Včelobal je přírodní voskovaný ubrousek, který umožňuje potravinám dýchat a díky kterému zůstane jídlo déle čerstvé. Včelobal je kombinací 100% BIO bavlny a unikátní voskové směsi z borovicové pryskyřice, jojobového oleje a včelího vosku. Přírodní včelí vosk je antibakteriální, borovicová pryskyřice má antimykotické účinky a jojobový olej svými vlastnostmi dodává Včelobalu ohebnost. Včelobaly prošly testy RÚVZ a jsou certifikované na styk s potravinami. Vyzkoušeno týmem eshopu: rozměry L a XL jsou... Celý popis

Koupit za 99 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Včelobal je přírodní voskovaný ubrousek, který umožňuje potravinám dýchat a díky kterému zůstane jídlo déle čerstvé. Včelobal je kombinací 100% BIO bavlny a unikátní voskové směsi z borovicové pryskyřice, jojobového oleje a včelího vosku. Přírodní včelí vosk je antibakteriální, borovicová pryskyřice má antimykotické účinky a jojobový olej svými vlastnostmi dodává Včelobalu ohebnost. Včelobaly prošly testy RÚVZ a jsou certifikované na styk s potravinami. Vyzkoušeno týmem eshopu: rozměry L a XL jsou super na balení chleba či přikrytí plechu do ledničky. Kvalitní kváskový chléb v ubrousku vydrží až týden měkký a neokoralý. Velikost L a M používáme na balení svačin dětem do školy. Odpoledne se jen otřou a ráno se opět balí svačina. Ubrousky velikosti M a S přikrýváme misky s potravinami do ledničky či do něj balíme rozřízlý citron. Jednoduché použítí, údržba a vydží funkční opravdu dlouho. Pro jaké potraviny je Včelobal vhodný ? Pečivo - Včelobal je ideální pro balení čerstvého chleba a pečiva. Pečivo bude dýchat, na rozdíl od papírového sáčku neobschne ale si zachová svou čerstvost i na pátý den. Sýry - voskované ubrousky jsou vhodné na balení tvrdých sýrů. Ty se ve Včelobalu nezapaří a udrží si svou čerstvou chuť. Výjimkou jsou plísňové sýry, kterým je lépe v jiném ekologickém obalu. Sběr drobných plodů - pomůže vám při sbírání šípků, malin, ostružin a jiných malých zdravých plodin, protože je snadno tvarovatelný do různých kornoutků a kapsiček. Ovoce a zelenina - stává se vám, že vám při vaření zbude kousek ovoce nebo zeleniny? Včelobal je nenechá oschnout. Díky tomu neztratí svoji chuť a čerstvost ani po několika dnech. Maso - můžete využít na zabalení už vychladlého zpracovaného masa. Není ale vhodný na syrové maso, které raději uchovejte v jiné ekologické nádobě. Kynutí, kvašení a pečení - je ideální na přikrytí těsta, kombuchy nebo fermentované zeleniny, která potřebuje trochu dýchat. VČELOBAL NENÍ VHODNÝ K BALENÍ SYROVÉHO MASA A PLESNIVÝCH SÝRŮ. Jak se správně starat o Včelobaly? Nemusíte se bát, že Včelobal nasaje vůni jídla napořád, stačí ho vyvětrat. Špína také není problém. Jemné opláchnutí vlažnou vodou a měkkou houbičkou pomůže udržovat obaly čisté. Ve studené vodě vosk vytvoří pevný povrch, který se snadno omývá. Po omytí ubrousek neohýbejte, ale otřete utěrkou, anebo volně osušte jako ostatní nádobí. Při správném zacházení vám Včelobal vydrží déle než rok. Navíc se dá lehce „převoskovat/obnovit“ v každé domácnosti. Včelobal nemyjte horkou vodou, nevkládejte do trouby, mikrovlnné trouby, myčky nádobí ani nevystavujte přímému slunečnímu záření. VIDEO UKÁZKY:
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelobal