Sage BMF600

88 %
(11 hodnocení)

Automatický pěnič mléka Sage obsahuje LED indikátor, systém tepelné ochrany, ochranu proti spuštění naprázdno, pohotovostní režim při nečinnosti. Součástí je nerezová konvička s integrovanou odměrkou, 2 pěnící nástavce - „Cappuccino“ a „Latté“. Funkce „COLD STIR“ pro přípravu tekutiny bez ohřevu, snadné ovládání pomocí kombinovaného otočného ovladače. POPIS Automatický pěnič mléka od výrobce Sage umožňuje díky indukční technologii ohřev tekutiny v nerezové konvičce. Dochází k rovnoměrnému a... Celý popis

Koupit za 3 354 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Automatický pěnič mléka Sage obsahuje LED indikátor, systém tepelné ochrany, ochranu proti spuštění naprázdno, pohotovostní režim při nečinnosti. Součástí je nerezová konvička s integrovanou odměrkou, 2 pěnící nástavce - „Cappuccino“ a „Latté“. Funkce „COLD STIR“ pro přípravu tekutiny bez ohřevu, snadné ovládání pomocí kombinovaného otočného ovladače.

POPIS

Automatický pěnič mléka od výrobce Sage umožňuje díky indukční technologii ohřev tekutiny v nerezové konvičce. Dochází k rovnoměrnému a rychlému rozprostření tepla v konvičce, a díky tomu se zkrátí doba přípravy nápoje a zároveň se i zkrátí doba použití přístroje a šetří se elektrická energie.

Napěňovač na mléko obsahuje multifunkční otočný ovladač pro pohodlné ovládání přístroje a nastavení teploty. Stisknutím otočného ovladače spustíte nebo zastavíte ohřev tekutiny. Otočením ovladače nastavíte teplotu v rozmezí od 40 do 80 °C. Je zde i funkce „COLD STIR“ pro přípravu nápoje bez ohřevu. To je vhodné při přípravě osvěžujících studených nápojů a pro rozpuštění ingrediencí.

Součástí balení je nerezová konvička a dva pěnící nástavce - pěnicí nástavec „Cappuccino“ pro přípravu hustého a krémového mléka, který využijete při přípravě Cappuccina a nástavec „Latté“ pro přípravu jemného a nadýchaného mléka, který ocení milovníci Latté. Jeden nástavec můžete uložit na zadní straně přístroje. Konvička má ergonomicky tvarovanou rukojeť, je vhodná do myčky na nádobí a v jejím víčku je integrovaná odměrka pro pohodlné odměřování a přidávání přísad.
SPECIFIKACE
Výška: 26 cm

Šířka: 15 cm

Hloubka: 16 cm

Příkon: 500 W

Hmotnost: 1,6 kg

Materiál: slitina ušlechtilých kovů

Barva: stříbrná

Příslušenství: pěnicí nástavec „Capp“ na Cappuccino, pěnicí nástavec „Latte“ na latté, nerezová konvička
VÝHODY A NEVÝHODY
Napěňovač mléka obsahuje LED indikátor, je opatřen systémem tepelné ochrany a ochranným systémem proti spuštění naprázdno.

Po 30 sekundách nečinnosti se přepne automaticky do pohotovostního režimu. 

Možnost uložení nástavce v zadní části přístroje.

Uvnitř víčka konvičky je odměrka pro přesné odměřování a přidávání přísad.

Víčko konvičky má jednoduchý systém otevírání díky zabudovanému očku.

Úložný prostor pro přívodní kabel ve spodní části přístroje.

Snadné ovládání pomocí kombinovaného otočného ovladače (stisknutím zapnete/vypnete pěnič, otočením nastavujete teplotu ohřívané tekutiny).

Teplotu můžete nastavit v rozmezí 40 - 80 °C.

