Kaffia 250 ml

75 %
(1 hodnocení)

Dejte šanci tradičnímu tureckému způsobu přípravy kávy. Tato ručně vyráběná měděná džezva pochází přímo z Turecka. Byla vyrobena tradiční řemeslnou metodou a díky svému měděnému provedení má vysokou tepelnou vodivost. Pokud zvolíte tuto, můžete se těšit na 250 ml pravé turecké kávy připravené tradičním tureckým způsobem.  - Objem: 250 ml - Materiál: měď, cín, rukojeť slitina - Země původu: Turecko - Rozměr: průměr 8,4 cm Návod k přípravě tradiční turecké kávy aneb džezva (cezve ibrik): Džezva... Celý popis

Koupit za 324 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Dejte šanci tradičnímu tureckému způsobu přípravy kávy. Tato ručně vyráběná měděná džezva pochází přímo z Turecka. Byla vyrobena tradiční řemeslnou metodou a díky svému měděnému provedení má vysokou tepelnou vodivost. Pokud zvolíte tuto, můžete se těšit na 250 ml pravé turecké kávy připravené tradičním tureckým způsobem. 

- Objem: 250 ml

- Materiál: měď, cín, rukojeť slitina

- Země původu: Turecko

- Rozměr: průměr 8,4 cm

Návod k přípravě tradiční turecké kávy aneb džezva (cezve ibrik):

Džezva (Cezve ibrik) je velmi jednoduchý nástroj pro přípravu tradiční turecké kávy. Doba přípravy by neměla přesáhnout více než 3 minuty. Doporučujeme použít 6 gramů kávy na 50 ml vody.

- Základem je čerstvá výběrová káva namletá na velmi jemnou velikost, skoro pudr.

- Vaši novou měděnou džezvu položte na zdroj tepla a naplňte s 2/3 studenou vodou.

- Vodu oslaďte cukrem (nebo kardamomem) a nasypte svou čerstvě namletou kávu.

- Jakmile začne káva pěnit, odstavte ji a jemně sklepněte. To opakujte ještě 2 krát.

- Kávu servírujte ihned po posledním sklepnutí.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kaffia
Objem 0.24 l
Materiál měď/potravinářský cín

Podobné produkty