Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější. V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských specialitách. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso. Tipy na použití: - Gratinovaná plněná cuketa Recept... Celý popis
Koupit za 86 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO
Doprava:
49 Kč
Skladem
86 Kč
Koupit za 86 Kč
Muso Miso genmai hnědá rýže 400g
Doprava:
59 Kč
Skladem
86 Kč
Koupit za 86 Kč
MISO genmai, hnědá rýže MUSO 400g
Doprava:
80 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
MISO genmai, hnědá rýže MUSO 400 g
Doprava:
99 Kč
Skladem
194 Kč
Koupit za 194 Kč
MUSO Miso genmai hnědá rýže 400 g
Doprava:
89 Kč
Skladem
135 Kč
Koupit za 135 Kč
Popis
Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských specialitách. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.
Tipy na použití:
- Gratinovaná plněná cuketa
Recept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013.
- Miso polévka
50 g hlívy
20 g červené papriky
20 g žluté papriky
30 g cukety
80 g uzeného tofu na kostky
2 lžíce misa
120 g pohankových těstovin
1 lžíce olivového oleje
čerstvý koriandr
- Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
- Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
- Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
- Podávejte s nasekaným koriandrem.
- Miso dresink se zázvorem
1 lžíce misa
2 lžíce šťávy z limetky
2 lžíce sezamového oleje
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička utřeného česneku
1 rajče
svazek čerstvého koriandru
Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
1–2 lžičky misa
4 lžíce sezamové pasty
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce jablečného octa
Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
- Jednoduchý dresink na salát
Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem.
- Miso máslo
4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
2 lžíce misa
Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
- Zeleninové a masové vývary
Přidáním misa zvýrazníte chuť.
- Dušené houby
Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
- Marinády
Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Výroba misa:
- Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
- Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
- Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
- Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
- Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
- Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.
Další druhy misa, které máme v nabídce:
shiro miso
hatcho miso
mugi miso
mugi miso bio
miso ječmen bio
miso rýže bio
Trvanlivost: 24 měsíců
Složení: SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Zaručeně bez obsahu lepku.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 618 kJ/163 kcal. Tuky: 7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.9 g. Sacharidy: 9.1 g. z toho cukry: 8.2 g. Vláknina: 7.7 g. Bílkoviny: 12.1 g. Sůl: 10.3 g
Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.
Může obsahovat (alergeny): sója
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Legislativní zařazení: Sójový výrobek - miso..
V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských specialitách. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.
Tipy na použití:
- Gratinovaná plněná cuketa
Recept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013.
- Miso polévka
50 g hlívy
20 g červené papriky
20 g žluté papriky
30 g cukety
80 g uzeného tofu na kostky
2 lžíce misa
120 g pohankových těstovin
1 lžíce olivového oleje
čerstvý koriandr
- Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
- Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
- Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
- Podávejte s nasekaným koriandrem.
- Miso dresink se zázvorem
1 lžíce misa
2 lžíce šťávy z limetky
2 lžíce sezamového oleje
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička utřeného česneku
1 rajče
svazek čerstvého koriandru
Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
1–2 lžičky misa
4 lžíce sezamové pasty
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce jablečného octa
Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
- Jednoduchý dresink na salát
Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem.
- Miso máslo
4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
2 lžíce misa
Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
- Zeleninové a masové vývary
Přidáním misa zvýrazníte chuť.
- Dušené houby
Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
- Marinády
Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Výroba misa:
- Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
- Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
- Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
- Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
- Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
- Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.
Další druhy misa, které máme v nabídce:
shiro miso
hatcho miso
mugi miso
mugi miso bio
miso ječmen bio
miso rýže bio
Trvanlivost: 24 měsíců
Složení: SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Zaručeně bez obsahu lepku.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 618 kJ/163 kcal. Tuky: 7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.9 g. Sacharidy: 9.1 g. z toho cukry: 8.2 g. Vláknina: 7.7 g. Bílkoviny: 12.1 g. Sůl: 10.3 g
Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.
Může obsahovat (alergeny): sója
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Legislativní zařazení: Sójový výrobek - miso..
Parametry
Výrobce | Muso |
Hmotnost balení | 400 g |
Odrůda | Hnědá |
Bio | ne |