Vlašské ořechy loupané Popis: vlašský ořech je plod ořešáku královského, který se skládá z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Použití : k přímé konzumaci, pekařství, cukrářství Zdravotní účinky: : Vlašské ořechy jsou bohaté na fosfor a draslík a zároveň chudé na sodík, což je dobré pro kardiovaskulární soustavu. Dále obsahují velké množství železa, hořčíku a vápníku. Vlašské ořechy obsahují 2,7 mg zinku na 100 g, tedy mnohem více než ryby či kterékoliv maso s výjimkou... Celý popis
Koupit za 226 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Vlašské ořechy loupané
Popis: vlašský ořech je plod ořešáku královského, který se skládá z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou.
Použití : k přímé konzumaci, pekařství, cukrářství
Zdravotní účinky: : Vlašské ořechy jsou bohaté na fosfor a draslík a zároveň chudé na sodík, což je dobré pro kardiovaskulární soustavu. Dále obsahují velké množství železa, hořčíku a vápníku.
Vlašské ořechy obsahují 2,7 mg zinku na 100 g, tedy mnohem více než ryby či kterékoliv maso s výjimkou jater. Nedostatek zinku oslabuje imunitní systém a zpomaluje hojení ran.
Vlašské ořechy obsahují 1,4 mg mědi na 100 g, tento stopový prvek umožňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá při prevenci chudokrevnosti.
Ti, kdo trpí podrážděností, depresí, stresem či nervovým vyčerpáním, by měli jíst hrst ořechů denně, nejlépe k snídani.
Kvůli nízkému obsahu sacharidů a vysoké nutriční hodnotě jsou vlašské ořechy prospěšné a lehce stravitelné i pro diabetiky.
Nutriční hodnoty na 100g:
energetická hodnota 665 kcal / 2748 kJ
bílkoviny 16 g
sacharidy 12 g - z toho cukry 9,9 g
tuky 60 g - z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
vláknina 6,5 g
sůl 0,01 g
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Popis: vlašský ořech je plod ořešáku královského, který se skládá z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou.
Použití : k přímé konzumaci, pekařství, cukrářství
Zdravotní účinky: : Vlašské ořechy jsou bohaté na fosfor a draslík a zároveň chudé na sodík, což je dobré pro kardiovaskulární soustavu. Dále obsahují velké množství železa, hořčíku a vápníku.
Vlašské ořechy obsahují 2,7 mg zinku na 100 g, tedy mnohem více než ryby či kterékoliv maso s výjimkou jater. Nedostatek zinku oslabuje imunitní systém a zpomaluje hojení ran.
Vlašské ořechy obsahují 1,4 mg mědi na 100 g, tento stopový prvek umožňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá při prevenci chudokrevnosti.
Ti, kdo trpí podrážděností, depresí, stresem či nervovým vyčerpáním, by měli jíst hrst ořechů denně, nejlépe k snídani.
Kvůli nízkému obsahu sacharidů a vysoké nutriční hodnotě jsou vlašské ořechy prospěšné a lehce stravitelné i pro diabetiky.
Nutriční hodnoty na 100g:
energetická hodnota 665 kcal / 2748 kJ
bílkoviny 16 g
sacharidy 12 g - z toho cukry 9,9 g
tuky 60 g - z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
vláknina 6,5 g
sůl 0,01 g
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh | vlašské ořechy |
Forma | jádra |