Karafa neboli též Dekantér je důležitým příslušenstvím hlavně pro červená vína. Tato nádoba slouží k provzdušňování vína před vlastní konzumací. Ve vínu, které se v nádobě okysličí se rozvinou aromatické látky a celé chuťové spektrum. Široká spodní část nádoby umožňuje rozlití vína do velké plochy a tím i lepší prokysličení. Šikmá nebo rovná vrchní část poté umožňuje pohodlné nalévání vína do skleniček. Dekantace vína také slouží k odstranění zvláště u archivních vín vysrážených barviv a depotu... Celý popis

Koupit za 47 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Karafa neboli též Dekantér je důležitým příslušenstvím hlavně pro červená vína. Tato nádoba slouží k provzdušňování vína před vlastní konzumací. Ve vínu, které se v nádobě okysličí se rozvinou aromatické látky a celé chuťové spektrum. Široká spodní část nádoby umožňuje rozlití vína do velké plochy a tím i lepší prokysličení. Šikmá nebo rovná vrchní část poté umožňuje pohodlné nalévání vína do skleniček. Dekantace vína také slouží k odstranění zvláště u archivních vín vysrážených barviv a depotu (taninu), někdy i vinný kámen. K odstranění kalu a krystalů na dně láhve je vhodné víno dekantovat. 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pasabahce
Objem 0.5 l