Med s heřmánkovým květem z rodinné farmy Včelařství Domovina chutná, léčí, posiluje. Vyzkoušejte ho nejen na podzim. Božsky voňavý heřmánek neboli kamilka patří do medu a do čaje, a to nejen na podzim. Heřmánek pravý (lékařský) z čeledi hvězdnicovitých kvete od května do září. Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Použití Med najde uplatnění v teplé kuchyni. Dá se dát do jogurty, vloček. Nejlepší... Celý popis
Koupit za 139 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Med s heřmánkovým květem z rodinné farmy Včelařství Domovina chutná, léčí, posiluje. Vyzkoušejte ho nejen na podzim. Božsky voňavý heřmánek neboli kamilka patří do medu a do čaje, a to nejen na podzim. Heřmánek pravý (lékařský) z čeledi hvězdnicovitých kvete od května do září.
Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Použití
Med najde uplatnění v teplé kuchyni. Dá se dát do jogurty, vloček. Nejlepší je ovšem v čaji.
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, aby med neztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Skladování
Teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučuje se skladovat v lednici
Nutriční hodnoty
Výživové údaje na 100 g
Energie
1363 / 326 kcal
Tuky
0 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
79 g
Bílkoviny
0,3 g
Sůl
0 g
Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Použití
Med najde uplatnění v teplé kuchyni. Dá se dát do jogurty, vloček. Nejlepší je ovšem v čaji.
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, aby med neztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Skladování
Teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučuje se skladovat v lednici
Nutriční hodnoty
Výživové údaje na 100 g
Energie
1363 / 326 kcal
Tuky
0 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
79 g
Bílkoviny
0,3 g
Sůl
0 g
Parametry
Výrobce | Včelařství Domovina |
Hmotnost | 170 g |