Kde jsem:  Katalog  >  Knihy a filmy  >  Knihy  >  Naučná literatura  >  Kuchařky  >  Ikar

Kuchařky Ikar

Výrobci:

Smart Press  •  Dona  •  Rebo Productions  •  Neografia  •  Svojtka  •  Mladá Fronta  •  Ikar  •  Alpress  •  Petra  •  Fortuna Libri
Nalezeno:    2816 produktů

Ikar Müsli - domácí, snadné a rychlé - Nettová Maja

Tato kniha potěší všechny, kteří si chtějí připravovat domácí müsli, energetické kuličky, flapjacky a další, převážně snídaňové, pochoutky z ovesných vloček. Naleznete zde ovocné varianty, recepty s ořechy a čokoládou, záleží jen na vaší momentální chuti.

Více informací
od 223 Kč
Koupit nejlevněji

Ikar Moje sladká kuchařka - 76 originálních receptů pro radost z pečení

Neodolatelná a svěží kuchařka pro všechny milovníky sladkého kombinuje domácí i zahraniční dezerty a moučníky, a to jak pečené, tak nepečené. Ať už chcete vyzkoušet něco nového či ohromit své přátele a známé, „fresh“ recepty vás určitě nezklamou! Bonusem jsou stránky pro vpisování a vlepování vlastních receptů a poznámek.

Více informací
od 319 Kč
Koupit nejlevněji

Ikar Mražené jogurty - Osvěžující pochoutky pro každou příležitost. Zmrzlinové sendviče, mražená lízátka , ledové pralinky a další

Mražené jogurty se v poslední době stávají hitem cukráren. Nyní máte možnost si tuto osvěžující pochoutku připravit v pohodlí domova a přesně podle své chuti. Ať už máte rádi varianty s ovocem, čokoládou či například oříšky, fantazii se meze nekladou! Jednotlivé recepty spolu můžete i kombinovat a vytvořit tak zcela nové příchutě.

Více informací
od 39 Kč
Koupit nejlevněji

Ikar Stuberová Hedwig Maria: Vaříme slané i sladké - Kuchařská bible pro začátečníky i pokročilé

Univerzální kuchařská kniha s recepty pro dny všední i sváteční, s regionálními pochoutkami i mezinárodními specialitami. Hlavní součástí mnoha postupů jsou základní recepty. Ať jde o vaření, dušení, pečení, smažení nebo přípravu moučníků či dortů – kdo ovládá základní způsoby přípravy, pro toho se vaření může stát skutečným požitkem. Začátečníci i profesionálové si mohou recepty vychutnat krok za krokem, protože návody ponechávají dostatek prostoru pro kreativní vaření. Navíc se naučíte naplánovat si celé menu nebo podávat nápoje vhodné k pokrmům.

Více informací
od 479 Kč
Koupit nejlevněji

James Peterson: Co by měl vědět správný kuchař

James Peterson: Co by měl vědět správný kuchař James Peterson Co by měl vědět správný kuchař 484 rad, tipů, triků a technik jak si usnadnit práci v kuchyni JAK naostřit nůž . používat bylinky . skladovat sýry . připravit ochucené oleje a octy . pražit ořechy . plnit vaječné omelety . vyloupnout ústřici . zmrazit koláč . připravit čerstvé těstoviny . rozporcovat krocana . ochutit vejce . upéct páj . z masové šťávy rychle připravit omáčku . ušlehat tuhý sníh z bílků . poznat čerstvé houby . porcovat steaky . dokonale grilovat . vytvořit čokoládové hoblinky . připravit křehkou langustu . vařit v páře . dusit fenykl . používat asijskou rybí omáčku .

Více informací
od 311 Kč
Koupit nejlevněji

Jaroslav Vašák: Česká domácí kuchařka

Jaroslav Vašák: Česká domácí kuchařka České kuchařské umění má bohatou historii i nevyčerpatelné zdroje inspirace v tradiční staročeské kuchyni. Současné zahraniční kuchařské knihy již často obsahují jídla jako ovocné knedlíky, typické omáčky, buchty, guláše, knedlo-zelo-vepřo, bramborové polévky a další. Mistr kuchař pro vás připravil jídla z domácích surovin. Současná česká kuchyně neodmyslitelně obohacená evropskými a světovými trendy nabízí lákavé kombinace, výrazné chutě a typické vůně.

