Salát hlávkový je oblíbený, velmi raný, aromatický druh salátu. Hlávka je kulatá, středně veliká, žlutozelená. Hodí se k přímému výsevu, pro skleníkové i fóliovníkové pěstování.  Jak si vypěstovat salát? - Semena jarních odrůd se předpěstovávají již od ledna či února. - V březnu či dubnu se přesazují na venkovní stanoviště. - Ideální spon je 25 x 30 cm. - Stanoviště volíme slunečné, vhodné je rostliny zakrýt netkanou textilií (ochrana před škůdci). - Optimální teplota je 10–20 °C (dle odrůdy).... Celý popis

Koupit za 25 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Salát hlávkový je oblíbený, velmi raný, aromatický druh salátu.

Hlávka je kulatá, středně veliká, žlutozelená.

Hodí se k přímému výsevu, pro skleníkové i fóliovníkové pěstování. 

Jak si vypěstovat salát?

- Semena jarních odrůd se předpěstovávají již od ledna či února.
- V březnu či dubnu se přesazují na venkovní stanoviště.
- Ideální spon je 25 x 30 cm.
- Stanoviště volíme slunečné, vhodné je rostliny zakrýt netkanou textilií (ochrana před škůdci).
- Optimální teplota je 10–20 °C (dle odrůdy).
- Dobře snáší i větší teplotní pokles.
- Půda by měla být středně těžká, bohatá na humus a neutrální či mírně zásaditá.
- Salát špatně snáší přímé hnojení a kyselé půdy.
- Saláty vyžadují dostatečnou zálivku.
Zobrazit více

Parametry

Typ zelenina
Zelenina listová