Provita Kvásek sušený žitný celozrnný BIO 30 g Administrativní zařazení: Přídatná látka Složení: Žitná celozrnná mouka*, startovací kultura *CZ-BIO-002 produkt ekologického zemědělství Země původu: Německo Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Vlastnosti a výhody: Surovina pro snadnou a rychlou přípravu žitného základu na lahodné domácí pečivo. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.... Celý popis

Koupit za 15 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Provita Kvásek sušený žitný celozrnný BIO 30 g

Administrativní zařazení: Přídatná látka
Složení: Žitná celozrnná mouka*, startovací kultura
*CZ-BIO-002 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Německo
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.

Vlastnosti a výhody: Surovina pro snadnou a rychlou přípravu žitného základu na lahodné domácí pečivo.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Použití: Na výrobu kvásku a následně chleba či jiného pečiva.

Příprava: 1/2 sáčku žitného kvásku, 2 lžíce žitné celozrnné mouky, 200 ml převařené vlažné vody. Vše smícháme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.

Chléb: Ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g soli, kmín. Necháme kynout v teple ve formě alespoň 2 hodiny a pečeme asi 30 minut při 180°C.
Surovina na přípravu domácího žitného kvásku a následně kváskového pečiva.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vega Provita