Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Semolina je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná.Tvrdá pšenice je jako základní surovina na výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší. Složení Semolina z tvrdé pšenice, voda. Obsahuje lepek.... Celý popis

Koupit za 31 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Semolina je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná.Tvrdá pšenice je jako základní surovina na výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší.

Složení
Semolina z tvrdé pšenice, voda.
Obsahuje lepek.

Návod k přípravě
Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10 g soli na 100 g těstovin
Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
Těstoviny uvařit ""al dente"" (na skus), max. 10 minut jinak pak pustí moc škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček

Další informace
Balení: 500 g
Karton: 24 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem

Výživové hodnoty na 100 g
Energie1516 kJ/358kcal
Tuky 1,3g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Sacharidy 73g
z toho cukry 3g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,007 g
Vláknina 2,9 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Reggia
Hmotnost balení 500 g
Druh těstovin špagety
Semolinové ano
Italské ano