Salát hlávkový Traper je poloraný druh ledového salátu, vhodný pro jarní i podzimní polní pěstování. Hlávky jsou středně velké, zelené.  Rostlina je odolná vůči vybíhání do květu a vůči chorobám.  Doba zrání je 75–85 dní. Jak si vypěstovat salát ze semínka? S předpěstováním jarních odrůd se začíná již v lednu a únoru, sazenice se třemi až čtyřmi pravými listy se přesazují na záhon v březnu až dubnu do sponu 25 x 30 cm. Salát hlávkový vyžaduje slunné stanoviště. Ideální je pro něj teplota 10–20... Celý popis

Koupit za 27 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Salát hlávkový Traper je poloraný druh ledového salátu, vhodný pro jarní i podzimní polní pěstování.

Hlávky jsou středně velké, zelené. 

Rostlina je odolná vůči vybíhání do květu a vůči chorobám. 

Doba zrání je 75–85 dní.

Jak si vypěstovat salát ze semínka?

S předpěstováním jarních odrůd se začíná již v lednu a únoru, sazenice se třemi až čtyřmi pravými listy se přesazují na záhon v březnu až dubnu do sponu 25 x 30 cm.

Salát hlávkový vyžaduje slunné stanoviště. Ideální je pro něj teplota 10–20 °C (dle odrůdy). Dobře snáší i větší teplotní pokles. Vhodné je zakrýt sazenice netkanou textilií, která uchrání rostliny před škůdci a zkrátí období vegetace.

Půda by měla být středně těžká, bohatá na humus a neutrální nebo mírně zásaditá. Salát špatně snáší přímé hnojení a kyselé půdy.

Ke zdárnému růstu potřebuje dostatečnou zálivku, která zajistí šťavnaté a křupavé listy.

Listový salát sklízíme již 7 týdnů od zasetí. 
Zobrazit více

Parametry

Typ zelenina
Zelenina listová