má značné terapeutické účinky, včetně schopnosti snižovat sérum cholesterolu a všudypřítomné rakoviny. Během posledních let provedly zdravotnické instituce zabývající se výzkumem rakoviny desítky studií dokazujících, že beta karoten snižuje riziko všech druhů rakoviny, včetně rakoviny plic, jícnu, žaludku, tlustého střeva, gastrointestinálního traktu, prsu a pochvy.
Srovnání obsahu beta karotenu ve spirulině a jiných potravinách
Spirulina
150
Játra
6
Meruňky sušené
18
Kapusta
5
Brambory
9
Špenát
4
Mrkev
8
Ryby
1
FYKOCYANIN
Nejvýznamnějším barvivem ve spirulině je fykocyanin. Tento proteinový komplex tvoří přibližně 15% celé hmotnosti. Podle posledních vědeckých výzkumů má fykocyanin značné antioxidační, protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Ovlivňuje tvorbu kmenových buněk v kostní dřeni, podporuje tvorbu makrofágů a stimuluje fagocytózu. Tím výrazně přispívá ke stimulaci imunitního systému. Při výzkumu provedeném v Černobylu u osob postižených nemocemi z ozáření, u kterých došlo k poklesu tvorby červených a bílých krvinek, se jejich stav výrazně zlepšil při podávání pouhých 5 gramů spiruliny denně po dobu 6 týdnů.
CHLOROFYL
Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, který má výrazné čistící a detoxikační účinky. Pomáhá z organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Regeneruje jaterní tkáň, pročišťuje krevní řečiště. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně se fykocyaninem, železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.
KAROTENOIDY
Spirulina obsahuje komplex několika karotenoidů bohatých na antioxidanty. Karotenoidy jsou tvořeny přibližně 50% karoteny – alfa, beta a gama a 50% xantofyly – zeaxantin, astaxantin, a další. Ačkoliv beta karoten je ze všech karotenoidů nejznámější, komplex rozličných karotenoidů je mnohem efektivnější než pouhý izolovaný syntetický beta karoten ve formě vitamínových přípravků.
ŽELEZO
Spirulina je jedním z nejbohatším zdrojem železa, které hraje zásadní roli při tvorbě hemoglobinu a zdravého imunitního systému. Obsah železa ve spirulině je několikanásobně vyšší než v ostatních potravinách a jeho vstřebatelnost je podstatně vyšší než u syntetických doplňků železa.
Srovnání obsahu železa ve Spirulině s potravinami bohatými na železo
Spirulina
89,0
Obiloviny
4,5
Pivní kvasnice
18,0
Vejce
1,4
Soja
12,0
Ryby
1,2
Hovězí maso
11,0
Kuřecí maso, sýr
1,0
VÁPNÍK, HOŘČÍK, CHRÓM
Obsahuje velké množství vápníku, který je všeobecně defi citní ve výživě, hořčík usnadňuje absorpci vápníku ve spirulině. Chróm pomáhá efektivně využít glukózu a přispívá ke stabilizaci krevního cukru.
ESENCIÁLNÍ MASTNÉ NENASYCENÉ KYSELINY
Spirulina obahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselina linolovou. GLA je v organismu důležitá pro tvorbu tělu prospěšných prostaglandinů PGE 1, které regulují řadu tělesných funkcí. Snižují hladinu LDL cholesterolu, příznivě působí při premenstruačním syndromu, menopauze, pomáhájí při kožních potižích – akné, ekzémy.
GLYKOLIPIDY A SULFOLIPIDY
Součástí lipidů ve spirulině jsou vzácné glykolipidy a sulfolipidy, které jsou mimořádně aktivní proti virovým onemocněním (brání virům proniknout do buněk). Podle vědeckých výzkumů potlačují virus HIV-1 a HIV-2, oparový virus a další viry způsobující defi icit imunity.
ENZYMY
BioSpirulina obsahuje řadu enzymů a to především superoxiddismutázu (SOD) a glutation peroxidázu, které pomáhájí neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů. Poškozování organismu volnými radikály je jednou z hlavních příčin onemocněních spojených se stárnutím organismu.
POLYSACHARIDY
Základními jsou ramnóza a glykogen, které jsou v organismu snadn a rychle vstřebatelné, mají nízký glykemický index. Poskytují rychlou energii bez toho aniž by zatěžovaly slinivku nebo precitipovaly hypoglikemii. Polysacharidy ve Spirulině posilují imunitní systém, podporují tvorbu T-buněk, makrofágů a stimulují fagocytózu.
