Los Muertos Výběrová Káva Mexico Chiapas 1 kg
KÁVA: MEXIQUE - VERACRUZ - LA ESTANZUELA - WASHED OBLAST: VERACRUZ, MEXICO Druh: Arabica Odrůda: Sarchimor Nadmořská výška pěstování: 1 100 m Období sklizně: listopad až březen Proces: Promytá Sušení: Terasy Stupeň pražení: Střední Acidita: nízká Cupping score: 83,5 Chuťový profil: Tmavá čokoláda, jablka, třtinový cukr, sušené ovoce O původu kávy Předek Juana Martíneze, který se také jmenoval Juan Martínez, přicestoval z Španělska do Xalapy v Mexiku v polovině 19. století. Dnes... Celý popis
Popis
KÁVA: MEXIQUE - VERACRUZ - LA ESTANZUELA - WASHED
OBLAST: VERACRUZ, MEXICO
Druh: Arabica
Odrůda: Sarchimor
Nadmořská výška pěstování: 1 100 m
Období sklizně: listopad až březen
Proces: Promytá
Sušení: Terasy
Stupeň pražení: Střední
Acidita: nízká
Cupping score: 83,5
Chuťový profil: Tmavá čokoláda, jablka, třtinový cukr, sušené ovoce
O původu kávy
Předek Juana Martíneze, který se také jmenoval Juan Martínez, přicestoval z Španělska do Xalapy v Mexiku v polovině 19. století. Dnes rodina Martíneze pokračuje ve své tradici péče o půdu v Coatepecu ve Veracruzu a v pěstování vynikající výbšrové kávy.
V roce 2018 začali Martínezovi renovovat farmu s cílem obnovit přirozenou úrodnost půdy. Začali používat organická hnojiva a kompost k obohacení půdy a pěstovat odrůdy odolné vůči houbové nemoci kávové rzi (CLR). Tento výběr je složen z odrůdy odolné vůči kávové rzi, která vznikla křížením odrůd Villa Sarchi (přirozený Bourbon hybrid) a Timor.
Káva je pečlivě ručně sklízena pracovníky a zpracovávána na farmě. Třešeň je zbavena dužiny pomocí ekopulperu a poté umístěna do betonových nádrží, kde kvasí. Po fermentaci se káva oplachuje čistou vodou a suší se v mechanických sušičkách po dobu 70 hodin.
OBLAST: VERACRUZ, MEXICO
Druh: Arabica
Odrůda: Sarchimor
Nadmořská výška pěstování: 1 100 m
Období sklizně: listopad až březen
Proces: Promytá
Sušení: Terasy
Stupeň pražení: Střední
Acidita: nízká
Cupping score: 83,5
Chuťový profil: Tmavá čokoláda, jablka, třtinový cukr, sušené ovoce
O původu kávy
Předek Juana Martíneze, který se také jmenoval Juan Martínez, přicestoval z Španělska do Xalapy v Mexiku v polovině 19. století. Dnes rodina Martíneze pokračuje ve své tradici péče o půdu v Coatepecu ve Veracruzu a v pěstování vynikající výbšrové kávy.
V roce 2018 začali Martínezovi renovovat farmu s cílem obnovit přirozenou úrodnost půdy. Začali používat organická hnojiva a kompost k obohacení půdy a pěstovat odrůdy odolné vůči houbové nemoci kávové rzi (CLR). Tento výběr je složen z odrůdy odolné vůči kávové rzi, která vznikla křížením odrůd Villa Sarchi (přirozený Bourbon hybrid) a Timor.
Káva je pečlivě ručně sklízena pracovníky a zpracovávána na farmě. Třešeň je zbavena dužiny pomocí ekopulperu a poté umístěna do betonových nádrží, kde kvasí. Po fermentaci se káva oplachuje čistou vodou a suší se v mechanických sušičkách po dobu 70 hodin.
Parametry
Hmotnost | 1000 g |
Země původu | Spojené státy americké |
Chuť kávy | ovocná |
Stupeň pražení | střední |
Kyselost | nízká |
Výběrová | ano |