Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Špekáčky naložené v láku s cibulí. Pevný podíl uzeniny 600g. Utopenec je oblíbený český pokrm studené kuchyně. Často podávaný v hostincích k pivu. Jedná se o špekáčky s cibulí ve sladkokyselém nálevu. Základní recept mívá mnoho variací, někde se přidává další zelenina (pálivá paprika, zelí, okurky) a někde jiná dochucovadla (kečup, hořčice, sójová omáčka). Vynálezcem utopenců může být hospodský a mlynář Šrámek z Berounska, který vuřty konzervoval jen... Celý popis
Koupit za 120 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Primas Utopenci 1kg
Doprava:
zdarma
Skladem
120 Kč
Koupit za 120 Kč
Popis
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Špekáčky naložené v láku s cibulí. Pevný podíl uzeniny 600g.
Utopenec je oblíbený český pokrm studené kuchyně. Často podávaný v hostincích k pivu. Jedná se o špekáčky s cibulí ve sladkokyselém nálevu. Základní recept mívá mnoho variací, někde se přidává další zelenina (pálivá paprika, zelí, okurky) a někde jiná dochucovadla (kečup, hořčice, sójová omáčka). Vynálezcem utopenců může být hospodský a mlynář Šrámek z Berounska, který vuřty konzervoval jen v octové vodě a později přidával jiné složky. Říká se, že název utopenec/utopenci získal produkt jako uctění památky na zesnulého "vynálezce", který se utopil při opravě mlýnského kola. Ke zrození utopenců mohlo také dojít v čase maďarského obléhání Uherského brodu, kdy se obchodníci a poddaní snažili šlechticům dopravit maďarské klobásy a jiné pochutiny. Ty se nesly v sudech a při přejezdu převrhly do řeky Olšavy, díky děravým víkům se do nich nabrala čistá voda a posléze se údajně zjistilo, že takovýmto naloženým klobásám se skvěle hodí cibule. K variantě nakládání buřtu s cibulí do kyselého vína (podoba nynějších utopenců) se dostal podnikaný velitel obranné brány Hradišťské Eduard Svrhlík.
Utopenec je oblíbený český pokrm studené kuchyně. Často podávaný v hostincích k pivu. Jedná se o špekáčky s cibulí ve sladkokyselém nálevu. Základní recept mívá mnoho variací, někde se přidává další zelenina (pálivá paprika, zelí, okurky) a někde jiná dochucovadla (kečup, hořčice, sójová omáčka). Vynálezcem utopenců může být hospodský a mlynář Šrámek z Berounska, který vuřty konzervoval jen v octové vodě a později přidával jiné složky. Říká se, že název utopenec/utopenci získal produkt jako uctění památky na zesnulého "vynálezce", který se utopil při opravě mlýnského kola. Ke zrození utopenců mohlo také dojít v čase maďarského obléhání Uherského brodu, kdy se obchodníci a poddaní snažili šlechticům dopravit maďarské klobásy a jiné pochutiny. Ty se nesly v sudech a při přejezdu převrhly do řeky Olšavy, díky děravým víkům se do nich nabrala čistá voda a posléze se údajně zjistilo, že takovýmto naloženým klobásám se skvěle hodí cibule. K variantě nakládání buřtu s cibulí do kyselého vína (podoba nynějších utopenců) se dostal podnikaný velitel obranné brány Hradišťské Eduard Svrhlík.
Parametry
Značka | Primas |