Dextróza - Glukóza Okamžitý zdroj energie ve formě jednoduchého sacharidu. Přírodní sladidlo dextróza monohydrát je sladký bílý prášek. Jednoduchý cukr známý také jako hroznový cukr. Monosacharid s vysokým glykemickým indexem, který je jeden z nejrychleji vstřebatelných cukrů, a proto je nejvhodnějším zdrojem krátkodobé energie. Spolu s fruktózou tvoří základní složku běžného cukru. Trávicí systém ji nemusí štěpit, proto je hned v krvi a využitelná jako okamžitá energie. Dextróza a její výhody:... Celý popis

Koupit za 95 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Dextróza - Glukóza
Okamžitý zdroj energie ve formě jednoduchého sacharidu. Přírodní sladidlo dextróza monohydrát je sladký bílý prášek. Jednoduchý cukr známý také jako hroznový cukr. Monosacharid s vysokým glykemickým indexem, který je jeden z nejrychleji vstřebatelných cukrů, a proto je nejvhodnějším zdrojem krátkodobé energie. Spolu s fruktózou tvoří základní složku běžného cukru. Trávicí systém ji nemusí štěpit, proto je hned v krvi a využitelná jako okamžitá energie.
Dextróza a její výhody:

nejvhodnější zdroj krátkodobé energie,
rychlý zdroj energie,
zbaví vás únavy,
vhodná při nabírání váhy a svalové hmoty,
rychle stravitelná,
neobsahuje nasycené a trans-mastné kyseliny,
vhodná proti dehydrataci a nízké hladině cukru.

#ShowMore#
Dextróza (Glukóza) je vhodná pro:

kulturisty a vrcholové sportovce(K dosažení inzulínového maxima a náhradě glykogenu ve svalech, který během cvičení a trénování mizí.)
Glukóza obsahuje hodně kalorií.
Je vhodná při jakékoliv sportovní aktivitě.
Jelikož je Dextróza velmi kalorická, ale zároveň bez tuku doporučuje se při nízkotučných dietních plánech.
Ocení ji i lidé při zátěži v práci, ve škole, při učení, na túrách i řidiči při dlouhém cestování.

Přírodní zdroje Dextrózy
Vyskytuje se prakticky ve všech živých organismech, především v zelených rostlinách, ale nejvíce ji obsahují:

hrozny,
nektar,
med.

Složení:

Krystalická D-glukóza (dextróza) monohydrát.
Tento produkt je čistou a neochucenou surovinou bez jakýchkoliv dalších přísad.   

Doporučené dávkování:
Dextróza má sladkou chuť, jednoduše se rozmíchá a jelikož je bez lepku je 100% vegan.

Užívejte při nebo po fyzické zátěži. (0,5 g na 1 kg tělesné hmotnosti.)
Dá se užívat i v menších dávkách během náročných tréninků a sportovních aktivi, aby vytrvalostní sportovci rozložili příjem energie do menších dávek.

Nutriční hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota
1551 kj

Energetická hodnota
365 kcal

Tuky
0 g

Z toho nasycené mast.kyseliny
0 g

Sacharidy
91 g

Z toho cukry
91 g

Bílkoviny
0 g

Vláknina
0 g

Sůl
12,5 g

Další zajímavosti o Dextróze

Dextróza je to samé jako Glukóza.
Glukóza (v chemickém názvosloví sacharidů glukosa)
V běžné řeči je označovaná jako hroznový cukr nebo krevní cukr, je jedním z monosacharidů ze skupiny aldohexóz.
V chemických vzorcích oligosacharidů a polysacharidů se značí symbolem Glc.
V čistém stavu je glukosa bílá krystalická látka sladké chuti.
V přírodě běžná konformace glukózy je D-glukóza, která stáčí polarizované světlo doprava, odtud pochází její staré označení
dextróza, které se doposud běžně používá v lékařské literatuře.
D-Glukóza se může připravit krystalizací z rostlinných šťáv, zejména z hroznů vinné révy, ale hlavní metodou její výroby je kyselá nebo enzymatická hydrolýza rostlinného škrobu, v Česku především bramborového.
Čistá D-glukóza se nachází v rostlinách jako jeden z produktů fotosyntézy a představuje pro rostliny zásobu energie. Hromadí se především v plodech.
Kromě toho je podjednotkou řady přírodních oligosacharidů, např. maltózy, sacharózy, laktózy aj. a polysacharidů, např. škrobu nebo glykogenu. Obecně se tyto glukózové sacharidy nazývají glukany.
Je také přítomna v krvi živočichů, i v některých živočišných produktech, zejména v medu. Člověk s cukrovkou má více glukózy v moči.
V lékařství se používá 5% roztok glukózy k nitrožilnímu podání. Využívá se jako umělá výživa (kapačky).
Je surovinou pro fermentační výrobu ethanolu a alkoholických nápojů (pivo, víno atp.) alkoholovým kvašením působením kvasinek rodu Saccharomyces. Působením jiných mikroorganismů lze vyrábět i jiné důležité organické sloučeniny, jako butan-1-ol , glycerol, aceton, kyselinu mléčnou, kyselinu citronovou aj. [1]

Upozornění:
Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.
Zdroje[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Gluk%C3%B3za
Zobrazit více

Parametry

Druh sladidla dextróza