Více informací
od 149 Kč
Koupit nejlevněji

Jiří Šlift: Šéfkuchařův rok

Jiří Šlift: Šéfkuchařův rok Čtvero ročních období v kuchyni Jiřího Štifta Hotel InterContinental, luxusní parník Queen Elizabeth II., hotel Alcron, vídeňská restaurace Le Siecle, Sea Grill v bruselském SAS Radisson hotelu, executive chef v Mandarin Oriental – to je jen krátký výčet kuchyní, kde vařil. S rybami a mořskými plody dokáže dělat kouzla. Nechává se inspirovat zlatou dobou české kuchyně 30. let minulého století a rozvíjí moderní trendy naší gastronomie. Rád promluví s hosty, poradí a osobně přijme objednávku. Hrášková polévka s mascarpone, mořský jazyk s ragú z jarní zeleniny, kuře pečené na zelenině s novými bramborami a rozmarýnem, tříbarevný salát „insalata tricolore“, šafránová paella, fíkovo-borůvkové clafoutis, na grilu uzený skotský losos se salátem caesar, králičí játra, ...

Více informací
od 149 Kč
Koupit nejlevněji

SUM BIO KaKauKo 195g

Bio kakaový práškový nápoj s konopným proteinem, slazený cukrem z kokosových květů, se špetkou vanilky a cejlonské skořice, uzavíratelný sáček. Mňam-mňam nápoj v prášku pro děti i dospělé. Čistá přírodní síla a energie!

Více informací

Mléko - přítel nebo nepřítel - Kohout Pavel a kolektiv

Jak postupovat při nesnášenlivosti mléka Mléko je jednou ze základních potravin lidské výživy, které je pronásledováno řadou mýtů, které vedou u mnoha lidí k omezení konzumace mléka. Odborníci oslovení k sepsání této publikace se věnují složení mléka, jeho nepostradatelnosti pro lidskou výživu, mýtům a jejich vysvětlením. Věnuje se i riziku komplikací po odstranění mléka z výživy a jejich nutričním řešením. Podrobně jsou probrána i onemocnění, které vznikají nesnášenlivostí mléka – ať už se ...

Více informací

Kuře - neuveden

Nejlepší recepty mezinárodní kuchyně pro začínající i zkušené kuchařkyZásady správného pečení, vaření i přípravy studených pochoutekPostup přípravy tradičních i moderních specialit krok za krokemSpeciálně pořízené názorné fotografie

Více informací

Infuzování, esence chutí a vůní - Coopeyová Erin

Skvělé recepty začínají intenzivní esencí chutí! Infuzování, nový trend v přípravě domácích olejů, octů, omáček, bitterů, limonád a dalších dobrot Vaříte rádi? A chtěli byste, aby vaše kulinářské výtvory byly ještě lepší, ještě lahodnější, zkrátka neodolatelné? Kniha vás zavede do království chutí a vůní. Vyluhování – neboli odborně řečeno příprava infuzí – je postup, při němž se z bylinek, koření, ovoce a dalších ingrediencí dobývá intenzivní chuť i aroma. Není to vůbec nic těžkého. A nebudet...

Více informací

Pečeme si sami chleba - Geisler Lutz

Svérázný venkovský chléb, šťavnatý bramborový chléb, jemná křehká bageta, křupavá kůrka chleba s podmáslím – sbíhají se vám sliny v ústech? Pak si silně aromatické chleby a žemle docela jednoduše upečte sami. V této knize najdete nejen víc jak 40 vyvážených receptů, vhodných pro každodenní použití, ale také základy výroby od hnětení těsta až k hotovému chlebu, a řadu tipů. Do toho! • Budete zasvěceni do tajemství tradičního umění pečení chleba s dlouhým vedením těsta a velmi malým množstvím kv...

Více informací

Kitchen & the City a její první offline kuchařka - Davidová Petra

Nalaďte svou chuť na jemné nuance pokrmů, zjistěte, že polévka dávno není „pouhou“ předehrou, že dezerty k životu nepotřebujeme, ale rozhodně je všichni chceme. A když hlavní jídlo, tak z čerstvých surovin. Ochutnávejte, zkoušejte a překvapujte své chuťové pohárky s kuchařkou Petry Davidové, autorky blogu Kitchen & the City. Najdete v ní 84 receptů, jejichž vůně se line ze srdce České republiky Evropou až do Asie. A víte, co je na knihách foodblogerek nejlepší? S jejich autorkami můžete probrat...