Během posledních let byla provedena řada klinických studií, které dokumentují široké použití spiruliny v prevenci i léčbě celé řady onemocnění. BioSpirulina dodá vašemu tělu kompletní živiny a energii a vyčistí jej zcela přirozeným způsobem. I konzumace malého množství této koncentrované potraviny denně výrazně prospěje vašemu zdraví.
POUŽITÍ BIOSPIRULINY
Posílení imunitního systému proti virovým onemocněním
Detoxikace jater a ledvin
Využití vysoké výživné hodnoty v dětské výživě
Pomáhá odstranit chronickou zácpu, čistí trávicí ústrojí
SLOŽENÍ BIOSPIRULINY, NUTRIČNÍ HODNOTY
Bílkoviny
65 %
Uhlohydráty
18 %
Tuky
5 %
Minerální prvky
8 %
Energie
382 kcal / 1615 kJ
Aminokyseliny (g / 100g)
Alanin
4,9
Lysin
5,2
Arginin
4,7
Methionin
6,0
Kyselina asparágová
1,7
Fenylalanin
2,7
Cystein
0,7
Prolin
2,3
Kyselina glutamová
6,1
Serin
4,1
Glycin
3,0
Threonin
1,5
Histidin
1,0
Tryptofan
1,4
Isoleucin
3,5
Tyrosin
1,0
Leucin
9,3
Valin
1,4
Tuky (mg / 100g)
Kyselina gama-linolenová
770
Kyselina linolová
513
Minerální a stopové prvky (mg / 100g)
Vápník
500 mg
Zinek
3 mg
Hořčík
740 mg
Selen
0,1 mg
Železo
80 mg
Mangan
5,2 mg
Draslík
1260 mg
Chróm
0,4 mg
Sodík
1271 mg
Měď
1,8 mg
Fosfor
847 mg
Vitamíny (mg / 100g)
Vitamín E
19 mg
Vitamín B3
3 mg
Inositol
66 mg
Vitamín B6
3 mg
Biofl avonoidy
79 mg
Vitamín B12
0,05 mg
Vitamín B1
3 mg
Kyselina listová
0,06 mg
Vitamín B2
6 mg
Fotopigmenty a enzymy (mg / 100g)
Karotenoidy celkem
444 mg
Fykocyanin
16400 mg
Beta karoten
175 mg
Xantofyly
180 mg
Chlorofyl
1450 mg
Superoxiddismutaza
40 mg
Doporučené dávkování: 2× denně 2–5 tablet minimálně 15 minu před jídlem, zapít sklenicí vody. U podvýživy je vhodnější užívat BioSpirulinu s jídlem.
Složení: pouze 100% řasa spirulina (arthrospira platensis) v BIO kvalitě. BioSpirulina neobsahuje žádné konzervační látky a barviva. Tablety jsou slisovány pod tlakem bez pojivých látek.
V naší nabídce naleznete také jiné zelené potraviny i další produkty značky Health Link.
Informace o značce Health Link
Health Link, s. r. o. se zaměřuje na zdravou výživu a kvalitní přírodní produkty, které mají příznivý vliv na lidské zdraví a jsou vhodné pro všechny věkové skupiny. Hlavními produkty jsou zelené sladkovodní řasy – spirulina a chlorela, které patří k nejbohatším zdrojům přírodních živin na této planetě. Naše společnost jako první v ČR seznámila laickou i odbornou veřejnost se spirulinou prostřednictvím klinických studií a uvedla ji na trh v BIO kvalitě pod značkou BioSpirulina.
ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY
Spirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65 %), daleko více než maso nebo ryby (15–25 %), sojové boby (35 %), sušené mléko (35 %), obilniny (8–14 %) nebo plnotučné mléko (3–4 %). Spirulina obsahuje jako jeden z mála rostlinných zdrojů veškeré esenciální aminokyseliny.
Zásadní význam stravitelnosti proteinů
Buněčná stěna Spiruliny je tvořena měkkými mukopolysacharidy, neobsahuje celulózu, což umožňuje její lehkou stravitelnost a vstřebávání. Tato vynikající stravitelnost je obvzláště důležitá pro jedince trpící podvýživou a u kterých je snížena kapacita příjmu živin. Podávání spiruliny podvýživeným dětem je účinnější než sušené mléko, protože laktóza obsažená v mléce může vyvolat potíže se zažíváním.
