Vlašské ořechy loupané Popis: vlašský ořech je plod ořešáku královského, který se skládá z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Použití : k přímé konzumaci, pekařství, cukrářství Zdravotní účinky: : Vlašské ořechy jsou bohaté na fosfor a draslík a zároveň chudé na sodík, což je dobré pro kardiovaskulární soustavu. Dále obsahují velké množství železa, hořčíku a vápníku. Vlašské ořechy obsahují 2,7 mg zinku na 100 g, tedy mnohem více než ryby či kterékoliv maso s výjimkou... Celý popis

Koupit za 226 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Vlašské ořechy loupané
Popis: vlašský ořech je plod ořešáku královského, který se skládá z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou.
Použití : k přímé konzumaci, pekařství, cukrářství
Zdravotní účinky: : Vlašské ořechy jsou bohaté na fosfor a draslík a zároveň chudé na sodík, což je dobré pro kardiovaskulární soustavu. Dále obsahují velké množství železa, hořčíku a vápníku.
Vlašské ořechy obsahují 2,7 mg zinku na 100 g, tedy mnohem více než ryby či kterékoliv maso s výjimkou jater. Nedostatek zinku oslabuje imunitní systém a zpomaluje hojení ran.
Vlašské ořechy obsahují 1,4 mg mědi na 100 g, tento stopový prvek umožňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá při prevenci chudokrevnosti.
Ti, kdo trpí podrážděností, depresí, stresem či nervovým vyčerpáním, by měli jíst hrst ořechů denně, nejlépe k snídani.
Kvůli nízkému obsahu sacharidů a vysoké nutriční hodnotě jsou vlašské ořechy prospěšné a lehce stravitelné i pro diabetiky.
Nutriční hodnoty na 100g:
energetická hodnota 654 kcal
bílkoviny 15 g
sacharidy 14 g - z toho cukry 2,6 g
tuky 65 g - z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
vláknina 7 g
sodík 2 mg
draslík 441 mg
 
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Profikoření
Druh vlašské ořechy
Hmotnost 10000 g
Forma jádra