Více informací

Apetit sezona LÉTO - Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zeleniny (Edice Apetit) - neuveden

Vařte z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek! Ve třetím dílu nové řady kuchařek z kuchyně časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce červen, červenec a srpen. Jako hvězdy v nich září všechny letní suroviny, které tolik milujeme – třešně, meruňky, rajčata, cukety… Máme pro vás tipy na jídla, jež pohodlně sníte venku, ale i na pokrmy hodné sváteční tabule nebo zálesácké kuře v jámě. Nechybějí ani dezerty včetně mražených a konzervování nasladko i naslano. Díky našim receptům si budete ...

Více informací

Grilujeme - Rafinované pochoutky na roštu - Bodensteinerová Susanne

Když se gril rozpálí a začne vonět, je cítit dovolená a víkend, slunečný letní den. Být s rodinou, s přáteli, pochutnat si venku na něčem dobrém a užít si příjemný večer v dobré náladě – na to si udělejte čas vždycky. Nikdo nechce věnovat přípravám více času, než je nutné. Proto také najdete v této knize nejoblíbenější recepty pro snadné grilování – některé klasické, některé s nádechem Karibiku a jiné s vůní Orientu. Marinády a omáčky vykouzlíte snadno a během chvilky a na roštu rozehřátého gr...

Více informací

Recepty ze šumavské vesnice - Kohoutová Lucie

Kuchařka plná tradičních šumavských receptů, předávaných po dlouhá léta z generace na generaci, ale i receptů současné kuchyně. Autorka je řadí podle ročních období od jara do zimy, vzhledem k dostupnosti surovin, nevynechává ani vaření o svátcích, jako jsou Vánoce, Velikonoce, masopust. Kniha je doplněna povídáním o Šumavě a lidových zvycích, pověstmi a tajemnými příběhy, text doplňuje spousta fotografií nejen jídel, ale i krásné šumavské krajiny. Kuchařka vznikla na základě autorčiných webo...

Více informací

Moučníky, které se vždy povedou - Doležalová Alena

Receptů na dobré a vyzkoušené moučníky není nikdy dost. Tato kuchařka obsahuje recepty na ty nejoblíbenější, většinou měřené na hrníčky, s jednoduchými a přehlednými postupy včetně fotografií, podle kterých zvládnou přípravu úplně všichni. Navíc je v kuchařce uvedeno i velké množství variant, nápadů, inspirací a rad, aby se moučníky vždy povedly.

Více informací

Zimní smoothies svěží, zdravá, smetanová, teplá

Smoothies se dají konzumovat celoročně, vychutnejte si proto také v zimě vlastnoručně namixované kreace od superzdravých smoothies ze superpotravin, které vám pomohou úspěšně zahájit pošmourný listopadový den, přes horké varianty s kávou, jež vás zahřejí nejen u srdce, až po zelené evergreeny, díky nimž vaše tělo v zimě získá potřebnou dávku vitaminů. V knize Zimní smoothies najdete tradiční, ale i netradiční smoothies a rovněž se zde dočtete o možném kombinování surovin či o tom, že smoothies ...

Více informací

Helenčino pečení - Bezlepkové recepty - Vybíralová Helena

Libujete si také v překvapeních? Nic není nemožné. Z mouky, karobového, kypřicího nebo pudinkového prášku – samozřejmě bez lepku – se dají vykouzlit neuvěřitelně chutné kousky vánočního cukroví, nadýchané koláče a buchty i osvěžující moučníky jako sen. Mnohé z bezlepkových receptů vymyslela sama autorka knížky. Závan vůní z její kuchyně i tentokrát lákal ke stolu každého, kdo procházel kolem jejího domu. Krátké zastavení nikdo z pozvaných neodmítnul. „Bezlepkové sladkosti nejsou sice pro větši...

