Vinice: Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 350–480 metrů. Podloží je typické pro oblast Chianti Classico – zvětraký pískovec albe rese a modrošedý křídový slín galestro . Vedení révy je systémem Guyot a hustota výsadby je 4800 keřů na hektar. Výroba: Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 36 měsíců a probíhá v betonových nádržích, dubových sudech o objemu 2500 litrů a v barikových sudech. Před prodejem vína... Celý popis
Koupit za 900 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Vinice: Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 350–480 metrů. Podloží je typické pro oblast Chianti Classico – zvětraký pískovec albe rese a modrošedý křídový slín galestro . Vedení révy je systémem Guyot a hustota výsadby je 4800 keřů na hektar.
Výroba: Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 36 měsíců a probíhá v betonových nádržích, dubových sudech o objemu 2500 litrů a v barikových sudech. Před prodejem vína následují ještě minimálně 3 měsíce ležení v lahvi.
Chuťový profil: Víno je produkováno pouze v nejlepších letech. Na nose je intezivní s tóny bobulového ovoce a fialek. V chuti je intenzivní a zároveň elegantní se skvělou rovnováhou mezi tříslem a kyselinou.
Párování s jídlem: Doporučujeme k červeným masům, dušeným masům a vyzrálým sýrům.
Odrůdy: Sangiovese 90%, Colorino, Canaiolo, Ciliegiolo 10%
Výroba: Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 36 měsíců a probíhá v betonových nádržích, dubových sudech o objemu 2500 litrů a v barikových sudech. Před prodejem vína následují ještě minimálně 3 měsíce ležení v lahvi.
Chuťový profil: Víno je produkováno pouze v nejlepších letech. Na nose je intezivní s tóny bobulového ovoce a fialek. V chuti je intenzivní a zároveň elegantní se skvělou rovnováhou mezi tříslem a kyselinou.
Párování s jídlem: Doporučujeme k červeným masům, dušeným masům a vyzrálým sýrům.
Odrůdy: Sangiovese 90%, Colorino, Canaiolo, Ciliegiolo 10%
Parametry
Obsah alkoholu | 14 % |
Značka | Piemaggio |