Složení: Sezamové semínko. Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením. Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, sójových bobů, sezamu a výrobky z nich. Země původu: Výrobek může pocházet z Argentiny, Etiopie, Bolívie, Indie, Mexika, Nigerie, Paraguaye, Súdanu nebo Venezuely (dle šarže). Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat. O sezamovém semínku Jsou to semínka... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Složení: Sezamové semínko.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, sójových bobů, sezamu a výrobky z nich.
Země původu: Výrobek může pocházet z Argentiny, Etiopie, Bolívie, Indie, Mexika, Nigerie, Paraguaye, Súdanu nebo Venezuely (dle šarže).
Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
O sezamovém semínku
Jsou to semínka pocházející z rostliny sezam indický. Tato rostlina pochází z tropických oblastí, ale v současnosti je v podstatě pěstována na celém světě. Zmíněná semena se nacházejí v luscích této rostliny.
Složení sezamového semínka
Tato semínka představují zásobárnu důležitých látek pro náš organismus. Obsahují kvalitní bílkoviny i základní esenciální mastné kyseliny. I proto jsou oblíbenou částí jídelníčku veganů a vegetariánů a nejen jich.
Rovněž obsahují řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků – z nichž můžeme uvést vitamin E, vitamíny ze skupiny B (thiamin, riboflavin a niacin), beta karoten, z minerálních prvků vápník, železo zinek, draslík či fosfor. Také obsahuje vysoký obsah železa.
Využití sezamového semínka
Běžně se s ním setkáváme v pekárenství. Posypávají se s ním nejrůznější druhy pečiva, ale využívá se i přímo do těsta. Sezam, sezamová semínka a sezamový olej patří k tradiční ingredienci asijské kuchyně.
Bude chutnat a současně dozdobí nejrůznější zeleninové i ovocné saláty. Přidat ho můžete třeba i do vařené rýže, nebo obilovin. Můžete z něho připravit nejrůznější kaše, pomazánky i dezerty. Dají se v něm obalit třeba nepečené raw kuličky, ale stejně tak i zelenina, brambory, nebo maso při pečení. Zapadne do slaných i sladkých variací.
Lisováním sezamových semínek vzniká sezamový olej. Má jemnou chuť sladkých tónů. Hodí se tak třeba i do moučníků. Zajímavou chuť dodá také nejrůznějším pomazánkám a salátům. Jako jeden z mála panenských olejů nachází uplatnění i v teplé kuchyni.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, sójových bobů, sezamu a výrobky z nich.
Země původu: Výrobek může pocházet z Argentiny, Etiopie, Bolívie, Indie, Mexika, Nigerie, Paraguaye, Súdanu nebo Venezuely (dle šarže).
Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
O sezamovém semínku
Jsou to semínka pocházející z rostliny sezam indický. Tato rostlina pochází z tropických oblastí, ale v současnosti je v podstatě pěstována na celém světě. Zmíněná semena se nacházejí v luscích této rostliny.
Složení sezamového semínka
Tato semínka představují zásobárnu důležitých látek pro náš organismus. Obsahují kvalitní bílkoviny i základní esenciální mastné kyseliny. I proto jsou oblíbenou částí jídelníčku veganů a vegetariánů a nejen jich.
Rovněž obsahují řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků – z nichž můžeme uvést vitamin E, vitamíny ze skupiny B (thiamin, riboflavin a niacin), beta karoten, z minerálních prvků vápník, železo zinek, draslík či fosfor. Také obsahuje vysoký obsah železa.
Využití sezamového semínka
Běžně se s ním setkáváme v pekárenství. Posypávají se s ním nejrůznější druhy pečiva, ale využívá se i přímo do těsta. Sezam, sezamová semínka a sezamový olej patří k tradiční ingredienci asijské kuchyně.
Bude chutnat a současně dozdobí nejrůznější zeleninové i ovocné saláty. Přidat ho můžete třeba i do vařené rýže, nebo obilovin. Můžete z něho připravit nejrůznější kaše, pomazánky i dezerty. Dají se v něm obalit třeba nepečené raw kuličky, ale stejně tak i zelenina, brambory, nebo maso při pečení. Zapadne do slaných i sladkých variací.
Lisováním sezamových semínek vzniká sezamový olej. Má jemnou chuť sladkých tónů. Hodí se tak třeba i do moučníků. Zajímavou chuť dodá také nejrůznějším pomazánkám a salátům. Jako jeden z mála panenských olejů nachází uplatnění i v teplé kuchyni.
Parametry
Výrobce | Nutsman |
Hmotnost | 500 g |