BIO kokosový cukr z Indonésie Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. V Asii ho však znají minimálně stovky let. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje. Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. A to v jeho vlastnostech. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým, najdeme mnoho aspektů, které již není dále možné přehlížet. Bílý... Celý popis
Koupit za 49 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vital Country Kokosový cukr BIO 250 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Popis
BIO kokosový cukr z Indonésie
Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. V Asii ho však znají minimálně stovky let. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje. Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. A to v jeho vlastnostech. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým, najdeme mnoho aspektů, které již není dále možné přehlížet. Bílý cukr obsahuje chemické jedy, které získává při jeho zpracování a rafinaci. A to z velké části pouze proto, aby měl svoji bílou „čistou“ barvu.
Vlastnosti kokosového cukru
Kdežto cukr kokosový, který se získává v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému. Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.
Každé sladidlo je vhodné používat střídmě! Žádné zázračné okliky zkrátka neexistují. Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Když jsme ho ochutnali poprvé připomínal nám medovník :-)
Použití
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě do teploty 20 - 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 65%
Země původu
Indonésie
Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. V Asii ho však znají minimálně stovky let. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje. Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. A to v jeho vlastnostech. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým, najdeme mnoho aspektů, které již není dále možné přehlížet. Bílý cukr obsahuje chemické jedy, které získává při jeho zpracování a rafinaci. A to z velké části pouze proto, aby měl svoji bílou „čistou“ barvu.
Vlastnosti kokosového cukru
Kdežto cukr kokosový, který se získává v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému. Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.
Každé sladidlo je vhodné používat střídmě! Žádné zázračné okliky zkrátka neexistují. Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Když jsme ho ochutnali poprvé připomínal nám medovník :-)
Použití
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě do teploty 20 - 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 65%
Země původu
Indonésie
Parametry
Výrobce | Vital Country |
Množství | 250 g |
Druh cukru | kokosové |