Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou. Jedná se o originální ruční práci, proto je možné, že každá džezva bude mít trochu odlišné zdobení. Důležité informace o námi prodávaných indukčních džezvách! Doporučujeme pozorně přečíst před jejich zakoupením. Detekce indukčních džezev Každá indukční plotýnka má spodní mez pro detekci nádobí. Záleží to na průměru feromagnetické oblasti nádobí a materiálu, ze kterého je dno vyrobeno,... Celý popis
Koupit za 549 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Indukční džezva Izel 200 ml - Stříbrná
Doprava:
89 Kč
Skladem
549 Kč
Koupit za 549 Kč
Popis
Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou.
Jedná se o originální ruční práci, proto je možné, že každá džezva bude mít trochu odlišné zdobení.
Důležité informace o námi prodávaných indukčních džezvách!
Doporučujeme pozorně přečíst před jejich zakoupením.
Detekce indukčních džezev
Každá indukční plotýnka má spodní mez pro detekci nádobí. Záleží to na průměru feromagnetické oblasti nádobí a materiálu, ze kterého je dno vyrobeno, proto byste měli vždy používat plotýnku, která nejlépe odpovídá průměru dna džezvy. Dražší a novější indukční desky mají výkonnější aktivní ochranu detekce nádobí, a proto pravděpodobně nebudou reagovat na předmět, jehož dno není třívrstvé a nedosahuje průměru alespoň 10 cm. Před zakoupením indukční džezvy vám proto doporučujeme nejprve vyzkoušet indukci s nádobou o podobném průměru, jako má vaše vybraná džezva.
Pokud máte již indukční džezvu doma a indukční deska vám ji nespíná, můžete využít trik, kdy postavíte na téže plotýnku ještě jiný kus indukčního nádobí, který plotýnka zaregistruje a začne fungovat i na džezvu.
Indukční testy našich džezev
Všechny indukční džezvy z naší nabídky jsme osobně testovali na celkem 10 indukčních vařičích a 15 indukčních deskách.
Indukční vařiče různých značek byly v pořizovací hodnotě od 650 – 3500 Kč. 8 vařičů z 10 reagovalo na všechny typy džezev, tedy i na tu nejmenší s průměrem dna 70 mm. Nereagovaly pouze dva nejdražší s cenovkou kolem 3000 Kč.
Indukční desky byly v hodnotách od 3500 – 50 000 Kč a zde z 15 testovaných nereagovalo 5 dražších desek. S využitím triku – přidání jiného nádobí na téže plotýnku poté fungovaly všechny vařiče i plotýnky.
Obecně tedy platí, že levnější vařiče a desky nedisponují tak výkonnou aktivní ochranou a bez problému sepnou i menší předměty (od průměru dna 70 mm). Dále platí, že čím větší džezva, tím je vyšší pravděpodobnost jejího bezproblémového fungování na všech indukčních deskách a vařičích bez ohledu na jejich cenu a kvalitu.
Vhodná velikost džezvy
Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!
1 osoba = 100 – 200 ml
2 osoby = 200 – 250 ml
3 osoby = 300 – 350 ml
4 osoby = 400 – 450 ml
5 osob a více = 500 – 600 ml
Dávkování kávy
Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.
Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.
Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.
Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.
Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy
Džezvu nevkládejte do myčky
Džezvu nevkládejte do mikrovlnné trouby
Kovové části džezvy neomývejte mýdlem, leštidly a jinými čistícími prostředky
Džezvu po použití očistěte vlhkým hadříkem a ihned utřete do sucha
Kovové části džezvy nenechávejte vlhké
Pro vaši bezpečnost
Při použití se kovové části džezvy mohou zahřát
Při použití dbejte zvýšené pozornosti na ostré části džezvy
Vaření kávy v džezvě není vhodné pro děti do šesti let
Více o přípravě, vaření a podávání pravé turecké kávy v džezvě:
Jedná se o originální ruční práci, proto je možné, že každá džezva bude mít trochu odlišné zdobení.
Důležité informace o námi prodávaných indukčních džezvách!
Doporučujeme pozorně přečíst před jejich zakoupením.
Detekce indukčních džezev
Každá indukční plotýnka má spodní mez pro detekci nádobí. Záleží to na průměru feromagnetické oblasti nádobí a materiálu, ze kterého je dno vyrobeno, proto byste měli vždy používat plotýnku, která nejlépe odpovídá průměru dna džezvy. Dražší a novější indukční desky mají výkonnější aktivní ochranu detekce nádobí, a proto pravděpodobně nebudou reagovat na předmět, jehož dno není třívrstvé a nedosahuje průměru alespoň 10 cm. Před zakoupením indukční džezvy vám proto doporučujeme nejprve vyzkoušet indukci s nádobou o podobném průměru, jako má vaše vybraná džezva.
Pokud máte již indukční džezvu doma a indukční deska vám ji nespíná, můžete využít trik, kdy postavíte na téže plotýnku ještě jiný kus indukčního nádobí, který plotýnka zaregistruje a začne fungovat i na džezvu.
Indukční testy našich džezev
Všechny indukční džezvy z naší nabídky jsme osobně testovali na celkem 10 indukčních vařičích a 15 indukčních deskách.
Indukční vařiče různých značek byly v pořizovací hodnotě od 650 – 3500 Kč. 8 vařičů z 10 reagovalo na všechny typy džezev, tedy i na tu nejmenší s průměrem dna 70 mm. Nereagovaly pouze dva nejdražší s cenovkou kolem 3000 Kč.
Indukční desky byly v hodnotách od 3500 – 50 000 Kč a zde z 15 testovaných nereagovalo 5 dražších desek. S využitím triku – přidání jiného nádobí na téže plotýnku poté fungovaly všechny vařiče i plotýnky.
Obecně tedy platí, že levnější vařiče a desky nedisponují tak výkonnou aktivní ochranou a bez problému sepnou i menší předměty (od průměru dna 70 mm). Dále platí, že čím větší džezva, tím je vyšší pravděpodobnost jejího bezproblémového fungování na všech indukčních deskách a vařičích bez ohledu na jejich cenu a kvalitu.
Vhodná velikost džezvy
Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!
1 osoba = 100 – 200 ml
2 osoby = 200 – 250 ml
3 osoby = 300 – 350 ml
4 osoby = 400 – 450 ml
5 osob a více = 500 – 600 ml
Dávkování kávy
Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.
Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.
Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.
Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.
Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy
Džezvu nevkládejte do myčky
Džezvu nevkládejte do mikrovlnné trouby
Kovové části džezvy neomývejte mýdlem, leštidly a jinými čistícími prostředky
Džezvu po použití očistěte vlhkým hadříkem a ihned utřete do sucha
Kovové části džezvy nenechávejte vlhké
Pro vaši bezpečnost
Při použití se kovové části džezvy mohou zahřát
Při použití dbejte zvýšené pozornosti na ostré části džezvy
Vaření kávy v džezvě není vhodné pro děti do šesti let
Více o přípravě, vaření a podávání pravé turecké kávy v džezvě: