Kořenící směs na Kimchi Obecné informace Kořenící směs na Kimchi je autentická korejská přísada nezbytná pro přípravu tradičního fermentovaného pokrmu kimchi. Tato směs obsahuje pečlivě vybrané ingredience, včetně červené chilli papričky, česneku, zázvoru a dalších koření, které společně vytváří charakteristickou chuť a aroma kimchi. Původ a historie Kimchi má v Koreji více než 2000 let dlouhou historii. Původně sloužilo jako způsob, jak uchovat zeleninu přes zimu. Kořenící směs se vyvinula postupem... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Kořenící směs na Kimchi
Obecné informace
Kořenící směs na Kimchi je autentická korejská přísada nezbytná pro přípravu tradičního fermentovaného pokrmu kimchi. Tato směs obsahuje pečlivě vybrané ingredience, včetně červené chilli papričky, česneku, zázvoru a dalších koření, které společně vytváří charakteristickou chuť a aroma kimchi.
Původ a historie
Kimchi má v Koreji více než 2000 let dlouhou historii. Původně sloužilo jako způsob, jak uchovat zeleninu přes zimu. Kořenící směs se vyvinula postupem času, kdy se do receptu přidávaly nové ingredience. Červené chilli papričky, které dnes dávají kimchi jeho typickou barvu a pálivost, se do receptu dostaly až v 17. století po jejich dovezení z Ameriky.
Zajímavosti
V Koreji existuje přes 200 různých druhů kimchi.
UNESCO zařadilo kimchi na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva.
Korejci konzumují v průměru 18 kg kimchi ročně.
Existuje speciální lednice určená pouze pro skladování kimchi, zvaná "kimchi refrigerator".
Tipy na použití
Kořenící směs na Kimchi lze použít nejen pro přípravu tradičního kimchi, ale i v mnoha dalších receptech:
Kimchi jjigae - pikantní polévka s kimchi
Kimchi smažená rýže
Kimchi quesadilla - fusion pokrm kombinující korejskou a mexickou kuchyni
Jako ochucovadlo do omáček nebo dressingů pro extra chuť a pikantnost
Otázky a odpovědi
Je kořenící směs na Kimchi velmi pálivá?
Pálivost může být různá, ale většinou je středně až silně pálivá. Množství použité směsi lze přizpůsobit podle osobních preferencí.
Jak dlouho vydrží otevřená kořenící směs?
Při správném skladování v chladu a suchu vydrží otevřená směs až 6 měsíců.
Je možné použít směs i pro vegetariánské nebo veganské kimchi?
Ano, většina kořenících směsí na kimchi je vhodná pro vegetariány i vegany. Vždy je však dobré zkontrolovat složení na obalu.
Shrnutí
Kořenící směs na Kimchi je esenciální ingrediencí korejské kuchyně. Nabízí autentickou chuť a aroma, které vám umožní připravit pravé korejské kimchi v pohodlí domova. Díky své všestrannosti najde uplatnění i v mnoha dalších receptech, kde oceníte její výraznou, pikantní chuť. S touto směsí snadno obohatíte svůj jídelníček o exotické chutě Dálného východu. Návod k použitíUmyjte jednu hlávku čínského zelí (1 kg), rozkrojte ji na dvě poloviny a vykrojte košťál. Umyjte 3 zelené cibule, 50 g mrkve a 100 g čínské řepy a vše pokrájejte na malé kousky. Směs koření na Kimchi a zeleninu rozdělte na dvě poloviny a rovnoměrně nandejte mezi zelné listy půlek čínského zelí. Naplněné zelí dejte do nádoby, dobře uzavřete a nechte přes noc při pokojové teplotě odležet. Obě poloviny změklého zelí nakrájejte na kousky, nandejte do mikroténového sáčku a uložte na dvě noci do ledničky. Po dvou dnech můžete odležené Kimchi podávat. V ledničce můžete Kimchi skladovat měsíc.Složenísůl, chilli, česnekový prášek, paprika, cukr, cibule, zázvorový prášek, krevetový prášek, regulátor kyselosti: E330, sezamAlergiekorýši, sezam
Obecné informace
Kořenící směs na Kimchi je autentická korejská přísada nezbytná pro přípravu tradičního fermentovaného pokrmu kimchi. Tato směs obsahuje pečlivě vybrané ingredience, včetně červené chilli papričky, česneku, zázvoru a dalších koření, které společně vytváří charakteristickou chuť a aroma kimchi.
Původ a historie
Kimchi má v Koreji více než 2000 let dlouhou historii. Původně sloužilo jako způsob, jak uchovat zeleninu přes zimu. Kořenící směs se vyvinula postupem času, kdy se do receptu přidávaly nové ingredience. Červené chilli papričky, které dnes dávají kimchi jeho typickou barvu a pálivost, se do receptu dostaly až v 17. století po jejich dovezení z Ameriky.
Zajímavosti
V Koreji existuje přes 200 různých druhů kimchi.
UNESCO zařadilo kimchi na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva.
Korejci konzumují v průměru 18 kg kimchi ročně.
Existuje speciální lednice určená pouze pro skladování kimchi, zvaná "kimchi refrigerator".
Tipy na použití
Kořenící směs na Kimchi lze použít nejen pro přípravu tradičního kimchi, ale i v mnoha dalších receptech:
Kimchi jjigae - pikantní polévka s kimchi
Kimchi smažená rýže
Kimchi quesadilla - fusion pokrm kombinující korejskou a mexickou kuchyni
Jako ochucovadlo do omáček nebo dressingů pro extra chuť a pikantnost
Otázky a odpovědi
Je kořenící směs na Kimchi velmi pálivá?
Pálivost může být různá, ale většinou je středně až silně pálivá. Množství použité směsi lze přizpůsobit podle osobních preferencí.
Jak dlouho vydrží otevřená kořenící směs?
Při správném skladování v chladu a suchu vydrží otevřená směs až 6 měsíců.
Je možné použít směs i pro vegetariánské nebo veganské kimchi?
Ano, většina kořenících směsí na kimchi je vhodná pro vegetariány i vegany. Vždy je však dobré zkontrolovat složení na obalu.
Shrnutí
Kořenící směs na Kimchi je esenciální ingrediencí korejské kuchyně. Nabízí autentickou chuť a aroma, které vám umožní připravit pravé korejské kimchi v pohodlí domova. Díky své všestrannosti najde uplatnění i v mnoha dalších receptech, kde oceníte její výraznou, pikantní chuť. S touto směsí snadno obohatíte svůj jídelníček o exotické chutě Dálného východu. Návod k použitíUmyjte jednu hlávku čínského zelí (1 kg), rozkrojte ji na dvě poloviny a vykrojte košťál. Umyjte 3 zelené cibule, 50 g mrkve a 100 g čínské řepy a vše pokrájejte na malé kousky. Směs koření na Kimchi a zeleninu rozdělte na dvě poloviny a rovnoměrně nandejte mezi zelné listy půlek čínského zelí. Naplněné zelí dejte do nádoby, dobře uzavřete a nechte přes noc při pokojové teplotě odležet. Obě poloviny změklého zelí nakrájejte na kousky, nandejte do mikroténového sáčku a uložte na dvě noci do ledničky. Po dvou dnech můžete odležené Kimchi podávat. V ledničce můžete Kimchi skladovat měsíc.Složenísůl, chilli, česnekový prášek, paprika, cukr, cibule, zázvorový prášek, krevetový prášek, regulátor kyselosti: E330, sezamAlergiekorýši, sezam
Parametry
Výrobce | Lobo |
Kuchyně | korejské |
Země původu | Thajsko |