Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůd Criollo a Trinitario sklizených v roce 2019 v provincii Lamas v regionu San Martin v severním Peru. Tato oblast už má tropické podnebí a vlhkost v místních lesích zajišťuje perfektní podmínky pro pěstování kakaa. Národní parky Río Abiseo a Cordillera Azul také v oblasti chrání ohrožené druhy rostlin a živočichů. Jejich jezera, jako jsou slavná Lago Lindo a Lago Azul, zadržují křišťálově čistou vodu. Kakaové boby pěstované... Celý popis

Koupit za 102 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůd Criollo a Trinitario sklizených v roce 2019 v provincii Lamas v regionu San Martin v severním Peru. Tato oblast už má tropické podnebí a vlhkost v místních lesích zajišťuje perfektní podmínky pro pěstování kakaa. Národní parky Río Abiseo a Cordillera Azul také v oblasti chrání ohrožené druhy rostlin a živočichů. Jejich jezera, jako jsou slavná Lago Lindo a Lago Azul, zadržují křišťálově čistou vodu. Kakaové boby pěstované zde dle pravidel ekologického zemědělství nabízí výjimečnou čokoládu se složitými tóny květin a pikantního tropického ovoce. Tuto výbornou belgickou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc doplňují lupínky poctivého máslového karamelu. Že se tato kombinace slaného karamelu a výtečné čokolády opravdu povedla dokazuje také zlatá medaile z mezinárodní čokoládové soutěže Singapore Chocolate Awards z roku 2019. Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě... Pražení 3/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 3/5 * Květinové tóny 1/5 * Kořenité tóny 4/5 * Ovocné tóny 3/5 * Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství.  Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty. Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio glukóza, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio MÁSLO, sůl. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 55 %.  Energetická hodnota: 2139,03 kJ/511,73 kcal  Tuky: 32,94 g       z toho nasycené mastné kyseliny: 13,47 g  Sacharidy: 42,51 g       z toho cukry: 35,00 g  Bílkoviny: 11,31 g  Vláknina: 4,65 g  Sůl: 0,26 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Millésime Chocolat
Hmotnost 70 g
Obsah kakaové hmoty 55 %
Druh čokolády mléčné
Bio ano
Bezlepkové ano