PROBIO Chlebová mouka žitná BIO 1000 g Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - mouka Složení: Chlebová žitná mouka* 100% *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství Skladování: Skladujte v suchu a temnu.  Balení: Papírový obal Vlastnosti a výhody: Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější. Je vhodná k... Celý popis

Koupit za 58 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

PROBIO Chlebová mouka žitná BIO 1000 g

Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - mouka

Složení: Chlebová žitná mouka* 100%

*CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte v suchu a temnu. 

Balení: Papírový obal

Vlastnosti a výhody: Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější. Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci či troubě.

Recept na žitno - pšeničný chléb:

Ingredience:

800 g žitné mouky chlebové

200 g pšeničné mouky chlebové

5 g kmínu

25 g soli

25 g droždí

30 ml octa

800 ml vlažné vody

žitná mouka na vysypání forem

Postup:

Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát. Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem. Těsto bude lepivé. Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku. Forma má být zhruba z poloviny plná.

Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout. Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu. Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout.

Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Žitná je vhodná nejen na chleba, ale na sladké i slané pečení.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota:

1 432 kJ / 338 kcal

Tuky:

1,1 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

0,13 g

Sacharidy:

70,2 g

z toho cukry:

0,5 g

Vláknina:

10,5 g

Bílkoviny:

6,7 g

Sůl:

0 g

Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pro-bio
Množství 1000 g
Druh chlebové
Bio ano