Filetovací, nebo také vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka a při porcování kuřete. Má zúženou a pružnou čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá. Čištění masa Vykosťování Filety Ryby Citrusy Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna... Celý popis
Koupit za 670 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Opinel Nůž Classic na maso a drůbež 13 cm
Doprava:
70 Kč
Skladem
670 Kč
Koupit za 670 Kč
Opinel Classic, Vykosťovací nůž 130 mm
Doprava:
zdarma
Skladem
855 Kč
Koupit za 855 Kč
Vykosťovací nůž 13 cm Classic, Opinel
Doprava:
69 Kč
Skladem
799 Kč
Koupit za 799 Kč
Nůž Opinel Classic N°122 Meat and Poultry knife
Doprava:
zdarma
629 Kč
Koupit za 629 Kč
Opinel Nůž Classic na maso a drůbež 13cm
Doprava:
zdarma
Skladem
620 Kč
Koupit za 620 Kč
Popis
Filetovací, nebo také vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka a při porcování kuřete. Má zúženou a pružnou čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá.
Čištění masa
Vykosťování
Filety
Ryby
Citrusy
Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.
Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.
Vlastnosti kuchařského nože Opinel Classic
tvrdost: 56-58 HRC
ocel: 12С27 Sandvik™ steel
rukojeť: bukové dřevo
Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří
vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
nůž může poškodit myčku
tření o jiné předměty
zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
příliš agresivní prostředky
Čištění masa
Vykosťování
Filety
Ryby
Citrusy
Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.
Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.
Vlastnosti kuchařského nože Opinel Classic
tvrdost: 56-58 HRC
ocel: 12С27 Sandvik™ steel
rukojeť: bukové dřevo
Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří
vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
nůž může poškodit myčku
tření o jiné předměty
zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
příliš agresivní prostředky
Parametry
Výrobce | Opinel |
Materiál čepele | ocel |
Barva | Přírodní dřevo |
Určení | vykosťovací |
Materiál rukojeti | dřevo |
Délka ostří | 13 cm |