Bobkový list celý Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelená do olivovo zelené Použití v kuchyni a průmyslu: do marinád na ryby a zvěřinu, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, do pikantních omáček a kyselých polévek, do šťávy při pečení vepřového a hovězího masa Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový list pochází z keřovitého stromu, Vavřín, symbolizuje nejen kuchyňské koření a léčivou rostlinu, ale také... Celý popis
Koupit za 33 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Bobkový list celý (50g)
Doprava:
51 Kč
Skladem
33 Kč
Koupit za 33 Kč
Popis
Bobkový list celý
Použitá část rostliny: listy
Vzhled a barva: světle zelená do olivovo zelené
Použití v kuchyni a průmyslu: do marinád na ryby a zvěřinu, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, do pikantních omáček a kyselých polévek, do šťávy při pečení vepřového a hovězího masa
Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový list pochází z keřovitého stromu, Vavřín, symbolizuje nejen kuchyňské koření a léčivou rostlinu, ale také vítězství.
Zdravotní účinky: má stahující účinky a přikládá se na spáleniny, pohmožděniny a podlitiny, a tím se urychlí hojení. Podporuje trávení a působí protizánětlivě. Používá se jako doplněk léčby diabetiků, ve formě čaje, snižuje krevní cukr.
Náš tip: skladujte v suchu a chladu při teplotě 25°C a vlhkosti do 75%!
Recept:
Kuře na bobkovém listě
3 kuřecí stehna, 6x bobkový list (na jednu porci 2 listy), sůl, voda na podlití
Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do pekáče společně s bobkovým listem. Podlijeme vodou a přiklopíme, pečeme při 150°C 40 minut, pak odklopíme, zvýšíme teplotu a uděláme do zlatova.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: listy
Vzhled a barva: světle zelená do olivovo zelené
Použití v kuchyni a průmyslu: do marinád na ryby a zvěřinu, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, do pikantních omáček a kyselých polévek, do šťávy při pečení vepřového a hovězího masa
Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový list pochází z keřovitého stromu, Vavřín, symbolizuje nejen kuchyňské koření a léčivou rostlinu, ale také vítězství.
Zdravotní účinky: má stahující účinky a přikládá se na spáleniny, pohmožděniny a podlitiny, a tím se urychlí hojení. Podporuje trávení a působí protizánětlivě. Používá se jako doplněk léčby diabetiků, ve formě čaje, snižuje krevní cukr.
Náš tip: skladujte v suchu a chladu při teplotě 25°C a vlhkosti do 75%!
Recept:
Kuře na bobkovém listě
3 kuřecí stehna, 6x bobkový list (na jednu porci 2 listy), sůl, voda na podlití
Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do pekáče společně s bobkovým listem. Podlijeme vodou a přiklopíme, pečeme při 150°C 40 minut, pak odklopíme, zvýšíme teplotu a uděláme do zlatova.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | bobkový list |
Hmotnost | 50 g |