Gyuto • 210 mm • VG10 • 3 vrstvy • Rukojeť z lakované magnólie • pro leváky i praváky Tento japonský kuchařský nůž má jádro z japonské nerezové uhlíkové oceli VG-10 s ochrannou vrstvou Sanmai. Tento oboustranně nabroušený nůž je kompletně ručně vyrobený mistrem brusičem Yamato Miyawaki. Čepel je velmi tenká a ručně broušená a nemá žádné zesílení, což velmi usnadňuje ostření. Gyuto je japonský protějšek francouzského kuchařského nože a lze jej použít na maso, ryby a zeleninu. - Délka čepele: 170... Celý popis

Koupit za 3 775 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Gyuto • 210 mm • VG10 • 3 vrstvy • Rukojeť z lakované magnólie • pro leváky i praváky

Tento japonský kuchařský nůž má jádro z japonské nerezové uhlíkové oceli VG-10 s ochrannou vrstvou Sanmai. Tento oboustranně nabroušený nůž je kompletně ručně vyrobený mistrem brusičem Yamato Miyawaki. Čepel je velmi tenká a ručně broušená a nemá žádné zesílení, což velmi usnadňuje ostření. Gyuto je japonský protějšek francouzského kuchařského nože a lze jej použít na maso, ryby a zeleninu.

- Délka čepele: 170 mm

- Celková délka: 295 mm

- Výška čepele: ? mm

- Hmotnost: ? gramů

- Typ oceli: 3 jádrová ocel: japonská nerezová ocel VG-10 (kovaná Sanmai)

- Tvrdost: 61HRC

- Rukojeť: Kulatá dřevěná rukojeť z magnólie se speciální mosaznou podložkou a tradičním lakem "Urushi"

Nenápadný vzhled s masivní 'O' rukojetí neprozrazují nic o vynikajících vlastnostech řady. Dokonalá geometrie zajišťuje malý odpor při řezání. Ostré linie čepele se odrážejí i na ostří. Dostupná série japonských nožů za přijatelnou cenu. Misuzu Hamono se nachází ve městě Miki v Japonsku a je známé jako první kovárna, která v roce 1946 vykovala nerezavějící uhlíkovou ocel s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai) od zakladatele pana Suzuki Shinjiho. V japonsku je jejím zakladatelem pan Suzuki Shinji. Speciální struktura nožů dokáže udržet ostří extrémně ostré a zároveň chránit čepel před korozí pomocí nerezového těla.

 Stejně jako všechny japonské nože, ani ručně vyráběné nože od Yamato Miyawaki nejsou vhodné do myčky nádobí, čištění a sušení po každém použití je nejlepší ošetření pro tyto exkluzivní produkty.  Díky speciální konstrukci čepelí může být hrana extrémně ostrá a vnější vrstva z nerezové oceli může stále chránit ocel před korozí a poškozením. Pan Miyawaki, třetí generace Misuzu Hamono ve svých padesáti letech, do roku 2005 trénován ve slavném městě nožů Sakai a v roce 2006 se stal hlavním řemeslníkem Misuzu Hamono.

(Yamato Miyawaki)
Zobrazit více