Více informací

Helenčino pečení - Dárkový box 5 kuchařek - Vybíralová Helena

PĚKNĚ ZABALIT. To jsou klíčová slova pro kvalitní a zároveň velmi potřebný box na všechny dosud vydané knížky HELENČINO PEČENÍ. Znalci i sběratelé jistě ocení jeho důmyslnost a schopnost uschovat kuchařky v jednom prima obalu - pohromadě a přehledně. Kartonový box je docela obyčejná věc v designu, která Vás určitě velmi potěší. A hlavní důvod, proč si na sváteční, zámecké, vánoční, rodinné a bezlepkové recepty cukrářky Heleny Vybíralové pořídit tento obal? KRÁSNÝ DÁREK. Po knižní kolekci 5 kuch...

Více informací

Vejce na sto způsobů - neuveden

Celá kuchařka se od snídaně až po večeři točí kolem vajec – slepičích, kachních, křepelčích... Saláty, haše koktejly, omelety. Vše, co můžete připravit z čerstvých, najdete v jejiné knize – Vejce na sto způsobů. Vejce jsou součástí naší každodenní stravy, ať už jako míchaná na snídaní, v salátech, vařená, přísada v majonéze nebo v sladkých pochoutkách jako pusinky, suflé, koláče či dorty. Prostě není pochyb o tom že milujeme vejce! Kuchařka je sbírkou jednoduchých receptů na přípravu vajec mn...

Více informací

Nutella - 30 nejlepších receptů - neuveden

Neodolatelné makronky, chutný cheesecake, to vše můžete objevit při vaření s Nutellou. Přinášíme 30 originálních a lákavých receptů, které jistě obohatí váš sváteční i každodenní stůl. Jedna klasická přísada, kterou najdete snad v každé domácnosti - Nutella, stačí k vytvoření nejrůznějších sladkostí. Recepty jsou doprovázeny i fotografiemi, které vás jistě inspirují. Děti milují Nutellu a zamilují si i rýžové koláčky s bílou čokoládou nebo smetanová karamelová lízátka, stejně jako si oblíbíte n...

Více informací

Vaříme v remosce - 235 receptů - Havlů Karina

Kuchařka určena stálým příznivcům, ale i nováčkům. Nejenže zde najdou některé tradiční pokrmy, ale budou mít možnost se seznámit i s recepty nevšedními, zajímavými, a hlavně chutnými.

Více informací

Škola světové kuchyně - Příprava tradičních pokrmů z celého světa s ilustracemi krok za krokem - neuveden

Kompletní kurz světové kuchyně je připravený ve spolupráci s šéfkuchaři prestižní mezinárodní italské kuchařské školy ALMA. 120 receptů na nejznámější či nejtypičtější pokrmy národních kuchyní je seřazeno podle jednotlivých světadílů a zemí. Jejich hlavní součástí je názorný výklad s barevnými fotografiemi, které krok za krokem popisují přípravu, vysvětlují jednotlivé postupy od základních až po pokročilé a předvádějí, jak pokrm správně servírovat. Kniha je velkým pomocníkem i těm, kdo nejsou z...

Více informací

Thug Kitchen: Fuck(t) drsná veganská kuchařka - 115 receptů - Kitchen Thug

Na trhu je miliarda knížek, které kážou, že se má jíst víc kapusty, proč zázvor bojuje se záněty nebo jak se vaří z mikrozeleniny. Jenomže tyhle kuchařky bývají často nuda s velkým N nebo parádní snobárna a dost často si ty jejich trendy dlabance stejně nemůžeme finančně dovolit. Thug Kitchen žijí v reálu a vědí, která bije, a tak v téhle kuchařce najdete přes 100 receptů na samé dobré žrádlo od snídaně, co vás nakopne do novýho dne, až po pořádně pikantní křupky k večernímu filmu. A navíc prak...

Více informací

Knedlíková revoluce

Atraktivní a veskrze inspirativní moderní kuchařská kniha: "kulatá revoluce" - tradiční pokrm v novém kabátě! Kulatá revoluce:profesionální tipy Michaela Schlaipfera – dokonalé knedlíkové štestí a kulinářské zážitky překypující překvapeními… Novinky z domoviny knedlíku: kapustové knedlíky s křenovou pěnou, knedlíky ze sivena s pěnou z pšeničného piva, vepřová pečeně trochu jinak, chlebové suflé s liškami, brioškový knedlík s kachním kompotem… Inspirace zahraniční kuchyní:ravioli z houskových...

Více informací

Domácí marmelády od Hanky - Chmelíková Hana

Domácí marmeláda je nejlepší! Můžete si vychutnat lahodné ovoce a vlastní porci léta. Je to zábava a výroba nezabere mnoho času. Výhodou domácích marmelád je to, že vždy víte, co se ve skleničce ukrývá. Je na vás jaké chuťové kombinace ovoce, bylinek a koření zvolíte. Mé recepty jsou jednoduché, rychlé, v BIO kvalitě a hlavně chutné. Můžete tak vykouzlit pro sebe a své blízké tu nejlepší ovocnou báseň. Co třeba JAHODOVÁ S ČOKOLÁDOU, MALINOVÁ S MÁTOU nebo POMERANČOVÁ S WHISKY… Příběh své cesty...

Více informací

La cucina ceca - Sýkora Petr, Wagnerová Magdalena,

Le migliori ricette della tradizionale cucina ceca. Ai Cechi da sempre piace mangiare. Le donne ceche sono diventate famose come ottime cuoche forse anche perché la loro “arte” si basa su ricette tradizionali, ingredienti genuini e procedimenti provati che le famiglie si sono trasmesse di generazione in generazione. Piatti come come la “kulajda” (zuppa di funghi, panna acida e uova), la “svickova” (controfiletto con salsa di panna), il “bramborak” (frittelle di patate) o le “buchty” (dolci rip...

Více informací

Mražený jogurt - Poháry s mraženými jogurtovými krémy - neuveden

Ať už se mražený jogurt (frozen yogurt) podává jako krémové osvěžení v letních měsících, nebo jako zakončení jídla o několika chodech v kteroukoli roční dobu, tak jedno je jisté - tahle lahůdka v poháru s různými přelivy a posypkami si mezi milovníky zmrzliny vydobyla doslova kultovní postavení. Nadýchaná, zdravá jogurtová zmrzlina vás jistě nadchne lehkostí a svěžestí i chuťovými variacemi. V knize najdete mnoho klasických a osvědčených receptů, s jejichž pomocí připravíte lákavé (a přitom níz...

Více informací

Tschechische Küche - Sýkora Petr, Wagnerová Magdalena,

Die besten Rezepte der traditionellen tschechischen Küche. Gut zu essen war den Tschechen von jeher wichtig. Die tschechischen Frauen galten als ausgezeichnete Köchinnen. Das lag nicht zuletzt daran, dass ihre Kunst sich auf unprätentiöse Zutaten, traditionelle Rezepte und die in den Familien von Generation zu Generation weitergegebenen Erfahrungen stützte. Kulajda, Böhmischer Lungenbraten, Reibekuchen oder Buchteln werden in Tschechien aber nicht nur am heimischen Herd zubereitet. Wir finden...

Více informací

Cocina checa - Sýkora Petr, Wagnerová Magdalena,

Las mejores recetas de la cocina tradicional checa. Los checos siempre comían con muchas ganas. Las mujeres checas han adquirido fama como excelentes cocineras, ya que su “arte” se basa en recetas tradicionales, ingredientes auténticos y métodos verificados que se heredaban en las familias de generación en generación. Los platos como “kulajda”, solomillo asado en salsa de crema, tortilla a la checa o bollos se preparan tanto en hogares checos como en los restaurantes más distinguidos de todo e...

Více informací

Vaříme trochu jinak - Kremsa Žaneta, Dell Plotnárková Jana

V této původní české kuchařce Jany Dell Plotnárkové a Žanety Kremsy najdete přes sto báječných receptů, které jsou přirozeně bez lepku, cukru a splňují dnešní trend paleo stravování. Vaříme trochu jinak je tak ideální kuchařkou pro lidi, kteří hledají zdravý životní styl, jednoduchost a kvalitu v dnešní době.

