Olej z černého kmínu – zklidnění zánětů, regenerace pokožky a podpora problematické pleti Olej z černého kmínu je 100% jednodruhový, nerafinovaný extra panenský olej, lisovaný za studena ze semen černého kmínu. Jedná se o čistý přírodní olej bez sulfátů, glykolů, silikonů, ropných derivátů, živočišných tuků, syntetických barviv, parabenů, konzervačních látek a parfemace. Díky svému složení je vhodný zejména pro problematickou, zanícenou a suchou pokožku, ale také pro citlivou pleť se sklonem k... Celý popis

Koupit za 249 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Olej z černého kmínu – zklidnění zánětů, regenerace pokožky a podpora problematické pleti

Olej z černého kmínu je 100% jednodruhový, nerafinovaný extra panenský olej, lisovaný za studena ze semen černého kmínu. Jedná se o čistý přírodní olej bez sulfátů, glykolů, silikonů, ropných derivátů, živočišných tuků, syntetických barviv, parabenů, konzervačních látek a parfemace.

Díky svému složení je vhodný zejména pro problematickou, zanícenou a suchou pokožku, ale také pro citlivou pleť se sklonem k podráždění a alergickým reakcím.

Složení oleje z černého kmínu a jeho účinky

Olej z černého kmínu má antimikrobiální a dezinfekční účinky, díky nimž pokožku přirozeně chrání a podporuje její regeneraci. Obsahuje gama-linolenovou kyselinu (GLA), která hraje důležitou roli při obnově kožních buněk a tkání.

Tyto látky podporují hojení ran a jizev, pomáhají při zánětlivých a alergických kožních reakcích, přispívají ke zklidnění podrážděné pokožky a zlepšují strukturu pokožky, vlasů i nehtů.

Olej z černého kmínu na pleť a pokožku – ekzém, alergie, záněty, suchost

Olej z černého kmínu je tradičně využíván při různých kožních onemocněních, zejména při ekzémech způsobených alergickou reakcí, zánětech a chronicky suché pokožce.

Pomáhá zklidnit podrážděnou, zanícenou a svědivou pokožku, podporuje regeneraci buněk a urychluje hojení drobných ran, jizev či popálenin. Je vhodný také k péči o lokty, kolena, nehty a pleť s jemnými vráskami.

Jak používat na pleť a pokožku

Naneste malé množství oleje na vyčištěnou nebo mírně vlhkou pokožku a jemně vmasírujte. Používejte ráno a večer nebo dle potřeby. Olej lze používat samostatně nebo jako doplněk běžné kosmetické rutiny.

Olej z černého kmínu jako masážní olej – klouby, svaly, revmatické bolesti

Jako masážní olej se olej z černého kmínu využívá při bolestech kloubů a svalů. Masáží postižených míst pomáhá zmírňovat bolest při revmatoidní artritidě a podporuje uvolnění napětí.

V jemně ředěné formě se tradičně používá také jako masážní olej u kojenců a malých dětí při bolestech bříška (do 1 roku vždy ředěný s jinými rostlinnými oleji).

Olej z černého kmínu na vlasy a nehty – oslabená struktura, suchost, lámavost

Olej z černého kmínu pomáhá posilovat strukturu vlasů a nehtů, zlepšuje jejich odolnost a pružnost. Je vhodný při suchých, lámavých vlasech a roztřepených konečcích.

Jak používat na vlasy

Naneste přiměřené množství oleje na pokožku hlavy a vlasy před mytím, nechte působit alespoň 30 minut, případně déle, a poté vlasy důkladně umyjte šetrným šamponem. Po umytí lze malé množství použít i do konečků.

INGREDIENTS (INCI): 100 % Nigella Sativa Seed Oil

BELLMEDI KOSMETIKA JE ZÁKAZNÍKY OVĚŘENÁ SE STOVKAMI RECENZÍ.
Zobrazit více

Parametry

Objem 30 ml