Pepř Kampotský bílý celý Kampotský pepř dostal svůj název podle jížní provincie Kampot v Kambodži. Tato provincie, ohraničená na jihu Siamským zálivem, je známá svou krásnou přírodou a laskavostí místních obyvatel. Pepř je specifický díky své jemnosti, svěžesti, komplexnosti vůní a vyjímečně přetrvávající chuti. Použitá část rostliny: plod kultivaru pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení... Celý popis
Koupit za 107 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Pepř Kampotský bílý celý
Kampotský pepř dostal svůj název podle jížní provincie Kampot v Kambodži. Tato provincie, ohraničená na jihu Siamským zálivem, je známá svou krásnou přírodou a laskavostí místních obyvatel. Pepř je specifický díky své jemnosti, svěžesti, komplexnosti vůní a vyjímečně přetrvávající chuti.
Použitá část rostliny: plod kultivaru pepřovníku černého (Piper nigrum)
Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Pepř je sklizen v různém stupni zralosti.
Černý pepř je nezralý zelený pepř, jehož sběr probíhá na začátku roku a následně sušením na slunci zčerná. Červený a bílý pepř se sklízí při plné zralosti, což jim dodává silné a ovocné aroma. V chuti se snoubí pikantnost a vyzrálá chuť černého pepře s cukrovou sladkostí. Kampotský bílý pepř se získává namáčením červených bobulí na několik dní ve vodě, čímž se rozvine intenzivní aroma. Jeho silná kořenitá chuť nese tóny čerstvé trávy a limetky.
Barva a vzhled: kulička bílé barvy (jádro červeného pepře)
Vůně a chuť: intenzivní buket a jemné aroma, silná kořenitá chuť s tóny čertvé trávy a limetky
Použití: vhodný na grilování s tmavými masy, sýry, ladí s vínem a tapas. Můžeme jej použít také do polévek, pesta, bramborových pokrmů, noků, těstovin, pomazánek či v asijské kuchyni.
Pozitivní účinky:
prokrvuje sliznice
detoxikuje
zrychluje metabolismus
pomáhá při bolestech
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Kampotský pepř dostal svůj název podle jížní provincie Kampot v Kambodži. Tato provincie, ohraničená na jihu Siamským zálivem, je známá svou krásnou přírodou a laskavostí místních obyvatel. Pepř je specifický díky své jemnosti, svěžesti, komplexnosti vůní a vyjímečně přetrvávající chuti.
Použitá část rostliny: plod kultivaru pepřovníku černého (Piper nigrum)
Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Pepř je sklizen v různém stupni zralosti.
Černý pepř je nezralý zelený pepř, jehož sběr probíhá na začátku roku a následně sušením na slunci zčerná. Červený a bílý pepř se sklízí při plné zralosti, což jim dodává silné a ovocné aroma. V chuti se snoubí pikantnost a vyzrálá chuť černého pepře s cukrovou sladkostí. Kampotský bílý pepř se získává namáčením červených bobulí na několik dní ve vodě, čímž se rozvine intenzivní aroma. Jeho silná kořenitá chuť nese tóny čerstvé trávy a limetky.
Barva a vzhled: kulička bílé barvy (jádro červeného pepře)
Vůně a chuť: intenzivní buket a jemné aroma, silná kořenitá chuť s tóny čertvé trávy a limetky
Použití: vhodný na grilování s tmavými masy, sýry, ladí s vínem a tapas. Můžeme jej použít také do polévek, pesta, bramborových pokrmů, noků, těstovin, pomazánek či v asijské kuchyni.
Pozitivní účinky:
prokrvuje sliznice
detoxikuje
zrychluje metabolismus
pomáhá při bolestech
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | pepř |
Hmotnost | 20 g |