Více informací

Tak vaří VIETNAM - Kuchařka od vietnamců v Česku - Tranová Phuong Lan, Vu Hoal Nam,

Poznejte autentickou vietnamskou kuchyni v Česku Vietnamská kuchyně patří k nejzdravějším na světě a v našich končinách získává stále větší popularitu. Dva mladí vietnamští autoři z České republiky proto sestavili výběr jejich tradičních jídel, jež už dlouho propagují svými videy na Non La Channel a na něž lze u nás koupit suroviny – a to buď v tržnicích Sapa, nebo přes e-shopy. Kniha tedy obsahuje autentické recepty, tak jak vyhovují vietnamské chuti, s barevnými fotografiemi, seznamem ingredi...

Více informací

Dezerty jedna báseň - Makronky, madlenky, financiers a spol. - van Gils Slavíková Mirka

Otevíráte knihu, která je plná opravdových delikates. Vedeni krok za krokem mistryní cukrářkou je snadno připravíte i doma. Společně s ní procházejte základním postupem, nic nevynechávejte ani nepřeskakujte, vyvarujte se chyb, na které upozorňuje, a upečete vynikající francouzské dezerty – makronky, madlenky, cannelés, financiers, kokosky, vaflové trubičky, lodičky z Marseille nebo bretaňské karamelky.

Více informací

Menu podle Koko - Kokešová Veronika

Se stejnou vášní, s jakou moderátorka pražského radia Expres FM Veronika Kokešová alias Koko připravuje slavný blog MENUdomu.cz, se pustila také do tvorby první kuchařské knihy. Koko na svém blogu, za nějž získala ocenění Blogerka roku 2013 a 2014 v kategorii FOOD, Foodblog roku 2013 a rovnou dvě nominace na Křišťálovou Lupu 2014 (výsledky budou známy až po vydání knihy), zkouší v kuchyni možné i nemožné, svým čtenářům představuje suroviny, s nimiž při vaření pracuje a podrobně jim vysvětluje p...

Více informací

Nejlepší zabijačkové speciality - Hlinovský Alexander

Možná si i vy pamatujete, jak kdysi výborně chutnaly párky nebo salámy. Proč si tento zážitek nedopřát znova? Dědictví, které nám zanechali staří mistři řezníci, by mělo zůstat zachováno pro naše potomky, aby také věděli, že masný výrobek skvělé chuti se dá vyrobit i bez chemických přísad. Autor knihy žijící na Slovensku pochází z řeznické rodiny, lásku k masu v něm vzbudili otec a děd, řezníci vyhlášení v Čechách a na Moravě. V promyšlené sbírce receptů a rad nabízí originální koncept, díky kt...

Více informací

Moje studentská kuchařka - Rytířová Helena

Báječná jídla mojí maminky musí žít dál! To jsem si řekla, když jsem se stěhovala na kolej a popsala pak jejími recepty celý sešit. Vybrala jsem jídla, která zvládnu uvařit ve společné kuchyňce a samozřejmě jsem myslela i na svoji novou spolubydlící. Věřím, že budou chutnat i jí!

Více informací

Vařit dokáže každý - Mangold Matthias F.

Rádi byste něco uvařili, ale vaření vás vždycky spíš děsilo? Máte doma spoustu kuchařek, ale nerozumíte tomu, co znamená osmažit cibulku dorůžova nebo obalit maso v trojobalu? Pokud je to tak, potom vám kniha Vařit dokáže každý změní život! Recepty jsou vystavěné na jednoduchých základních principech, od kterých se můžete odrazit ke složitějším receptům. Princip zapékaných brambor, princip dušené pečeně, princip zeleninového kari či princip vídeňského řízku – každý z nich jednoduše pochopíte a ...

Více informací

TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní - Schlaich Jasmin

Lahodné moučníky s tekutou náplní si můžete vychutnat po celý rok. Lávové koláčky - fondanty s klasickou čokoládovou náplní nebo příhodně k ročnímu období jako jarní jahodové dezerty, letní levandulové moučníky, podzimní oříškové dortíky nebo vánoční marcipánové zákusky najdou jistě své obdivovatele.

Více informací

BBQ kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”) - DJ BBQ

Tato BBQ kuchařka z produkce Jamie Oliver`s Food Tube je dílem amerického DJ a skvělého BBQ kuchaře, který žije a dýchá jak vařením, tak bavením lidí. Nejraději griluje na dřevě a dřevěném uhlí, na kterých připravuje vše od velkých kusů masa s dlouhou a pomalou přípravou až po „rychlopalné grilovačky“ a jídla, která nakrmí davy. K tomu přidává řadu „božích“ příloh, chuťovek a marinád, z kterých budete šílet. Tato kuchařka je základním průvodcem ke grilování se zaručeně fungujícími recepty, celo...

