Strend Pro Kamado Egg 13
Keramický kamado gril na dřevěné uhlí, inspirovaný japonskou troubou na rýži, nadchl v 60. letech gril mistrů po celém světě. Když ho jednou vyzkoušíte, už se ho nikdy nevzdáte, protože gril disponuje výhodami, se kterými tradiční grily soupeřit nedokážou. Výhody grilu Kamado Egg 13"- 2 cm silná keramická stěna - díky ní je přijímáno teplo, rovnoměrně rozdělováno po celém nitru grilu,- vzduchotěsné víko - gril při spotřebování extrémně malého množství paliva (až o 50% méně dřevěného uhlí než tradiční... Celý popis
Popis
Keramický kamado gril na dřevěné uhlí, inspirovaný japonskou troubou na rýži, nadchl v 60. letech gril mistrů po celém světě. Když ho jednou vyzkoušíte, už se ho nikdy nevzdáte, protože gril disponuje výhodami, se kterými tradiční grily soupeřit nedokážou.
Výhody grilu Kamado Egg 13"- 2 cm silná keramická stěna - díky ní je přijímáno teplo, rovnoměrně rozdělováno po celém nitru grilu,- vzduchotěsné víko - gril při spotřebování extrémně malého množství paliva (až o 50% méně dřevěného uhlí než tradiční grily) dosahuje teploty v rozmezí od 50 °C do 425 °C,- oválný tvar - díky němu se v grilu vytváří tepelný podtlak jako u normální trouby, který lze ovládat prostřednictvím posouvacího větráku na spodní straně zařízení což umožňuje používat gril nejen ke grilování, ale i ke pomalému pečení (slowcooking) nebo k uzení,- teploměr na víku - zobrazuje vnitřní teplou a usnadňuje její regulaci,- materiál a forma - udržují vlhkost uvnitř, takže grilované jídlo nevyschne a zůstane vysloveně šťavnaté,- snadné čištění - gril se po použití rozehřeje na 350 °C, čímž se uvnitř vypálí saze, tuk i zbytky jídel.
Je vhodný především pro gril mistrů se stísněnými prostorovými podmínkami nebo pro ty, kteří svůj gril rádi berou na výlety. Na menší vzdálenosti se snadno přenese a vejde se do kufru auta nebo do ručního vozíku. V cíli se snadno rozloží stabilní stojan z ušlechtilé oceli a na něj se umístí kupole grilu.Parametry
Výhody grilu Kamado Egg 13"- 2 cm silná keramická stěna - díky ní je přijímáno teplo, rovnoměrně rozdělováno po celém nitru grilu,- vzduchotěsné víko - gril při spotřebování extrémně malého množství paliva (až o 50% méně dřevěného uhlí než tradiční grily) dosahuje teploty v rozmezí od 50 °C do 425 °C,- oválný tvar - díky němu se v grilu vytváří tepelný podtlak jako u normální trouby, který lze ovládat prostřednictvím posouvacího větráku na spodní straně zařízení což umožňuje používat gril nejen ke grilování, ale i ke pomalému pečení (slowcooking) nebo k uzení,- teploměr na víku - zobrazuje vnitřní teplou a usnadňuje její regulaci,- materiál a forma - udržují vlhkost uvnitř, takže grilované jídlo nevyschne a zůstane vysloveně šťavnaté,- snadné čištění - gril se po použití rozehřeje na 350 °C, čímž se uvnitř vypálí saze, tuk i zbytky jídel.
Je vhodný především pro gril mistrů se stísněnými prostorovými podmínkami nebo pro ty, kteří svůj gril rádi berou na výlety. Na menší vzdálenosti se snadno přenese a vejde se do kufru auta nebo do ručního vozíku. V cíli se snadno rozloží stabilní stojan z ušlechtilé oceli a na něj se umístí kupole grilu.Parametry
Parametry
| Výrobce | Strend |
| Typ grilu | kamado |
| Hmotnost | 17 kg |
| Možnost grilovat na dvou plotýnkách | ne |
| Pojízdné | ano |
| Odkládací plocha | ne |
| Odklápěcí kryt | ano |
| Raclette | ne |
| Materiál grilu | keramické |
| Barva | černé |
| Kulaté | ano |
| Otočné s jehlou | ne |
| Výška grilu | 55 cm |
| Šířka grilu | 35 cm |
| Hloubka grilu | 55 cm |