Srovnání obsahu proteinu ve spirulině a v potravinách bohatých na protejny
Spirulina
65–70
Vejce
40–50
Soja
35–40
Sušené mléko
30–40
Sýr
30–40
Luštěniny
20–25
BETA KAROTEN
Spirulina je nejbohatším zdrojem beta karotenu, jeho koncentrace je několika násobně vyšší než v mrkvi. Beta karoten má značné terapeutické účinky, včetně schopnosti snižovat sérum cholesterolu a všudypřítomné rakoviny. Během posledních let provedly zdravotnické instituce zabývající se výzkumem rakoviny desítky studií dokazujících, že beta karoten snižuje riziko všech druhů rakoviny, včetně rakoviny plic, jícnu, žaludku, tlustého střeva, gastrointestinálního traktu, prsu a pochvy.
Srovnání obsahu beta karotenu ve spirulině a jiných potravinách
Spirulina
150
Játra
6
Meruňky sušené
18
Kapusta
5
Brambory
9
Špenát
4
Mrkev
8
Ryby
1
FYKOCYANIN
Nejvýznamnějším barvivem ve spirulině je fykocyanin. Tento proteinový komplex tvoří přibližně 15% celé hmotnosti. Podle posledních vědeckých výzkumů má fykocyanin značné antioxidační, protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Ovlivňuje tvorbu kmenových buněk v kostní dřeni, podporuje tvorbu makrofágů a stimuluje fagocytózu. Tím výrazně přispívá ke stimulaci imunitního systému. Při výzkumu provedeném v Černobylu u osob postižených nemocemi z ozáření, u kterých došlo k poklesu tvorby červených a bílých krvinek, se jejich stav výrazně zlepšil při podávání pouhých 5 gramů spiruliny denně po dobu 6 týdnů.
CHLOROFYL
Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, který má výrazné čistící a detoxikační účinky. Pomáhá z organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Regeneruje jaterní tkáň, pročišťuje krevní řečiště. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně se fykocyaninem, železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.
KAROTENOIDY
Spirulina obsahuje komplex několika karotenoidů bohatých na antioxidanty. Karotenoidy jsou tvořeny přibližně 50% karoteny – alfa, beta a gama a 50% xantofyly – zeaxantin, astaxantin, a další. Ačkoliv beta karoten je ze všech karotenoidů nejznámější, komplex rozličných karotenoidů je mnohem efektivnější než pouhý izolovaný syntetický beta karoten ve formě vitamínových přípravků.
ŽELEZO
Spirulina je jedním z nejbohatším zdrojem železa, které hraje zásadní roli při tvorbě hemoglobinu a zdravého imunitního systému. Obsah železa ve spirulině je několikanásobně vyšší než v ostatních potravinách a jeho vstřebatelnost je podstatně vyšší než u syntetických doplňků železa.
Srovnání obsahu železa ve Spirulině s potravinami bohatými na železo
Spirulina
89,0
Obiloviny
4,5
Pivní kvasnice
18,0
Vejce
1,4
Soja
12,0
Ryby
1,2
Hovězí maso
11,0
Kuřecí maso, sýr
1,0
VÁPNÍK, HOŘČÍK, CHRÓM
Obsahuje velké množství vápníku, který je všeobecně defi citní ve výživě, hořčík usnadňuje absorpci vápníku ve spirulině. Chróm pomáhá efektivně využít glukózu a přispívá ke stabilizaci krevního cukru.
ESENCIÁLNÍ MASTNÉ NENASYCENÉ KYSELINY
Spirulina obahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselina linolovou. GLA je v organismu důležitá pro tvorbu tělu prospěšných prostaglandinů PGE 1, které regulují řadu tělesných funkcí. Snižují hladinu LDL cholesterolu, příznivě působí při premenstruačním syndromu, menopauze, pomáhájí při kožních potižích – akné, ekzémy.
GLYKOLIPIDY A SULFOLIPIDY
Součástí lipidů ve spirulině jsou vzácné glykolipidy a sulfolipidy, které jsou mimořádně aktivní proti virovým onemocněním (brání virům proniknout do buněk). Podle vědeckých výzkumů potlačují virus HIV-1 a HIV-2, oparový virus a další viry způsobující defi icit imunity.
