Lahůdkové droždí neaktivní Není droždí jako droždí. Neaktivní droždí není klasické droždí, jelikož nejen jinak chutná, ale také s ním Vám těsto nikdy nevykyne. Pro svůj obsah vitamínů skupiny B a oříškovou-sýrovou příchuť je oblíbené nejen u veganů a vegetariánů.  Alternativní názvy: lahůdkové droždí, neaktivní droždí, tebi, LSD Složení: 100% sušené droždí neaktivní (Saccharomyces cerevisiae) Lahůdkové droždí má s klasickým droždím společný kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Vzhled: sušené... Celý popis

Koupit za 183 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Lahůdkové droždí neaktivní
Není droždí jako droždí. Neaktivní droždí není klasické droždí, jelikož nejen jinak chutná, ale také s ním Vám těsto nikdy nevykyne.
Pro svůj obsah vitamínů skupiny B a oříškovou-sýrovou příchuť je oblíbené nejen u veganů a vegetariánů. 
Alternativní názvy: lahůdkové droždí, neaktivní droždí, tebi, LSD
Složení: 100% sušené droždí neaktivní (Saccharomyces cerevisiae)
Lahůdkové droždí má s klasickým droždím společný kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae.
Vzhled: sušené vločky neaktivního droždí
Chuť a vůně: lahůdkové droždí chutná a voní jinak než klasické droždí, jejich chuť je sladkoslaná připomínající oříšky nebo sýr (parmezán)
Vlastnosti: 

narozdíl od klasického aktivního droždí toto neaktivné droždí nezpůsobí vykynutí těsta
přidává se ale do těsta pro zlepšení nutričních hodnot, zkracuje dobu míchání (působí jako redukční činidlo) a vytváří pružnější těsto
svým vzhledem připomínají strouhanku
jsou přírodní zdrojem vitamínů skupiny B (B1, B2, B3, B8), H a D
skvělý zdroj bílkovin a vlákniny, které regulují trávící systém a obohacují střevní mikroflóru

Použití: 

k dochucení a zvýraznění pokrmů
skvěle chutnají s kořenovou zeleninou a luštěninami
populární jako přísada do náhražek sýra
přísada do polévek a omáček (dodatečně ji zahustí)
do koláčů, muffinů
do pomazánek na chlebíčky, zeleninových koláčů, nádivek
jako alternativa kuchyňské soli
perfektní místo parmezánu na posypání těstovin
do těsta na pizzu, pita chléb, do baget (zlepšuje roztažnost a měkkost těsta)
společně s černou solí kala namak napodobí chuť vajec
rozmícháním ve vodě poslouží i místo vajec nebo smetany k zapekání těstovin, zeleniny, kde vytvoří sýrovou chuť
alternativní chuť parmezánu vytvoříte smícháním 1 lžíce droždí a 100g rozmixovaných kešu nebo sezamu
k zahuštění karbenátků, nákypů, sekané
k dochucení domácího popcornu nebo pečené cizrny
do pesta, dresinku, zálivky
jako náhrada strouhanky při obalování

Výroba:
Lahůdkové droždí se suší do podoby vloček a ohřívá se při tom na teplotu převyšující 40°C, čímž se kvasinky deaktivují (ztratí fermentační aktvitu).
Výživové hodnoty (na 100g):

energetická hodnota 1387 kJ / 331 kcal
bílkoviny 49 g
sacharidy 9 g -  z toho cukry 8 g
tuky 5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,7 g
vláknina 27 g
sůl 0,5 g

Pro zhlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Profikoření
Hmotnost 500 g