Využití: Pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzu. Sladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perník. Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené... Celý popis

Koupit za 30 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Využití: Pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzu. Sladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perník.
Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.  
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Složení: žitná mouka
Nutriční hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota: 1458 kJ / 348,8 kcal
Tuky: 1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sachridy: 72 g, z toho cukry 0 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 0 g

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural Jihlava
Množství 1000 g
Druh žitné
Celozrnné ano
Bio ne