ENZYMY
BioSpirulina obsahuje řadu enzymů a to především superoxiddismutázu (SOD) a glutation peroxidázu, které pomáhájí neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů. Poškozování organismu volnými radikály je jednou z hlavních příčin onemocněních spojených se stárnutím organismu.
POLYSACHARIDY
Základními jsou ramnóza a glykogen, které jsou v organismu snadn a rychle vstřebatelné, mají nízký glykemický index. Poskytují rychlou energii bez toho aniž by zatěžovaly slinivku nebo precitipovaly hypoglikemii. Polysacharidy ve Spirulině posilují imunitní systém, podporují tvorbu T-buněk, makrofágů a stimulují fagocytózu.
Během posledních let byla provedena řada klinických studií, které dokumentují široké použití spiruliny v prevenci i léčbě celé řady onemocnění. BioSpirulina dodá vašemu tělu kompletní živiny a energii a vyčistí jej zcela přirozeným způsobem. I konzumace malého množství této koncentrované potraviny denně výrazně prospěje vašemu zdraví.
POUŽITÍ BIOSPIRULINY
Posílení imunitního systému proti virovým onemocněním
Detoxikace jater a ledvin
Využití vysoké výživné hodnoty v dětské výživě
Pomáhá odstranit chronickou zácpu, čistí trávicí ústrojí
SLOŽENÍ BIOSPIRULINY, NUTRIČNÍ HODNOTY
Bílkoviny
65 %
Uhlohydráty
18 %
Tuky
5 %
Minerální prvky
8 %
Energie
382 kcal / 1615 kJ
Aminokyseliny (g / 100g)
Alanin
4,9
Lysin
5,2
Arginin
4,7
Methionin
6,0
Kyselina asparágová
1,7
Fenylalanin
2,7
Cystein
0,7
Prolin
2,3
Kyselina glutamová
6,1
Serin
4,1
Glycin
3,0
Threonin
1,5
Histidin
1,0
Tryptofan
1,4
Isoleucin
3,5
Tyrosin
1,0
Leucin
9,3
Valin
1,4
Tuky (mg / 100g)
Kyselina gama-linolenová
770
Kyselina linolová
513
Minerální a stopové prvky (mg / 100g)
Vápník
500 mg
Zinek
3 mg
Hořčík
740 mg
Selen
0,1 mg
Železo
80 mg
Mangan
5,2 mg
Draslík
1260 mg
Chróm
0,4 mg
Sodík
1271 mg
Měď
1,8 mg
Fosfor
847 mg
Vitamíny (mg / 100g)
Vitamín E
19 mg
Vitamín B3
3 mg
Inositol
66 mg
Vitamín B6
3 mg
Biofl avonoidy
79 mg
Vitamín B12
0,05 mg
Vitamín B1
3 mg
Kyselina listová
0,06 mg
Vitamín B2
6 mg
Fotopigmenty a enzymy (mg / 100g)
Karotenoidy celkem
444 mg
Fykocyanin
16400 mg
Beta karoten
175 mg
Xantofyly
180 mg
Chlorofyl
1450 mg
Superoxiddismutaza
40 mg
Doporučené dávkování: 2× denně 2–5 tablet minimálně 15 minu před jídlem, zapít sklenicí vody. U podvýživy je vhodnější užívat BioSpirulinu s jídlem.
Složení: pouze 100% řasa spirulina (arthrospira platensis) v BIO kvalitě. BioSpirulina neobsahuje žádné konzervační látky a barviva. Tablety jsou slisovány pod tlakem bez pojivých látek.
V naší nabídce naleznete také jiné zelené potraviny i další produkty značky Health Link.
Informace o značce Health Link
Health Link, s. r. o. se zaměřuje na zdravou výživu a kvalitní přírodní produkty, které mají příznivý vliv na lidské zdraví a jsou vhodné pro všechny věkové skupiny. Hlavními produkty jsou zelené sladkovodní řasy – spirulina a chlorela, které patří k nejbohatším zdrojům přírodních živin na této planetě. Naše společnost jako první v ČR seznámila laickou i odbornou veřejnost se spirulinou prostřednictvím klinických studií a uvedla ji na trh v BIO kvalitě pod značkou BioSpirulina.
Parametry
Výrobce | Health Link |
Značka | Health Link |
Množství | 300 tbl |
Hmotnost | 150 g |
Spirulina | ano |