Bio vanilkový prášek se získává rozemletím fermentovaných tobolek vanilkové orchideje. Jeho aroma je hřejivé, smetanově nasládlé s květovými podtóny. Jeho vůně působí sladce a nevinně a zároveň má i afrodiziakální účinky. Pravá vanilka nesmí chybět ve vanilkových rohlíčcích, vanilkové zmrzlině nebo pudingu. Skvěle si rozumí i s mléčnou rýží. Vanilkový prášek využijete v teplé i studené kuchyni. Vanilka se obvykle používá spíše do sladkých jídel. Zkuste jít však ještě trochu dál a s vanilkovým... Celý popis
Koupit za 390 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Bio Vanilka mletá 10g, Sonnentor
Doprava:
100 Kč
Skladem
390 Kč
Koupit za 390 Kč
82 %
Sonnentor Bio Vanilka mletá 10 g
Doprava:
109 Kč
Skladem
390 Kč
Koupit za 390 Kč
100 %
Vanilka mletá, bio, Sonnentor, 10g
Doprava:
80 Kč
Skladem
390 Kč
Koupit za 390 Kč
100 %
Sonnentor Bourbon vanilka mletá bio 10g
Doprava:
120 Kč
Skladem
390 Kč
Koupit za 390 Kč
93 %
Sonnentor Bio Vanilka mletá 10 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
390 Kč
Koupit za 390 Kč
Popis
Bio vanilkový prášek se získává rozemletím fermentovaných tobolek vanilkové orchideje. Jeho aroma je hřejivé, smetanově nasládlé s květovými podtóny. Jeho vůně působí sladce a nevinně a zároveň má i afrodiziakální účinky. Pravá vanilka nesmí chybět ve vanilkových rohlíčcích, vanilkové zmrzlině nebo pudingu. Skvěle si rozumí i s mléčnou rýží. Vanilkový prášek využijete v teplé i studené kuchyni.
Vanilka se obvykle používá spíše do sladkých jídel. Zkuste jít však ještě trochu dál a s vanilkovým práškem zaexperimentovat. Přidejte špetku i do slaných jídel a rozšiřte jejich chuť o další chuťový rozměr. Vykouzlete s její pomocí nezvyklou zálivku na salát nebo přisypte trošku do domácího chili con carne a uvidíte, jak budou spolustolovníci vynášet vaše kulinářské umění až do nebes.
Tipy na použití:
- jáhelník s jablky - recept hledejte v časopise Dobroty podzim 2017 na str. 21
- jablečný štrúdl - tip na použití vanilky v tomto moučníky se nachází na str. 27 časopisu Dobroty podzim 2017
- vanilkový cukr - vanilka se s cukrem promíchá nejlépe, když směs krátce pomixujete
- ostrá exotická jídla - zkuste vanilkou lehce dochutit například mexické fazole
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Co by byly vanilkové rohlíčky nebo vanilkový puding bez vanilky? V malé krabičce se skrývá zásadní esence těchto božských pokrmů.
Vanilka se obvykle používá spíše do sladkých jídel. Zkuste jít však ještě trochu dál a s vanilkovým práškem zaexperimentovat. Přidejte špetku i do slaných jídel a rozšiřte jejich chuť o další chuťový rozměr. Vykouzlete s její pomocí nezvyklou zálivku na salát nebo přisypte trošku do domácího chili con carne a uvidíte, jak budou spolustolovníci vynášet vaše kulinářské umění až do nebes.
Tipy na použití:
- jáhelník s jablky - recept hledejte v časopise Dobroty podzim 2017 na str. 21
- jablečný štrúdl - tip na použití vanilky v tomto moučníky se nachází na str. 27 časopisu Dobroty podzim 2017
- vanilkový cukr - vanilka se s cukrem promíchá nejlépe, když směs krátce pomixujete
- ostrá exotická jídla - zkuste vanilkou lehce dochutit například mexické fazole
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Co by byly vanilkové rohlíčky nebo vanilkový puding bez vanilky? V malé krabičce se skrývá zásadní esence těchto božských pokrmů.
Parametry
| Výrobce | Sonnentor |
| Druh koření | vanilka |
| Hmotnost | 10 g |
| Bio | ano |
| Značka | Sonnentor |
| Fair Trade | ano |
| Země původu | Madagaskar |