Pažitkové klíčky přináší svěží vůni, jemnou chuť a nutriční hodnotu Klíčky pažitky Allium tuberosum patří mezi oblíbené mikrozeleniny pro svou aromatickou vůni, jemně česnekovou chuť a vysoký nutriční obsah. Jejich historie sahá až do starověké Číny, kde byly ceněny nejen pro své kulinářské využití, ale i pro schopnost dodat tělu energii v náročných podmínkách. Dnes se pažitkové klíčky těší oblibě u všech, kdo hledají zdravé a chutné zpestření jídelníčku. Semena pochází z Itálie, skladujte je v... Celý popis
Koupit za 139 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
84 %
Naklíčeno Pažitka - Pažitka čínská - 50 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
139 Kč
Koupit za 139 Kč
Popis
Pažitkové klíčky přináší svěží vůni, jemnou chuť a nutriční hodnotu
Klíčky pažitky Allium tuberosum patří mezi oblíbené mikrozeleniny pro svou aromatickou vůni, jemně česnekovou chuť a vysoký nutriční obsah. Jejich historie sahá až do starověké Číny, kde byly ceněny nejen pro své kulinářské využití, ale i pro schopnost dodat tělu energii v náročných podmínkách. Dnes se pažitkové klíčky těší oblibě u všech, kdo hledají zdravé a chutné zpestření jídelníčku. Semena pochází z Itálie, skladujte je v suchu a chraňte před teplem, mimo dosah dětí. Suchá semínka umístěte na 12 hodin do lednice, před namáčením.
Pěstování klíčků je nenáročné, semena stačí 12 hodin namáčet, pravidelně proplachovat a za 12 až 14 dní sklidíte křehké zelené výhonky plné chuti. Díky obsahu chlorofylu, který se při růstu na světle výrazně zvyšuje, jsou klíčky lépe stravitelné a podporují přirozený metabolismus. Pře použitím je vždy propláchněte čistou vodou. Skladujte je v lednici ve skleněné nádobě, kde 7 dní při teplotě do 12 °C.
Tyto klíčky jsou skutečnou nutriční bombou a svým složením připomínají česnek i cibuli. Jsou plné vitamínů a minerálů důležitých pro zdravý organismus. Díky těmto složkám podporují klíčky imunitu, metabolismus, trávení a zároveň působí protizánětlivě a antioxidačně.
Klíčky pažitky čínské přinášejí do kuchyně příjemnou vůni a mírně ostrou, přesto svěží chuť. Jsou vhodné jak pro vegetariánská, tak klasická jídla a lze je připravit mnoha způsoby. Hodí se do čerstvých salátů, jako ozdoba pokrmů, do pomazánek, omáček nebo dipů, k dochucení ryb a masa, rozmixované do pesta a těstovin, do omelet a míchaných vajec atd.
Doporučujeme pravidelné ochutnávání, jelikož chuť se postupně vyvíjí a můžete si najít tu pravou chvíli ke sklizni.
Zěmě původu: Itálie
Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Ukládejte mimo dosah dětí.
Před konzumací propláchněte čistou vodou.
Klíčky je možné skladovat 7 dní v ledničce při teplotě do 12 °C.
Umístění suchých semínek v lednici: 12 hodin
Máčení: 12 hodin
Doba sklizně: 12-14 dní
Klíčky pažitky Allium tuberosum patří mezi oblíbené mikrozeleniny pro svou aromatickou vůni, jemně česnekovou chuť a vysoký nutriční obsah. Jejich historie sahá až do starověké Číny, kde byly ceněny nejen pro své kulinářské využití, ale i pro schopnost dodat tělu energii v náročných podmínkách. Dnes se pažitkové klíčky těší oblibě u všech, kdo hledají zdravé a chutné zpestření jídelníčku. Semena pochází z Itálie, skladujte je v suchu a chraňte před teplem, mimo dosah dětí. Suchá semínka umístěte na 12 hodin do lednice, před namáčením.
Pěstování klíčků je nenáročné, semena stačí 12 hodin namáčet, pravidelně proplachovat a za 12 až 14 dní sklidíte křehké zelené výhonky plné chuti. Díky obsahu chlorofylu, který se při růstu na světle výrazně zvyšuje, jsou klíčky lépe stravitelné a podporují přirozený metabolismus. Pře použitím je vždy propláchněte čistou vodou. Skladujte je v lednici ve skleněné nádobě, kde 7 dní při teplotě do 12 °C.
Tyto klíčky jsou skutečnou nutriční bombou a svým složením připomínají česnek i cibuli. Jsou plné vitamínů a minerálů důležitých pro zdravý organismus. Díky těmto složkám podporují klíčky imunitu, metabolismus, trávení a zároveň působí protizánětlivě a antioxidačně.
Klíčky pažitky čínské přinášejí do kuchyně příjemnou vůni a mírně ostrou, přesto svěží chuť. Jsou vhodné jak pro vegetariánská, tak klasická jídla a lze je připravit mnoha způsoby. Hodí se do čerstvých salátů, jako ozdoba pokrmů, do pomazánek, omáček nebo dipů, k dochucení ryb a masa, rozmixované do pesta a těstovin, do omelet a míchaných vajec atd.
Doporučujeme pravidelné ochutnávání, jelikož chuť se postupně vyvíjí a můžete si najít tu pravou chvíli ke sklizni.
Zěmě původu: Itálie
Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Ukládejte mimo dosah dětí.
Před konzumací propláchněte čistou vodou.
Klíčky je možné skladovat 7 dní v ledničce při teplotě do 12 °C.
Umístění suchých semínek v lednici: 12 hodin
Máčení: 12 hodin
Doba sklizně: 12-14 dní