Vlašské ořechy jsou cenným zdrojem živin. Doporučují se zejména lidem, kteří ze svého jídelníčku vyřadili ryby. Tři vlašské ořechy stačí k pokrytí denní potřeby omega-3 mastných kyselin. Pravidelná konzumace vlašských ořechů může pomoci snižovat krevní tlak a chránit před srdečními chorobami. Benefity konzumace vlašských ořechů: - Vlašské ořechy jsou vynikajícím zdrojem antioxidantů, které pomáhají bojovat proti oxidačnímu poškození organismu, včetně poškození způsobeného "zlým" LDL cholesterolem,... Celý popis

Koupit za 289 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Vlašské ořechy jsou cenným zdrojem živin. Doporučují se zejména lidem, kteří ze svého jídelníčku vyřadili ryby. Tři vlašské ořechy stačí k pokrytí denní potřeby omega-3 mastných kyselin. Pravidelná konzumace vlašských ořechů může pomoci snižovat krevní tlak a chránit před srdečními chorobami.

Benefity konzumace vlašských ořechů:

- Vlašské ořechy jsou vynikajícím zdrojem antioxidantů, které pomáhají bojovat proti oxidačnímu poškození organismu, včetně poškození způsobeného "zlým" LDL cholesterolem, který podporuje aterosklerózu

- Vlašské ořechy jsou výborným zdrojem rostlinné formy omega-3 tuků, které mohou přispívat ke snížení rizika srdečních onemocnění

- Některé rostlinné sloučeniny a živiny obsažené ve vlašských ořeších mohou pomáhat snižovat zánět

- Konzumace vlašských ořechů vyživuje nejen vás, ale také prospěšné bakterie, které žijí ve vašich střevech. To podporuje zdraví vašich střev a může pomoci snížit riziko onemocnění

- Vlašské ořechy obsahují živiny, které mohou pomoci chránit mozek před škodlivými záněty a podpořit dobrou funkci mozku ve stáří

Makroživiny ve vlašských ořeších

- Bílkoviny (16 g ve 100 g)

Vlašské ořechy obsahují relativně velké množství bílkovin a jsou tak ideální pro každého s potřebou rychlého a snadného doplnění bílkovin.

- Tuky (60 g ve 100 g)

Vlašské ořechy se řadí mezi ořechy s vysokým obsahem tuků, z čehož je podstatná část nenasycených mastných kyselin. Nenasycené mastné kyseliny jsou tělu velmi prospěšné, jelikož pomáhají tělu udržovat zdravou hladinu cholesterolu v krvi.

- Sacharidy (18 g ve 100 g) a vláknina (6,4 g ve 100 g)

Sacharidy jsou po tucích až sekundárním zdrojem energie ve vlašských ořeších. Lze v nich nalézt také vlákninu, což je sacharid, který je získáván z rostlinných produktů a je důležitý pro optimální funkci trávicí soustavy.

Způsob použití: 

Nepochybně se hodí na snídani (do ovesné kaše, tvarohu), ale také do dezertů (zmrzlina, palačinky). Vlašské ořechy jsou perfektní ingrediencí pro pečení různých cukroví a zákusků.

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota
2696 kJ / 644 kcal

Tuky
60 g

z toho nasycené mastné kyseliny
6,6 g

Sacharidy
18 g

z toho cukry
2,2 g

Vláknina
6,4 g

Bílkoviny
16 g

Sůl
0,01 mg

Složení:

Vlašské očechy loupané (100 %)

Výrobek může obsahovat lepek, hořčičná semínka, arašídy a jiné ořechy, sezam, sóju a oxid siřičitý vzhledem k balení v zařízení, kde je produkt v kontaktu s výrobky obsahující tyto alergeny.

Skladování: Skladujte na temném, suchém a chladném místě.

Země původu suroviny: Polsko

Distributor: Natios Health, s.r.o.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natios
Druh vlašské ořechy
Hmotnost 1000 g