Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Trinitario sklizených v roce 2019 v oblasti Ambanja, srdci slavného údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Řeka Sambirano sbírá své zdroje na nejvyšší hoře ostrova Maromokotro (2 876 m n. m.) a po celou dobu své cesty do Indického oceánu ji lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka vytváří široká údolí, která pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodává půdě bohatství minerálů.... Celý popis

Koupit za 117 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Trinitario sklizených v roce 2019 v oblasti Ambanja, srdci slavného údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Řeka Sambirano sbírá své zdroje na nejvyšší hoře ostrova Maromokotro (2 876 m n. m.) a po celou dobu své cesty do Indického oceánu ji lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka vytváří široká údolí, která pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodává půdě bohatství minerálů. Samotné údolí Sambirano má navíc specifické mikroklima, kdy je slunečné jako západ Madagaskaru a zároveň deštivé jako jeho východ. Není tedy divu, že místní kakaovníky produkují boby s přirozenou sladkostí a svými výjimečnými vůněmi jsou proslulé po celém světě. Mnohé z nich navíc rostou na bývalých ovocných plantážích z francouzských koloniálních dob. Jejich kakao se vyznačuje ovocnými, zejména citrusovými tóny.  A právě v tomto regionu, zasazeném do údolí zeleně mezi horami a mořem, založil v roce 1904 Lucien Millot kakaovou zahradu, ze které pochází kakao v této čokoládě. Pan Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou i silnicemi. A v této cestě pokračoval i pan Åkesson, který sem v 70. letech 20. století přišel za sisalovými plantážemi (a žezlo později převzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojem rozvoje celého kraje, využívá obnovitelnou sluneční energii, farmářům v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich i čerstvé kakaové boby dle principů fair trade. Chuťový profil Akessonova Madagaskaru je jedinečný a ceněný řemeslnými výrobci čokolády po celém světě. Je typicky citrusový, zejména po červeném ovoci, ale nabízí i vrstvy tónů a nuancí jako je ořech, karamel, džem či jemný pepř, a v aroma jasně rozeznáte vůni sušených meruněk.  Výtečnou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc doplňuje pralinkový nugát s křupavými kousky lískových oříšků a mandlí. Nugát se vyrábí samostatně a do čokolády se ručně pokládá před jejím zchlazením. Při mlsání tabulky čokolády pak přímo vybízí k pozvolnému rozpouštění v ústech a "cumlání". Že se tato chuťově vyvážená delikatesa bez lepku povedla dokazuje také bronzová medaile z mezinárodní čokoládové soutěže International Chocolate Awards z roku 2018. Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě... Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 * Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství.  Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty. Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio cukr, bio LÍSKOVÉ OŘECHY, bio MANDLE. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 55 %.  Energetická hodnota: 2221,08 kJ/531,36 kcal  Tuky: 34,50 g       z toho nasycené mastné kyseliny: 8,96 g  Sacharidy: 44,65 g       z toho cukry: 40,33 g  Bílkoviny: 10,58 g  Vláknina: 5,75 g  Sůl: 0 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Millésime Chocolat
Hmotnost 70 g
Obsah kakaové hmoty 55 %
Druh čokolády mléčné
Bio ano
Bezlepkové ano