KÁVA: Mantiqueira Mountains Pulped Natural Yellow Bourbon scr16+ OBLAST: Carmo de Minas, Serra da Mantiqueira, BRAZIL   Druh: Arabica Odrůda: yellow bourbon Nadmořská výška pěstování: 1 100 - 1 300 m Období sklizně: Květen až září Proces: Přírodní Sušení: Terasy nebo africké postele Stupeň pražení: Střední Acidita: nízká Cupping score: 84 Chuťový profil: hrušky, karamel, hořká čokoláda, pražené mandle Téměř 40% veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii - ročně to činí přibližně... Celý popis

Koupit za 1 119 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

KÁVA: Mantiqueira Mountains Pulped Natural Yellow Bourbon scr16+

OBLAST: Carmo de Minas, Serra da Mantiqueira, BRAZIL

 

Druh: Arabica

Odrůda: yellow bourbon

Nadmořská výška pěstování: 1 100 - 1 300 m

Období sklizně: Květen až září

Proces: Přírodní

Sušení: Terasy nebo africké postele

Stupeň pražení: Střední

Acidita: nízká

Cupping score: 84

Chuťový profil: hrušky, karamel, hořká čokoláda, pražené mandle

Téměř 40% veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii - ročně to činí přibližně 3,7 milionu metrických tun. S tak obrovským objemem kávy, není divu, že země produkuje širokou škálu kávové kvality. Brazílie vyrábí všechno, od přírodní Robusty, přes neutrální a mírný Santos screen 17/18 až po charakteristický Rio Minas 17/18. V posledních letech začali brazilští producenti také výrazněji investovat do produkce výběrové kávy. 

Dnes jsou nejproduktivnějšími regiony pro pěstování kávy v Brazílii Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy je pěstována na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny tak, aby maximalizovaly produkční výstup prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Poměrně rovný terén v mnoha částech brazilských kávových regionů ve spojení s vysokými minimálními mzdami vedl většinu farem k volbě tohoto typu mechanické sklizně před ručním výběrem.

V minulosti znamenala mechanizace, že běžným bylo strižní sklízení; nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro producenty specialit.

V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem se může používat smíšená forma 'manuálně mechanizované' sklizně, kde se zralá káva sklízí pomocí derriçadeira - druhu mechanizované hrablé, která používá vibrace k sklizni zralé třešně. Plachtovina je roztažena mezi kávovými stromy, aby zachytila třešně, když spadnou.

S pomocí těchto novějších a selektivnějších technologií se stále více farem zajímá a je schopno zajistit kvalitu kávy.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Los Muertos
Hmotnost 1000 g
Země původu Brazílie
Stupeň pražení střední
Kyselost nízká
Výběrová ano
Způsob přípravy pro všechny typy příprav
Metoda zpracování natural
Zobrazit více parametrů