Více informací

Suši - neuveden

Suši je japonská kuchyně pro labužníky. Existuje jich nesčetná spousta variant - jedna chutnější než druhá. Není divu, že u nás jednohubky z Dálného východu nacházejí stále víc příznivců. A co takhle připravit si suši sami? Žádný problém! Milovníci exkluzivních lahůdek najdou v této knize 50 lákavých pokrmů - od klasických závitků maki až po rafinované taštičky temaki. Díky brilantním fotografiím a podrobnému návodu se vám zaručeně každý recept podaří. S trochou cviku se z vás stane zkušený sp...

Více informací

Vaření je hračka! - Recepty, které určitě nezkazíte

Myslíte si, že neumíte vařit? Nesmysl! Kuchařka Vaření je hračka! obsahuje padesát úžasných receptů, které si můžete vychutnat i s přáteli. Veškeré recepty jsou naprosto jednoduché a potřebujete pro ně jen snadno dostupné suroviny. Seznam surovin je navíc povětšinou krátký – a přesto chutná každý pokrm prostě báječně. Zkrátka a dobře zde naleznete recepty, které nemůžete zkazit, takže vařit se naučíte i vy. Budete si připadat jako kouzelníci! Mette Anarloo pracuje jako chef na volné noze, food...

Více informací

Grilujeme s přáteli - Maso, ryby, vegetariánská jídla, přílohy, saláty, omáčky a…ovoce!

Krása grilování spočívá v jeho jednoduchosti a nekomplikovanosti, dobrém jídle a příjemné společnosti. Grilování znamená mnohem víc než položit kus masa na rošt a otevřít konzervu s omáčkou. V této knize je kladen důraz na možnosti kombinování: klasická i méně klasická jídla zde doplňují překvapivé přílohy, neodolatelně chutné omáčky, ba dokonce i dezerty na barbecue. Na konci knihy jsou uvedeny i návrhy na kompletní menu. Jděte za novými chuťovými prožitky a neotřelými kombinacemi jídel! Mett...

Více informací

Domácí chipsy z trouby - Bryant Chris

Kdo by neměl rád chipsy, tu křupavou a lahodnou pochoutku s příchutí nezdravého hřešení! Chipsy si spojujeme především s brambory, ale ve skutečnosti se dají udělat téměř z jakékoli zeleniny – zkuste dýňové, řepné, celerové či dokonce houbové. Samostatnou kapitolu tvoří chipsy z ovoce, které mohou sloužit buď jako samostatná chuťovka, nebo k ozdobení slaných i sladkých jídel.

Více informací

Kuchařka z románu s vůní kávy a špetkou skořice - Požárová Lenka

Recepty inspirované románem Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice voní nejen po těchto dvou surovinách, ale i po koriandru, limetkách, rumu nebo kokosovém mléku. Zároveň tu má prostor i česká klasika, která s mírným vyšperkováním dokáže očarovat cizince i Čecha jako poleno. Co by chutnalo Fernandovi? Co by uvařil Oskar? A co by na to řekl Adam? Stejně jako je zmiňovaný román o vztazích Nely k těmto mužům, tak je kuchařka o tom, co by tyto postavy měly na talíři. Lenka Požárová dokáže recepty...

Více informací

Hrníčkové moučníky - 2. vydání - Doležalová Alena

Jednoduché a srozumitelné recepty na moučníky, které zvládne každá hospodyňka. Kuchyňskou váhu nahrazují nejen oblíbené hrníčky, ale i lžíce, kelímky od jogurtu nebo vaničky od tvarohu.

Více informací

Sladké moučníky z domácí pekárny - Hrevušová Radka

Domácí pekárna je obvykle spojována s přípravou a pečením chleba, ale čím dál více se používá i na sladké pečení. Tento moderní kuchyňský pomocník zvládne připravit moučníky ze sladkého kynutého těsta, ale i z těsta třeného, práškového, piškotového, upečené přímo v nádobě pekárny. Pro pečení buchet či koláčků dovede připravit perfektně nakynuté těsto.

Více informací