Výborná řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůd Forastero a Trinitario sklizených v roce 2019 v jediném nížinném tropickém deštném pralese ve východní Africe v Semuliki v regionu Bundibugyo v Ugandě. Kakao zde pěstuje asi 1000 drobných zemědělců a překvapí svou jemnou a aromatickou chutí. Nabízí lahodnou kakaovou chuť s tóny sušeného a červeného ovoce které se mísí s jemnou hořkostí. Národní park Semuliki byl jako jeden z nejnovějších ugandských parků založen v říjnu 1993 v... Celý popis

Koupit za 102 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Výborná řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůd Forastero a Trinitario sklizených v roce 2019 v jediném nížinném tropickém deštném pralese ve východní Africe v Semuliki v regionu Bundibugyo v Ugandě. Kakao zde pěstuje asi 1000 drobných zemědělců a překvapí svou jemnou a aromatickou chutí. Nabízí lahodnou kakaovou chuť s tóny sušeného a červeného ovoce které se mísí s jemnou hořkostí. Národní park Semuliki byl jako jeden z nejnovějších ugandských parků založen v říjnu 1993 v odlehlé části okresu Bundibugyo u hranic s Demokratickou republikou Kongo na západě Ugandy. Chrání zde jednu z nejrozmanitějších oblastí fauny i flóry v Africe. Okres Bundibugyo je pak největším producentem kakaa v Ugandě, druhou hlavní hospodářskou činností je chov zvířat. Do této čokolády z ugandského kakaa, dostupné jen v omezeném množství, je pak v Belgii vmíchána kvalitní whisky s certifikací ekologického zemědělství. Whisky je destilovaná z obilnin a zraje v dřevěných sudech, většinou dubových. Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě... Pražení 4/5 * Hořkost 4/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 4/5 * Ovocné tóny 3/5 * Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství.  Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty. Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio whisky. Bez lepku. Obsahuje alkohol. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 75 %.  Energetická hodnota: 2341,76 kJ/560,23 kcal  Tuky: 43,48 g       z toho nasycené mastné kyseliny: 15,59 g  Sacharidy: 33,61 g       z toho cukry: 25,92 g  Bílkoviny: 7,58 g  Vláknina: 7,25 g  Sůl: 0 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Millésime Chocolat
Hmotnost 70 g
Obsah kakaové hmoty 75 %
Druh čokolády hořké
Bio ano
Bezlepkové ano