Voňavá medovina z poctivých surovin, s láskou připravovaná. Při procesu kvašení i zrání teplota nápoje nikdy nepřekročí 40 °C, aby si med zachoval všechny své úžasné látky. Taková medovina zkrátka chutná nejlépe! Lipová medovina má světlejší žlutou barvu a opravdu lahodnou, jemnou chuť, takovou, jakou má skutečná medovina mít. Není tolik sladká, jako medoviny doslazované, které jsou bohužel ty, které se k nám z řetězců či stánků dostávají nejčastěji. Tahle zrála opravdu dlouho. Stejně se nesetkáte... Celý popis

Koupit za 259 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Voňavá medovina z poctivých surovin, s láskou připravovaná. Při procesu kvašení i zrání teplota nápoje nikdy nepřekročí 40 °C, aby si med zachoval všechny své úžasné látky. Taková medovina zkrátka chutná nejlépe! Lipová medovina má světlejší žlutou barvu a opravdu lahodnou, jemnou chuť, takovou, jakou má skutečná medovina mít. Není tolik sladká, jako medoviny doslazované, které jsou bohužel ty, které se k nám z řetězců či stánků dostávají nejčastěji. Tahle zrála opravdu dlouho. Stejně se nesetkáte u našich medovin s přidaným lihem, jsou kvašené opravdu jen přirozenou cestou, náš alkohol je poctivý :))

Proč tento výrobek:

Lipová medovina, neboli medové víno je delikatesa vyrobená z jednodruhového lipového medu. Má jemnou chuť klasické medoviny a je vyrobena pouze z kvalitního českého lipového medu. 

Když medovina vykvasí, její chuť se začne měnit a rozvíjet, proto ji necháváme minimálně rok a půl zrát. Podobně jako víno potřebuje svůj čas a my jí ho dopřáváme. Odměnou je nám vždy plná, neošizená a velmi výjimečná chuť.

Každá šarže je chuťově malinko jiná, projevuje se na ní totiž chuť samotného medu, ze kterého je vyrobena. Všechny jsou ale poctivé, vyráběné za studena a pouze z přírodních produktů. Medovina může obsahovat lehkou sedlinu, která je její přirozenou součástí. U některých šarží se s ní setkáte, u některých ne, na kvalitě jí to nijak neubírá.

Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.

Naše tipy:

- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.

- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.

- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...

- A nebo přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.

Složení:

voda, lipový med

Objem: 

500 ml

Země původu: 

Česká republika

Obsah alkoholu: 

min. 12 %
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pleva
Objem láhve 0.5 l
Příchuť lipové
Druh přírodní