Rambutan v sirupu Obecné informace Rambutan v sirupu je exotický ovocný produkt z jihovýchodní Asie. Jedná se o celé plody rambutanu, které jsou konzervovány v jemném sirupu. Rambutan je příbuzný liči a longan, má charakteristickou červenou slupku pokrytou měkkými ostny. Dužina je průsvitně bílá, šťavnatá a má jemnou sladkou chuť. Původ a historie Rambutan pochází z Malajsie a Indonésie, kde se pěstuje již po staletí. Jeho jméno je odvozeno z malajského slova "rambut", což znamená "vlasy", a odkazuje... Celý popis
Koupit za 129 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Twin Elephants Rambutan v sirupu 565g
Doprava:
59 Kč
Skladem
129 Kč
Koupit za 129 Kč
Popis
Rambutan v sirupu
Obecné informace
Rambutan v sirupu je exotický ovocný produkt z jihovýchodní Asie. Jedná se o celé plody rambutanu, které jsou konzervovány v jemném sirupu. Rambutan je příbuzný liči a longan, má charakteristickou červenou slupku pokrytou měkkými ostny. Dužina je průsvitně bílá, šťavnatá a má jemnou sladkou chuť.
Původ a historie
Rambutan pochází z Malajsie a Indonésie, kde se pěstuje již po staletí. Jeho jméno je odvozeno z malajského slova "rambut", což znamená "vlasy", a odkazuje na charakteristický vzhled plodu. V 19. století se pěstování rambutanu rozšířilo do dalších částí jihovýchodní Asie a dnes se pěstuje i v některých oblastech Afriky a Střední Ameriky.
Zajímavosti
Rambutan je bohatý na vitamin C a antioxidanty.
Strom rambutanu může dosáhnout výšky až 25 metrů.
V tradiční medicíně se používá kůra a listy rambutanu pro léčbu různých neduhů.
Existuje přes 200 odrůd rambutanu, lišících se velikostí, barvou a chutí.
Tipy na použití
Rambutan v sirupu je všestranná pochoutka, kterou můžete využít mnoha způsoby:
Přímá konzumace jako sladký dezert nebo svačina.
Přidání do ovocných salátů pro exotický nádech.
Použití jako ozdoba na dortech a jiných dezertech.
Přidání do koktejlů pro zajímavou chuť a vzhled.
Kombinace s jogurtem nebo zmrzlinou pro osvěžující dezert.
Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží otevřená konzerva?
Po otevření vydrží rambutan v sirupu v lednici až 7 dní, pokud je uchováván v uzavřené nádobě.
Je rambutan v sirupu vhodný pro vegany?
Ano, rambutan v sirupu je obvykle vhodný pro vegany, protože obsahuje pouze ovoce a cukrový sirup.
Lze rambutan v sirupu zmrazit?
Zmrazení se nedoporučuje, protože by mohlo dojít ke změně textury a chuti produktu.
Shrnutí
Rambutan v sirupu je lahodná exotická pochoutka, která přináší chuť jihovýchodní Asie přímo do vašeho domova. Díky své všestrannosti a jedinečné chuti je ideální pro experimenty v kuchyni i pro přímou konzumaci. Vyzkoušejte tento zajímavý produkt a obohaťte svůj jídelníček o nový chuťový zážitek! Návod k použitíDužina plodů rambutanuse konzumuje čerstvá jako stolní ovoce, používá se také do různých ovocných salátů, sorbetů, rýžových pudinků, želé a džemů. Připravují se z ní sirupy a lehké moučníky. Především v zemích, kde se rambutan pěstuje, dužinu přidávají stejně jako liči k masu do směsí sweet & sour. Jídla pak získávají typickou exotickou chuť.Složenírambutan, voda, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citronováAlergieneobsahuje
Obecné informace
Rambutan v sirupu je exotický ovocný produkt z jihovýchodní Asie. Jedná se o celé plody rambutanu, které jsou konzervovány v jemném sirupu. Rambutan je příbuzný liči a longan, má charakteristickou červenou slupku pokrytou měkkými ostny. Dužina je průsvitně bílá, šťavnatá a má jemnou sladkou chuť.
Původ a historie
Rambutan pochází z Malajsie a Indonésie, kde se pěstuje již po staletí. Jeho jméno je odvozeno z malajského slova "rambut", což znamená "vlasy", a odkazuje na charakteristický vzhled plodu. V 19. století se pěstování rambutanu rozšířilo do dalších částí jihovýchodní Asie a dnes se pěstuje i v některých oblastech Afriky a Střední Ameriky.
Zajímavosti
Rambutan je bohatý na vitamin C a antioxidanty.
Strom rambutanu může dosáhnout výšky až 25 metrů.
V tradiční medicíně se používá kůra a listy rambutanu pro léčbu různých neduhů.
Existuje přes 200 odrůd rambutanu, lišících se velikostí, barvou a chutí.
Tipy na použití
Rambutan v sirupu je všestranná pochoutka, kterou můžete využít mnoha způsoby:
Přímá konzumace jako sladký dezert nebo svačina.
Přidání do ovocných salátů pro exotický nádech.
Použití jako ozdoba na dortech a jiných dezertech.
Přidání do koktejlů pro zajímavou chuť a vzhled.
Kombinace s jogurtem nebo zmrzlinou pro osvěžující dezert.
Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží otevřená konzerva?
Po otevření vydrží rambutan v sirupu v lednici až 7 dní, pokud je uchováván v uzavřené nádobě.
Je rambutan v sirupu vhodný pro vegany?
Ano, rambutan v sirupu je obvykle vhodný pro vegany, protože obsahuje pouze ovoce a cukrový sirup.
Lze rambutan v sirupu zmrazit?
Zmrazení se nedoporučuje, protože by mohlo dojít ke změně textury a chuti produktu.
Shrnutí
Rambutan v sirupu je lahodná exotická pochoutka, která přináší chuť jihovýchodní Asie přímo do vašeho domova. Díky své všestrannosti a jedinečné chuti je ideální pro experimenty v kuchyni i pro přímou konzumaci. Vyzkoušejte tento zajímavý produkt a obohaťte svůj jídelníček o nový chuťový zážitek! Návod k použitíDužina plodů rambutanuse konzumuje čerstvá jako stolní ovoce, používá se také do různých ovocných salátů, sorbetů, rýžových pudinků, želé a džemů. Připravují se z ní sirupy a lehké moučníky. Především v zemích, kde se rambutan pěstuje, dužinu přidávají stejně jako liči k masu do směsí sweet & sour. Jídla pak získávají typickou exotickou chuť.Složenírambutan, voda, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citronováAlergieneobsahuje
Parametry
Výrobce | Twin Elephants |