Funkce „COLD STIR“ pro přípravu tekutiny bez ohřevu.
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano, ale pouze nerezová konvička

Co je mléčná pěna a jak ji připravit?
Mléčná pěna je našlehané mléko, které se používá při přípravě kávy druhu Cappuccino nebo třeba Latte Macchiato. Nejjednodušší příprava je pomocí kávovaru s tryskou na šlehání mléčné pěny. Pokud takový kávovar nemáte, tak můžete mléko našlehat metličkou nebo ručním šlehačem. Existují také ruční nebo elektrické napěňovače a speciální shakery na šlehání mléka. 
Základem skvělé mléčné pěny je kvalitní čerstvé mléko (doporučujeme plnotučné mléko) a správná teplota mezi 55 - 65 °C. Mléčnou pěnu šlehejte v konvičce na mléčnou pěnu, se kterou pomocí výlevky můžete pohodlně pěnu nalít do vysoké sklenice - v případě Latte Macciata, kdy chceme získat 3 vrstvy (vrstva teplého mléka, vrstva espressa, vrstva mléčné pěny) nebo můžete vytvořit působivý obrázek v případě Cappuccina.
LATTE MACCHIATO
Latte Macchiato je velmi oblíbený druh kávy, která se skládá z espressa a našlehaného mléka. Vzniknou 3 oddělené vrstvy - vrstva teplého mléka, vrstva espressa a vrstva mléčné pěny (narozdíl od kávy Latte, která má méně pěny a jen dvě vrstvy - espresso a mikropěna). Tato káva nejen nádherně vypadá, ale také výborně chutná. Doporučujeme ji podávat ve vysokých průhledných sklenicích, aby byl vizuální efekt maximální. Dlouhá lžíce vám umožní pohodlně nabírat kávu s pěnou z vysoké sklenice a pro ozdobení můžete využít šablonu na zdobení kávy a vytvořit tak z kakaa nebo skořice působivou tečku.

PŘÍPRAVA LATTE MACCHIATO
Káva Latte Macchiato se připravuje z espresa. K jeho přípravě použijte kvalitní kávovar nejlépe s tryskou na šlehání mléčné pěny. Pro dokonalý výsledek doporučujeme mlýnek na kávu na přípravu čerstvě mleté kávy. Pokud nemáte profesionální vybavení, tak Latte Macchiato připravíte následovně: 
1. Připravte bohatou mléčnou pěnu z polotučného mléka. Použijte ruční napěňovač na mléko (existují i elektrické).
2. Mléčnou pěnu nalijte do vysoké průhledné sklenice (do 3/4) a nechte ji asi 1,5 min. odstát - mléčná pěna se oddělí od mléka (pokud máte rádi sladkou kávu, před nalitím mléčné pěny dejte na dno sklenice cukr)
3. Připravte espresso - zalijte požadované množství instantní kávy horkou vodou. Použijte šálek s úzkým hrdlem, aby se vám při lití kávy lépe oddělila mléčná pěna od mléka.
4. Až se mléčná pěna oddělí od mléka, nalijte do vysoké sklenice připravenou kávu.
CAPPUCCINO
Cappuccino je nápoj pocházející z Itálie, který se skládá z 1/3 espressa (zhruba 20 - 30 ml), 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny. Cappuccino je velmi oblíbeným druhem kávy a podává se v širších nižších šálcích s podšálkem. Šikovný barista vám cappuccino pomocí mléčné pěny ozdobí - vytvoří krásný obrázek např. srdíčko, list, atd. Cappuccino si také můžete ozdobit pomocí šablony např. kakaem nebo skořicí.

PŘÍPRAVA CAPPUCCINA
1. Na přípravu Cappuccina budete potřebovat dobře vychlazené plnotučné mléko, ze kterého připravíte mléčnou pěnu. Mléko nejsnadněji vyšleháte pomocí kávovaru s tryskou na šlehání mléka. Můžete ale také použít ruční či elektrický napěňovač nebo obyčejný ruční šlehač. Důležitá je teplota mléka, která by měla být mezi 55 - 65 °C. Pěna by měla být krémová, jemná, bez bublinek. 
2. Připravte si espresso (pomocí kávovaru nebo zalijte horkou vodou instantní kávu).
3. Mléčnou pěnu nalijte do připraveného espressa (můžete vytvořit pomocí našlehané pěny obrázek).
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Sage nebo na podobné produkty.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Sage
Příkon 500 W
Ruční ne
Elektrický ano
Pěniče ano

Podobné produkty