"PŘENOSNÁ PADESÁTKA" je nejoblíbenější udírna na dřevo v mojí nabídce a výborně se hodí pro domácí uzení od jara do podzimu dokud teplota nespadne pod 5°C.  Vejde se do ní 12 středních ryb, cca 25 klobás a nebo 10 kilo masa rozložený na roštech. Díky kalenýmu sklu ve dveřích udírny můžete sledovat vše, co se uvnitř při uzení děje. Udit můžete klasicky zavěšením na háky v horní části a nebo využít 3 patra roštů.   V ohništi roztopíte oheň z drobného tvrdého dřeva nebo dřevěné uhlí a po vytvoření... Celý popis

Koupit za 8 360 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

"PŘENOSNÁ PADESÁTKA" je nejoblíbenější udírna na dřevo v mojí nabídce a výborně se hodí pro domácí uzení od jara do podzimu dokud teplota nespadne pod 5°C.

 Vejde se do ní 12 středních ryb, cca 25 klobás a nebo 10 kilo masa rozložený na roštech. Díky kalenýmu sklu ve dveřích udírny můžete sledovat vše, co se uvnitř při uzení děje. Udit můžete klasicky zavěšením na háky v horní části a nebo využít 3 patra roštů.

 

V ohništi roztopíte oheň z drobného tvrdého dřeva nebo dřevěné uhlí a po vytvoření žhavého základu ohniště vložíte přímo do udírny. To posypete hrubší dřevěnou štěpkou pro správný vývin kouře. Přísun vzduchu se řídí spodní klapkou a únik kouře z udírny můžete kontrolovat horní klapkou, která se nachází na horní straně uprostřed udírny. 

PADESÁTKU můžete mít i v elektrické verzi, kterou najdete ZDE.

 

 

VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:

 

univerzální zásuvka pro topení

  

rovný rošt

 

vlnkový rošt (pro ryby)

 

set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)

 

set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)

 

teploměr

 

odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)

500 g hrubé bukové štěpky

 

 

CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:

 

Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat. 

 

Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.

  

Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí

 

Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.

 

Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRY:

  

materiál: nerez

kapacita potravin: 10 kg

vnější rozměry: 395 x 800 x 275 mm

rozměry udící komory: 395 x 525 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky

maximální doporučená teplota: 150 °C

váha udírny: 14 kg

 

Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.

 

 
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 14 kg
Výrobce Kaiser
Materiál nerezové
Rybářské ano
Varianta na dřevo
S grilem ne
Digitální ne
Maximální teplota 110 °C
Nerezové ano
Počet roštů 3 ks
Počet háčků 10 ks
S prosklenými dveřmi ano
Výška 80 cm
Šířka 39.5 cm
Hloubka 27.5 cm
Zobrazit více parametrů