Lihoměr se používá jako měřidlo pro určení % alkoholu ve vodných roztocích v objemových %. Lihoměr se stupnicí v objemových procentech, tj. udávající počet mililitrů ethanolu (ethylalkoholu) ve 100 ml roztoku s vodou Areometry na líh se vyrábějí v provedení s teploměrem, nebo bez teploměru a jejich stupnice je vyměřena při teplotě +20°C MĚŘÍCÍ ROZSAH 0-100(% obj.). Lihoměr měří 23 cm. Měřidlo pro určení procenta alkoholu ve vodných roztocích. Stupnice je vyměřena v objemových procentech. Provedení... Celý popis

Koupit za 273 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Lihoměr se používá jako měřidlo pro určení % alkoholu ve vodných roztocích v objemových %.
Lihoměr se stupnicí v objemových procentech, tj. udávající počet mililitrů ethanolu (ethylalkoholu) ve 100 ml roztoku s vodou Areometry na líh se vyrábějí v provedení s teploměrem, nebo bez teploměru a jejich stupnice je vyměřena při teplotě +20°C MĚŘÍCÍ ROZSAH 0-100(% obj.).

Lihoměr měří 23 cm.
Měřidlo pro určení procenta alkoholu ve vodných roztocích. Stupnice je vyměřena v objemových procentech.
Provedení bez teploměru nebo s teploměrem, měřící rozsah teploměru 0 až +30°C s dělením po 1°C, teploměr umístěn v tělíčku měřidla.

Základním předpokladem dobrého kvasu, tedy výtěžnosti z kvasu, je vyzrálost ovoce použitého pro přípravu kvasu.

Vyzrálé ovoce má největší obsah zkvasitelného cukru, lehce se rozpadá a dobře kvasí.
Do kvasu zásadně nepřidáváme ovoce nahnilé, plesnivé a nezralé!
Vyzrálé, čisté, stopek zbavené ovoce rozmělníme a naplníme jím připravené nádoby asi do 2/3 objemu.
Rozmělněním ovoce dosáhneme rychlého uvolnění šťávy z ovoce, zabráníme růstu bakterií, které by odebraly kvasinkám zkvasitelné cukry.
Kvasinka se totiž množí mnohem pomaleji než bakterie a má-li možnost rychlejšího přístupu k cukrům obsaženým v ovocné šťávě, vytváří rychleji a ve větším množství líh.
Líh naopak brání rozmnožování nežádoucích bakterií a mikroorganismů a proto doporučuji kvasné nádoby před naplněním kvasem vysířit zapálením plátkové síry /lze koupit v drogerii/.

A to je zásadní princip přípravy dobrého a lihovitého kvasu! Vyjádřeno vzorcem Gay-Lussacovy rovnice lihového kvašení: C6H12O6 = 2C2H5OH + 2CO2, cukr, ethanol, oxid uhličitý, 100g, 51,1g, 48,8g, + kvasinky případně enzymy (Pasteur) 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Schneider