Za studena vyráběná medovina jenom z medu a malin. Velmi sladká medovina, která je ale vyvážená příjemnou kyselinou i jemnou hořkostí a trpkostí v dochuti. Za studena vyráběná medovina jenom z medu a malin. Velmi sladká medovina, která je ale vyvážená příjemnou kyselinou i jemnou hořkostí a trpkostí v dochuti. Medovina Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší... Celý popis

Koupit za 299 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Za studena vyráběná medovina jenom z medu a malin. Velmi sladká medovina, která je ale vyvážená příjemnou kyselinou i jemnou hořkostí a trpkostí v dochuti.

Za studena vyráběná medovina jenom z medu a malin. Velmi sladká medovina, která je ale vyvážená příjemnou kyselinou i jemnou hořkostí a trpkostí v dochuti.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelařství Smolík
Příchuť ovocné - malinové